Det er nemt at oprette MobilePay MyShop til din virksomhed:
Vi kontakter dig med uddybende spørgsmål omkring oprettelsen, og du vil herefter modtage en mail fra os, når din MobilePay MyShop er klar til brug. Bemærk, at der kan være ventetid før du hører fra os.
Vi skal have bekræftet din virksomheds bankkonto for at sikre, at de betalinger du modtager med MobilePay, kun kan overføres til din virksomhed.
Se videoen "Sådan aktiverer du MobilePay MyShop" lige her:
Betalingsstedet er dit MobilePay-nummer, som dine kunder betaler til. Du kan oprette flere forskellige betalingssteder, hvis du har brug for det. Udfyld felterne i forbindelse med bestillingen af MobilePay til din virksomhed.
Du kan godt oprette mere end et MobilePay-nummer, hvis du har flere forskellige betalingssteder - ét nummer pr. betalingssted. Til hvert MobilePay-nummer skal du tilknytte en konto, som betalingerne automatisk bliver overført til én gang om dagen. Du kan vælge samme konto til alle dine betalingssteder, eller du kan have seperate konti for hvert betalingssted. Du skal have oprettet de konti, du bruger i din egen bank i forvejen.
Som finansiel virksomhed har vi pligt til at indsamle oplysninger om vores kunder. Vi bruger oplysningerne til at sikre, at MobilePay ikke bliver misbrugt til ulovlige aktiviteter. Vi beder dig derfor om legitimation og om information om din virksomhed, samt hvad du skal bruge MobilePay til.
For eksempel skal vi bruge et virksomhedsnavn, cvr-nummer samt kontaktpersonens email og telefonnummer. Bemærk, at når du sender dokumenter kan du maksimalt sende op til 10 filer af 4 MB i alt.
Når du har udfyldt informationerne online, gennemgår vi oplysningerne og sender dig en e-mail, så snart du kan bruge MobilePay MyShop. Hvis vi har behov for yderligere oplysninger, før du kan tage MobilePay MyShop i brug, kontakter vi dig hurtigst muligt. Du kan altid se status for din oprettelse ved at logge ind på MobilePay-portalen.
Når du har bestilt MobilePay til din virksomhed, gennemgår vi de oplysninger, du har indtastet. Før du kan tage løsningen i brug, skal vi fx have bekræftet, at det er din virksomhed, der ejer den konto, der er tilknyttet MobilePay-nummeret. Det er for at sikre, at de penge, som dine kunder betaler via MobilePay, lander på din virksomheds konto.
Vi sender en bekræftelse på e-mail, så snart du kan tage din MyShop-løsning i brug. Du kan følge med i, hvor langt vi er med oprettelsen på MobilePay-portalen.
Husk, at du skal overføre fra den konto, du har knyttet til dit betalingssted.
Vær opmærksom på at den konto, du har registreret i MobilePay, skal være ejet af din virksomhed, for at vi kan godkende den.
Du kan downloade MyShop-appen til både iOS (App Store) og Android (Google Play Store).
Du kan også finde MyShop-appen ved at søge på 'MyShop' i din App Store eller Google Play Store.
Ja. Hver enkel bruger kan få sin egen pinkode til MyShop-appen.
Ønsker du at MyShop-appen skal benyttes på flere smartphones/tablet til samme bruger, skal du bruge det samme login på tværs af enheder. Herefter kan den enkelte bruger gå ind i portalen og selv hente aktiveringskoden til hver enkel enhed.
Før vi kan overføre penge til din bankkonto, skal vi have bekræftet, at det er din virksomhed, der ejer kontoen. Det sikrer, at de penge, du har modtaget via MobilePay bliver overført til din virksomhedskonto. Har du ikke fået bekræftet din bankkonto af os, tilbageholder vi dine penge, indtil bekræftelsen er gennemført.
Indbetalingerne fra MobilePay bliver overført til din bankkonto én gang dagligt. Det er ikke muligt selv at vælge, hvornår overførslen skal finde sted.
Ja. Du kan enten vælge at få fratrukket gebyrer, før vi overfører penge til din bankkonto, eller ved månedlig fakturering.
Du behøver kun en MobilePay-aftale for at kunne modtage MyShop-betalinger. Vi håndterer processen i forhold til indløsning af transaktionerne.
Skriv til os via erhverv@mobilepay.dk eller ring på 45 14 44 40 for at få oplyst den e-mail, der blev brugt i forbindelse med bestillingen af MobilePay.
Du kan oprette dine egne betalingslinks, hvis du har MyShop og har oprettet et MobilePay-nummer. Du kan både oprette et betalingslink, en QR-kode og en mærkat, som du kan gemme som en billedfil og selv printe/trykke, her.
Du bestemmer selv, om betaleren skal have mulighed for at kunne udfylde beskedfeltet, eller om du vil låse beskedfeltet, så man ikke kan slette eller ændre i den besked, du skriver. Du kan se beskeden på MobilePay-portalen. Klik på 'Salg' i venstremenuen. Her vil du kunne finde beskeden under overskriften 'Information' på salgsoversigten.
Log på MobilePay-portalen.
Et betalingslink er et link, som du fx kan sætte på virksomhedens fakturaer, så dine kunder nemt kan betale til virksomhedens MobilePay-nummer. Betalingslinks er underlagt de samme vilkår og betingelser som MobilePay MyShop.
Bemærk, du må ikke bruge betalingslinks til onlinesalg og netbutikker.
Din pinkode er nu skiftet for alle de enheder, du har tilknyttet MyShop-appen.
Du kan bruge appen på så mange enheder samtidig, som du ønsker. Du skal blot aktivere hver enkelt enhed med en aktiveringskode for at sikre, at du har fuld kontrol med, hvem der har adgang til appen.
Du kan som Super Manager logge på MobilePay-portalen og ændre en brugers adgang. Det kan du fx gøre, hvis en bruger ikke længere skal have adgang til at se betalingssteder i MyShop-appen. På MobilePay-portalen kan du fravælge betalingssteder, brugeren har adgang til, så brugeren ikke længere har adgang til disse i MyShop-appen.
I MyShop-appen møder brugeren beskeden: "du er ikke blevet tildelt adgang til nogen betalingssteder”.
Nej, det er ikke muligt at blokere adgang til appen fra en bestemt telefon eller tablet. Hvis du vil blokere adgang til appen, anbefaler vi, at du ændrer pinkoden.
Med Mobilepay MyShop får du et MyShop-nummer, som dine kunder kan betale til når du sælger fysiske varer i din forretning.
Med MyShop overfører dine kunder penge til dit MyShop-nummer og du skal ikke have ekstra udstyr.
Bemærk, at MobilePay MyShop ikke må benyttes når der forudbetales for varer eller services. Kunden skal derfor have modtaget varen eller servicen når der betales gennem MobilePay MyShop.
MobilePay MyShop koster højst 0,75 kr. pr transaktion og ned til 0,30 kr. Prisen falder jo flere transaktioner du har.
Du kan vælge mellem at betale dine gebyrer på to måder:
Du vil automatisk få tildelt dit første MyShop-nummer, når du opretter MobilePay MyShop til din virksomhed. Det er ikke muligt selv at vælge sit nummer – det bliver tildelt tilfældigt. Herefter har du mulighed for at oprette flere betalingssteder og dermed flere MyShop-numre, hvis du fx har flere butikker eller betalingssteder. Til hvert MyShop-nummer tilknytter du en konto, som betalingerne automatisk bliver overført til én gang om dagen. Det kan være den samme konto eller forskellige konti. De valgte konti skal være oprettet i egen bank i forvejen.
Du kan downloade MyShop-appen til både iOS (App Store) og Android (Google Play Store).
Din pris afhænger af, hvor mange MobilePay transaktioner, du har.
Du kan se priser for MobilePay MyShop her.
Dit betalingssted er det MobilePay-nummer, som kunderne betaler til. Du kan vælge at oprette så mange betalingssteder, som du har brug for.
Klistermærkerne er gratis.
MyShop-appen supporteres ikke længere på iOS 9.0. Dette skyldes opdateringen af en service fra Apple, som MyShop-appen benytter, og som nu kræver minimum iOS 10 for at fungere. Hvis du vil tilgå MyShop-appen via en Apple enhed, kræver det derfor en enhed med iOS 10 eller nyere. Har du en Android enhed kræver det som minimum version 5.0. Du kan altid se din salgs- og overførselsoversigt på MobilePay-portalen.
Computer
Windows 7, 8, 10. Browsere:
Apple macOS: Yosemite, El Capitan, Sierra, High Sierra. Browsere:
Hvis du vil bruge betalingslinks, skal du blot tilmelde dig MyShop og have et MobilePay-nummer.
Bemærk, at du ikke kan bruge betalingslinks til onlinesalg og netbutikker.
Prisen for betalinger via betalingslinks er de samme som transaktionspriserne for MobilePay MyShop. Det koster ikke ekstra at lave et betalingslink. Lav betalingslink her.
Virksomheder må ikke bruge MobilePay MyShop til at modtage betalinger fra fjernsalg, fx internethandel eller abonnementsaftaler uden forudgående skriftlig aftale med MobilePay Denmark.
Abonnementet giver din virksomhed/organisation/forening adgang til MyShop-produktet. Dermed kan du oprette et ubegrænset antal salgssteder og benytte MobilePay-Portalen, hvor det er muligt at få et overblik over transaktioner, gebyrer, rekvirere gebyrnotar, oprette brugere mm. Desuden får du glæde af den løbende innovation af MobilePay MyShop, samt adgang til at ringe og få hjælp af vores erhvervssupport.
Opsig MyShop ved at gå logge ind på MobilePay-portalen og vælg MyShop i venstremuen. Opsiger du MobilePay MyShop, vil du fra opsigelsesdatoen ikke længere kunne modtage MobilePay-betalinger.
Den 15. oktober 2019 trådte det nye abonnement i kraft.
Ja, det nye abonnement er et instore-abonnement, dvs. et abonnement som dækker MobilePay MyShop og MobilePay Point of Sale. Derfor skal du betale abonnementet for begge produkter. Altså 499 kr. for MobilePay Subscriptions + 49 kr. for MobilePay MyShop.
Ja. Hvis du ikke er færdigoprettet og vælger at annullere din oprettelse, skal du selvfølgelig ikke betale oprettelsesgebyret. Du skal i så fald kontakte MobilePays erhvervssupport på tlf. 45 14 44 40 for at annullere din bestilling.
Abonnementet vil gælde per 15. oktober 2019, og er du en eksisterende MyShop-kunde, vil du blive opkrævet for ½ måned i oktober (23,71 kr.).
Er du en ny MyShop kunde vil abonnementet træde i kraft fra det tidspunkt dit produkt er meldt klar til brug, og den første måneds abonnementspris vil blive beregnet ud fra det antal dage, der er tilbage i måneden.
Du vil blive opkrævet i henhold til den aftale, som du har med os om opkrævning. Hvis du har valgt daglig opkrævning, vil vi fra starten af hver måned forsøge opkræve abonnementet fra et af dine salgssteders modtagerkonti. Har der ikke været nogen betalinger den pågældende dag, vil vi forsøge igen den efterfølgende dag og tilsvarende de efterfølgende dage. Skulle der mod forventning ikke være nogen betalinger at modregne abonnementet, sender vi en faktura til jer på det forfaldne beløb senest tre måneder efter første forsøg.
Har du derimod valgt månedlig opkrævning, vil vi medtage abonnementet i den månedlige opkrævning.
Nej, vi friholder de godgørende organisationer, som optræder på Skattestyrelsens liste, fra det nye gebyr. De er også fritaget for vores transaktionsafgifter. Så de donationer, der kommer ind med MobilePay, går ubeskåret videre til den velgørende organisation.
Hvis du ikke betaler den første regning fra MobilePay, vil der blive sendt en rykker med yderligere pålagt gebyr.
Nej.
Hvis du har daglig opkrævning, modregnes abonnementsprisen fra betalingerne fra dit salgssted. Har du flere salgssteder, modregnes på det første salgssted, hvor der er dækkende indbetalinger.
Hvis du har valgt månedsafregning trækker vi fra den konto du har knyttet til.
Ja, du vil fortsat kunne logge dig på portalen og se de historiske data på dine gamle betalingssteder.
Nej, det vil ikke være muligt at få samme nummer. Du vil få nyt nummer, og du vil ikke længere kunne se det/de gamle numre på MobilePay-portalen.
Vi vil altid forsøge at overføre til din konto, og skulle denne konto være blevet lukket, vil du blive kontaktet af os, for at oplyse os om hvilken alternativ konto, vi skal overføre pengene til.
Brugeren vil ikke kunne betale til nummeret. Brugeren vil møde en fejlbesked om, at det ikke er muligt at betale til nummeret.
Du kan vælge at slette MyShop-appen. Du vil ikke længere have adgang til nogen betalingssteder.
Når du opsiger din MyShop-aftale, opgør vi alle udestående og vil fakturere restbeløbet ved førstkommende måneds start.
For at få MobilePay Point of Sale, skal du have en aftale med MobilePay og en aftale med din kasseleverandør eller leverandøren af din salgsautomat.
Du kan få PoS i din terminal eller via QR-kode.
Start med at bestille MobilePay Point of Sale her.
Følg flowet og vælg 'MobilePay Point of Sale', når du kommer til produktvalg.
Hvis du ønsker at oprette flere forskellige salgssteder, skal du gøre det som en del af oprettelsen. Se hvordan her.
Herefter kontakter vi dig for at færdiggøre oprettelsen.
Kontakt én af de kasseleverandører, som vi samarbejder med og hør om de muligheder, de tilbyder.
Se hvilke kasseleverandører vi samarbejder med
Hvis du allerede har hvide bokse, kan du stadig bruge dem. Men vær opmærksom på, at vi stopper for salg af nye hvide bokse. I stedet kan du vælge Point of Sale via QR-kode.
Med QR-koder har du fuld fleksibilitet til at vise betalingsmuligheden, hvor det passer dig. Du kan vise QR-koden fysisk på skilte eller klistermærker, eller digitalt via skærme eller i displayet i din terminal.
Din leverandør kan hjælpe med at oprette QR-koderne til dig, så tag fat i din leverandør, hvis du har brug for QR-koder. Klik nedenfor for at se, hvordan du udstiller QR-koden.
For at få MobilePay Point of Sale kræver det, at dit kassesystem er online, og det skal være integreret med MobilePay. Det er din kasselerandør, der sørger for det.
Se de kasseleverandører vi samarbejder med her.
Vi leverer skilte og klistermærker til opsætning ved kasseområdet og til butikkens indgangsparti. Skilte til QR-koder kan du enten selv producere eller vi kan hjælpe dig med det.
Hvor hurtigt din virksomhed kan være i gang afhænger af, hvor hurtigt vi kan få de nødvendige oplysninger om din virksomhed og din kasseleverandør.
Vi overfører automatisk pengene til den konto du har registreret om natten. Hvis du har valgt 'Retain', vil du modtage nettobeløb - ellers vil du modtage bruttobeløb.
Hvis du oplever tekniske problemer med MobilePay Point of Sale, som ikke ser ud til at skyldes andre driftsmæssige problemer, skal du kontakte din virksomheds supportafdeling eller din kasseleverandør. De undersøger årsagen til problemet, og har mulighed for at fejlmelde systemet.
Se de kasseleverandører vi samarbejder med her.
Oplever du problemer med din hvide boks, skal du kontakte den, du har købt boksen af.
Læs mere om hvordan du administrere MobilePay Point of Sale samt afstemning her.
Skifter virksomheden CVR-nummer, eller skal en Point of Sale aftale overdrages til en ny ejer, skal der foretages et ejerskifte hos MobilePay. Sådan gør du:
Hvis Point of Sale aftalen overdrages til ny ejer, der ikke er kunde hos os i forvejen, skal den nye ejer først oprette sig som MobilePay-kunde før vi kan foretage ejerskiftet. Opret dig her.
Bemærk, at behandlingen af ejerskiftet kan tage op til 5-7 hverdage. Husk også at informer din terminalleverandør omkring ejerskiftet.
Vi leverer skilte og klistermærker til opsætning ved kasseområdet og til butikkens indgangsparti. Skilte til QR-koder kan du enten selv producere eller vi kan hjælpe dig med det.
Du betaler pr. MobilePay-transaktion i din butik. Det koster mellem 0,30 til 0,75 kr. (momsfrit) og afhænger af, hvor mange MobilePay-transaktioner, du har i butikken. Derudover kommer månedlig abonnement og faktureringsgebyr.
Nej. Det er ikke et krav at have MobilePay Point of Sale. Du kan godt få MobilePay kvitteringer til kortbetalinger alene, hvis virksomheden har en aftale med Storebox. Har kunden det samme kort i sin MobilePay-app, så vil kvitteringen automatisk fremgå her.
For at kunne tilbyde digitale kvitteringer til kunderne, skal virksomheden have et kassesystem, der er integreret med MobilePay Point of Sale og/eller en betalingsterminal, der understøtter kvitteringer gennem Storebox.
Ajour, Bording, CashBox, Datacon, EG, ePay, Extenda, Fona, Frogne, Kyborg, Micros, NaviPartner, NPS, Visma og Wallmob (listen udvides løbende).
Få mere information ved at kontakte:
Pris og aftalegrundlag bliver håndteret af Storebox. Det koster ikke dine kunder noget at få kvitteringer i MobilePay.
MobilePay er et selvstændigt selskab, adskilt fra Danske Bank (dog stadig ejet af Danske Bank). Vi flytter derfor MobilePay Point of Sale over på en MobilePay-platform, der også er fremtidssikret og lettere for din kasse– eller terminalleverandør at bruge.
Med opdateringen lukker vi samtidig for Point of Sale via BLE i terminaler i Danmark.
Indtil 30. juni 2021 kan dine eksisterende terminaler modtage MobilePay, som hidtil – både via visning af en QR-kode samt via BLE.
Fra den 1. juli 2021 kører MobilePays løsninger kun på det nyere PoS API v10. Herefter kan du kun modtage MobilePay-betalinger via visning af en QR-kode på en nyere terminal. Skulle du have spørgsmål til din fremtidige løsning så kontakt din terminalleverandør.
På følgende Verifone terminaler kan MobilePay-betalinger understøttes via visning af en QR-kode fra 1. juli 2021:
Skulle du have spørgsmål til andre terminaler, så kontakt Verifone.
Eftersom kun få terminaler fremadrettet understøtter MobilePay via BLE i Danmark, har vi valgt, at fokusere på vores QR-koder. Vi har oplevet, at det til tider har skabt forvirring blandt kunderne, at man i butikker kunne betale på flere forskellige måder med vores Point of Sale-løsning. Opdateringen af Point of Sale er derfor også en oplagt anledning til at ensrette måden at betale på, så vi gør det lettere for både butikker og brugere.
Se relaterede spørgsmål (nedenfor) for yderligere info. om, hvilke muligheder der er, hvis du i dag har Point of Sale via BLE i din betalingsterminal.
QR vinder mere og mere indpas på alle planer. Vi ser det både globalt og på europæisk plan, hvor EMPSA-samarbejdet satser på QR som standard på tværs af landegrænser.
På samme måde er QR-koder en kendt og benyttet teknologi hos danske forbrugere. Det er en enkel og nem betalingsmetode. Kunderne er ikke i tvivl om, hvad de skal gøre, når de ser en QR-kode, og med QR-koder kan vi tilbyde en fleksibilitet, som vi ikke på samme måde kan med BLE.
Med QR-koder har du fuld fleksibilitet til at vise betalingsmuligheden, hvor det passer dig. Du kan vise QR-koden fysisk på skilte eller klistermærker, eller digitalt via skærme eller i displayet i din terminal. Og du kan få så mange QR-koder, du ønsker – uden at det koster ekstra.
Derudover ser vi, at 50% af transaktionerne gennem de hvide bokse allerede i dag sker med QR, selv om BLE er tilgængelig.
Med QR-koder har du fuld fleksibilitet til at vise betalingsmuligheden, hvor det passer dig. Du kan vise QR-koden fysisk på skilte eller klistermærker, eller digitalt via skærme eller i displayet i din terminal.
Din leverandør kan hjælpe med at oprette QR-koderne til dig, så tag fat i din leverandør, hvis du har brug for QR-koder.
Hvis du vil vise QR-koderne på fysiske skilte, hjælper vi dig gerne med at producere dem. Tag fat i din kasseleverandør, eller skriv direkte til os på erhverv@mobilepay.dk, så kontakter vi dig. Du betaler for produktionen af skilte og håndteringen. Prisen afhænger af, hvor mange skilte du skal bruge, og hvilken størrelse skilte du har brug for.
Du er også velkommen til at producere skiltene selv. Under materialer kan du finde guidelines og inspiration til, hvordan du kan skilte med MobilePay. Her finder du også forskellige trykklare skabeloner til skilte, hvor der er plads til QR-koder og tilbud, som du selv kan sætte ind.
Har du Point of Sale via BLE i en betalingsterminal, så understøtter vi fra 1. juli 2021 ikke længere denne løsning. Se mere her.
Hvis du har Point of Sale via dit kassesystem, så er opdateringen en teknisk opdatering, som din kasseleverandør skal sørge for. For at opdateringen slår igennem hos dig, skal dine systemer opdateres. Det er også din kasseleverandør, der skal hjælpe med det.
Vi understøtter fortsat PoS via BLE i de hvide MobilePay-bokse, hvis du allerede har bokse i forvejen. Se mere her.
Vi har løbende informeret kasseleverandørerne siden 2019, så tag fat i din leverandør og hør, hvornår de opdaterer. Sidste frist er den 1. juli 2021.
Når dit system er opdateret, vil du kunne administrere din Point of Sale via MobilePay-portalen – MobilePay’s selvbetjeningsunivers. Se mere om MobilePay-portalen.
Vi samarbejder med en række kasseleverandører, som er i gang med at integrere. Tag fat i din kasseleverandør for at høre, om de er ved at opdatere til Point of Sale version 10.
Hvis din kasseleverandør ikke opdaterer til Point of Sale version 10, er MobilePay MyShop det oplagte alternativ. Se mere om MobilePay MyShop.
Hvis du ønsker at fortsætte med PoS, kræver det, at dit kassesystem eller din automat er opdateret senest den 1. juli 2021.
Hvis din kasseleverandør opdaterer inden den 1. juli 2021, og du allerede har hvide bokse, kan du stadig bruge dem. Betalingsoplevelsen for dine kunder vil stort set være den samme som i dag. Den eneste forskel er, at der på MobilePay-kvitteringen står, at beløbet vil blive trukket, når købet er gennemført.
Vi stopper dog for salg af nye hvide bokse. Det betyder, at har du ikke selv flere hvide bokse, tilbyder vi i stedet Point of Sale via QR-koder. For dine kunder vil det betyde, at de skal skanne en QR-kode for at starte betalingen. Ellers er oplevelsen den samme, hvor der på MobilePay-kvitteringen står, at beløbet vil blive trukket, når købet er gennemført.
Point of Sale via QR-koder er uafhængig af din terminal eller dit kassesystem. Med QR-koder har du fuld fleksibilitet til at vise betalingsmuligheden, hvor det passer dig. Du kan vise QR-koden fysisk på skilte eller klistermærker, eller digitalt via skærme eller i displayet i din terminal.
Din leverandør kan hjælpe med at oprette QR-koderne til dig, så tag fat i din leverandør, hvis du har brug for QR-koder. Klik nedenfor for at se, hvordan du udstiller QR-koden.
Dit kassesystem eller din automat skal være opdateret senest den 1. juli 2021. Vi har rakt ud til alle kasseleverandører siden 2019, og mange er i fuld gang med opdateringen. Så tag fat i din leverandør, og hør hvor langt de er, så du sikrer, at dine systemer er opdateret i tide.
Din kasseleverandør skal bekræfte, at dit kassesystem eller din automat er opdateret.
Hvis dit kassesystem eller din automat ikke er opdateret 1. juli 2021, vil du ikke kunne modtage betalinger via Point of Sale. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at dine systemer er opdaterede inden 1. juli 2021.
MobilePay-portalen er MobilePay’s selvbetjeningsunivers. Portalen erstatter Danske Bank’s District, hvis du tidligere har brugt den løsning.
Lige nu vil du kun kunne se dine overførsler, hente en fil til afstemning, tilføje betalingskonti og ændre betalingsform, men vi åbner for mere selvbetjening i starten af 2021.
Når vi åbner for selvbetjening af Point of Sale i MobilePay-portalen, er det her, du vil kunne administrere dine salgssteder, følge med i dit daglige MobilePay-salg, oprette nye salgssteder og tilføje brugere til salgsstederne. Du vil også kunne tilføje logoer og bestille klistermærker m.m.
Hvis du er ny kunde og ikke har adgang til MobilePay-portalen endnu, så opret dig her.
Har du allerede Point of Sale, men er du endnu ikke oprettet på MobilePay-portalen, så ring til vores erhvervssupport, + 45 45 14 44 40, så hjælper vi med at oprette dig som bruger.
Ja, på MobilePay-portalen kan du let oprette flere brugere, hvis I er flere, der skal kunne se overførsler, lave afstemning m.v.
Læs hvordan her.
Nej, når dine systemer er opdaterede, vil du kun se nye transaktioner, dvs. fra den dag dine systemer blev opdateret.
Hvis du frem til opdateringen har haft overblik over dine transaktioner via Cash Management-modulet i Danske Bank District, vil du stadig have adgang dér til tidligere PoS-transaktioner, dvs. transaktioner fra før opdateringen.
Hvis du tidligere har modtaget transaktionsoversigter på mail og ikke har gemt dem, kan du skrive til vores erhvervssupport via erhverv@mobilepay.dk.
Datoen for, hvornår adgangen til MobilePay Point of Sale-modulet i District bliver lukket, er endnu ikke endeligt fastlagt. Vi informerer alle berørte kunder, minimum 1 måned inden District lukker, når datoen er fastlagt.
Du kan vælge daglig afregning (per transaktion) eller månedlig afregning, ligesom før opdateringen. Ønsker du at vælge en anden betalingsform end daglig afregning, kan du gøre det inde på MobilePay-portalen under menupunktet 'Indstillinger'/ 'Gebyr'/'Vælg betalingsform'.
Gå til 'betalingsform' på MobilePay-portalen her.
Hvis du ønsker månedlig afregning, koster det 29 kr. om måneden for Leverandørservice i tillæg til den almindelige transaktionspris.
Bemærk, hvis du før opdateringen har været månedligt afregnet, og IKKE har valgt andet på MobilePay-portalen, afregner vi automatisk dagligt (per transaktion). Det betyder, at vi trækker prisen for dagens transaktioner fra dagens MobilePay-omsætning, før dagens MobilePay-omsætning overføres til din bankkonto. Se eksempel nedenfor.
Når dit kassesystem eller din automat er opdateret, vil du kunne hente filer til afstemning i MobilePay-portalen.
Du vil ikke kunne modtage de samme afstemningsfiler, som du har modtaget, hvis du tidligere har brugt Danske Bank District (fx MT940, Camt.54, Finsta, osv.).
Hvis du før opdateringen har fået transaktionslister og gebyrnotaer sendt en gang om måneden i en mail, vil de ikke indeholde noget information. Efter opdateringen vil det være i MobilePay-portalen, du kan se og hente al relevant information.
I starten af 2021 åbner vi for mere selvbetjening i MobilePay-portalen, og du vil også kunne bruge vores afstemnings-API, hvis du ønsker en mere automatiseret løsning. Se mere på vores udvikler site.
Når dine systemer er opdateret til Point of Sale version 10, bliver MobilePay-omsætningen overført dagen efter. Dvs. du modtager fx omsætningen fra den 21. september dagen efter, altså den 22. september. Cyklussen kører fra klokken 00.00 til 23:59. Du modtager en overførsel pr. butik.
Merchant- og Location ID’er er flyttet til vores nye løsning, Point-of-Sale version 10, så dem vil du forsat kunne bruge. Du skal sørge for at registrere dine POS ID’er i vores nye system. Du kan sagtens genbruge de ID’er fra hvide bokse eller fra QR-koder, som du allerede bruger i dag. Tag fat i din kasseleverandør for at aftale nærmere.
Hvis din kasseleverandør ikke opdaterer til Point of Sale version 10, er MobilePay MyShop det oplagte alternativ. Se mere om MobilePay MyShop.
Hvis du kigger på at udskifte systemer, eller du bruger flere end én leverandør, samarbejder vi med en række kasseleverandører og leverandører af automater, som er i gang med at integrere.
Hvis din kasseleverandør opdaterer inden den 1. juli 2021, og du allerede har hvide bokse, vil brugeroplevelsen for dine kunder stort set være den samme som i dag. Den eneste forskel er, at der på den kvittering, som kunden modtager lige efter godkendelsen af købet, ser lidt anderledes ud. Her vil der stå, at beløbet bliver trukket, når købet er gennemført. Så snart købet er gennemført, vil det fremgå af aktivitetsoversigten i kundens MobilePay, at pengene er trukket.
Vi stopper for salg af nye hvide bokse. Det betyder, at har du ikke selv flere hvide bokse, tilbyder vi i stedet Point of Sale via QR-koder.
For dine kunder vil det betyde, at de skal skanne en QR-kode for at starte betalingen. Ellers er oplevelsen den samme, hvor der på MobilePay-kvitteringen står, at beløbet vil blive trukket, når købet er gennemført.
Du kan fortsat bruge de hvide bokse på den nye platform, men de skal registreres igen. Din kasseleverandør er blevet informeret om, hvad de skal gøre, så du skal aftale nærmere med din leverandør.
Vær opmærksom på, at de hvide bokse på nuværende tidspunkt er udsolgt, så er du ny kunde, kan vi ikke tilbyde hvide bokse. I stedet kan du vælge Point of Sale via QR-kode.
Point of Sale via QR-koder er uafhængig af din terminal eller dit kassesystem. Med QR-koder har du fuld fleksibilitet til at vise betalingsmuligheden, hvor det passer dig. Du kan vise QR-koden fysisk på skilte eller klistermærker, eller digitalt via skærme eller i displayet i din terminal.
Din leverandør kan hjælpe med at oprette QR-koderne til dig, så tag fat i din leverandør, hvis du har brug for QR-koder.
Hvis du ønsker at betale pr. måned frem for pr. dag for MobilePay-transaktionerne i din virksomhed, skal du ændre betalingen til månedlig betaling på MobilePay-portalen og herefter tilmelde dig Leverandørservice.
Læs hvordan du gør her.
Som kasse- eller terminalleverandør eller leverandør af automater med en integration til MobilePay Point of Sale version 10 kan du tilbyde dine kunder at acceptere MobilePay-betaling via en QR-kode, som kan vises fysisk eller digitalt.
Du kan selv skabe dit Beacon ID (det tidligere PoS Unit ID), som QR-koden skal linke til via det nye API. I modsætning til MobilePay PoS API v8 behøver du dermed ikke længere at bede MobilePay Developer Support om PoS Unit ID’er. Beacon ID'er i MobilePay PoS API v10 følger GUID-standarden og er derfor 32 hexadecimale tal og 4 dashes (-).
Hvis du allerede har 15-cifrede id’er, kan du også genbruge dem. Du skal blot sørge for, at de bliver registreret på ny. Tag fat i din kasseleverandør, hvis du vil genbruge de gamle id’er.
mobilepaypos://pos?id=BEACONID&source=qr
Du erstatter BEACONID med dit 36-tegn lange Beacon ID(32 hexadecimale tal og 4 dashes) for at generere koden.
Dine kunder kan vise QR-koden både digitalt og fysisk. Viser din kunde QR-koden på klistermærker eller lignende, skal kunden bruge samme layout som vist i eksemplet.
Hvis du har spørgsmål om integrationen til MobilePay Point of Sale API version 10, så skriv til vores udviklersupport via developer@mobilepay.dk.
Vi samarbejder med disse kortindløsere:
Jo mere synligt, det er i din netbutik, at kunderne kan betale med MobilePay, jo bedre. Hvis det betalingskort, dine kunder har tilknyttet MobilePay er et Dankort, skal de aktivere det med NemID, inden de kan bruge det online til køb via MobilePay.
Rigtig mange af brugerne har allerede aktiveret deres Dankort, inden de handler i din butik. Men har en kunde fx fået nyt Dankort, så skal han/hun gøre følgende:
Kunden skal:
Hvis du allerede har en kortløsning via en af vores partnere (se kortindløsere nedenfor), vil det normalt være nemt at få MobilePay Online - ofte indenfor få timer. TIlmeldingen vil ofte blive håndteret som en tilvalgsfeature i dit administrationsmodul hos din Payment Service Provider, så du hurtigt vil kunne tage MobilePay Online i brug, efter at du har lavet aftalen. Kontakt din PSP for detaljeret vejledning. Se hvilke Payment Service Providers, vi samarbejder med her.
Vi samarbejder med disse kortindløsere:
Med MobilePay Checkout giver du dine kunder mulighed for at hente den leveringsadresse, de allerede har indtastet i MobilePay, så de slipper for at indtaste den i forbindelse med afslutning af købet på dit site.
Se videoen ‘Betal endnu hurtigere med MobilePay Checkout’ der viser hvordan du betaler med Checkout i en webshop.
Du kan få MobilePay Checkout via den Payment Service Provider (PSP), der understøtter løsningen. Pt. er det OnPay, QuickPay og Bambora der understøtter løsningen. Men der kommer løbende flere til. Se mere MobilePay Checkout via QuickPay her og OnPay her.
Hvis du kontakter den Payment Service Provider (PSP), der understøtter løsningen, kan de hjælpe dig med løsningen og en nærmere beskrivelse af, hvad der skal til for at få MobilePay Checkout i din webshop. De kan give en konkret beskrivelse af hvilke tekniske krav det stiller til din webshop. Fx kan implementering af Checkout til enkelte webshopmoduler være tilgængelige, men det afhænger af den enkelte PSP.
Formålet med MobilePay Checkout er at få dine kunder hurtigere igennem købsflowet og få færdiggjort købet. Med Checkout kan din kunde nemlig både overføre sin leveringsadresse og betale nemt fra MobilePay. De første butikker, der har løsningen, er meget positive og oplever, at kunderne i større grad får færdiggjort deres køb end uden MobilePay Checkout.
Du kan finde og downloade knapper, logoer m.m. på vores site for udviklikere .
Det afhænger af, hvordan din Payment Service Provider (PSP) har implementeret MobilePay i deres system. Typisk vil du som webshop kunne se i din PSP's administrationsvindue, om din kundens betaling er en MobilePay-betaling.
Betaling via MobilePay svarer til betaling med kort, og derfor er tidspunktet for, hvornår pengene går ind på kontoen, det samme som ved kortbetalinger.
Betalinger med MobilePay Online sker via det kort, brugeren har registreret i MobilePay-appen. Så du refunderer beløbet fra en MobilePay-transaktion på samme måde, som du gør ved refundering af korttransaktioner.
Betalingen sker fra din kortindløser, ligesom for kort. Rapportering relateret til betalingen vil typisk ske fra din kortindløser, men Payment Service Providere (PSP) tilbyder også statistik for salget. Kontakt din kortindløser eller PSP for yderligere information.
Prisen bliver fastsat af Payment Service Provideren (PSP), som sælger MobilePay Online på vegne af MobilePay. Se de Payment Service Providers, vi samarbejder med her.
MobilePay Checkout er en tilvalgsløsning til MobilePay Online. Det koster ikke ekstra at få Checkout til jeres eksisterende MobilePay Online aftale.
Din webshop skal have en teknisk opkobling til en af de Payment Service Providers (PSP), som MobilePay samarbejder med. Når den er etableret, vil MobilePay Online nemt kunne blive sat op som en del af det eksisterende betalingsflow.
Du indgår aftalen om MobilePay Online med din Payment Service Provider (PSP). Det er derfor også din PSP, du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål til din løsning.
Med MobilePay Online er der ingen beløbsgrænser, udover dem der måtte gælde det kort, som kunden har tilknyttet MobilePay.
Hvis du bruger Payment Service Providerens (PSP) betalingsvindue, er du afhængig af det setup, som PSP'en tilbyder. Det kan variere, men fx kan du i visse tilfælde ændre rækkefølgen på betalingstyperne i betalingsvinduet, så MobilePay bliver mere synlig for kunderne, når de betaler (PSP afhængigt).
Et alternativ er at placere betalingsknapper direkte på dit site, så det passer præcis ind i den måde, din butik er designet på. Dette kræver også, at din PSP tilbyder denne service.
Din kunde tilknytter MobilePay til den faste betaling fx et abonnement. Som virksomhed kan du lægge en 'Betal med MobilePay'-knap ind i dine kontaktpunkter med kunden. Du kan fx udstille knappen i dit købsflow på din personlige login-side eller i en e-mail.
To ting skal være på plads for at komme i gang med MobilePay Subscriptions.
Det sidste hjælper vi dig med.
Du opretter MobilePay Subscriptions til din virksomhed på MobilePay-portalen.
Følg flowet, udfyld felterne og vælg kun MobilePay Subscriptions, når du kommer til valg af produkt.
Afhængig af, hvilken type virksomhed, du repræsenterer, kontakter vi dig i forhold til onboarding og legitimering. Herefter skal du underskrive en aftale om brugen af Subscriptions.
Når du er oprettet, kontakter vi dig vedr. integrationen af MobilePay til dit system.
Opret din virksomhed her.
MobilePay Subscriptions virker i alle webbaserede miljøer - mobil, tablet og computer. Du kan også integrere en signup-knap i e-mails. Det vil sige, at aftaler du og din kunde at køre en betalingsaftale (fx en abonnementsbetaling) via MobilePay i telefonen, kan du sende en e-mail med en 'Betal med MobilePay'-knap - ligesom du kan lægge knappen, hvor du ønsker i dit online flow. Kunden klikker på linket og swiper i MobilePay – så er MobilePay tilknyttet jeres indbyrdes aftale omkring betaling.
Du kan sende betalingsdata til MobilePay helt op til 126 dage før, dine kunder skal betale regningen. Det betyder, at du kan sende dine data, så snart de er klar hos dig. Betalingen er synlig i MobilePay otte dage før, betalingen bliver gennemført.
Hvis du sender et tilmeldingslink til en betalingsaftale med MobilePay Subscriptions eller et betalingslink til en engangs-betaling med Subscriptions, er det aktivt i op til 18 uger (126 dage). Hvordan du laver selve tilmeldings- eller betalingslinket afhænger af den måde din MobilePay Subscriptions-løsning er sat op på.
Du får besked med det samme (i realtid) om alle de betalinger, du modtager.
Det foregår via callback med en callback status_text og status_code, der forklarer, hvad der er sket med betalingen. Læs mere her.
I kan ændre beløbene i på abonnementsbetalingen og andre faste betalinger fra opkrævning til opkrævning. Ønsker I at ændre en allerede afsendt opkrævning, kan I justere opkrævningen ved at ændre beløbet på den faste betaling frem til dagen før forfaldsdato. Det vil dog kun være muligt at gøre beløbet lavere. I kan fx godt sende et beløb på 500 kr. og senere ændre det til 400 kr., men I kan ikke gøre det omvendte og kræve et højere beløb senere.
Det er heller ikke muligt at sende en abonnementsbetaling eller fast betaling afsted med 0 kr.
Kunden skal ikke godkende ændringen. Kunden skal godkende aftalen, men kun første gang. Hvis der er ændringer i beløb, frekvens mv. så skal kunden ikke godkende ændringerne. Kunden skal kun godkende oprettelse af aftalen. Derefter kan I ændre beløb, plan, beskrivelse, næste betalingsdato og frekvens. Og den eneste af disse parametre der har en egentlig effekt er frekvens, som påvirker hvor ofte I kan opkræve betalinger fra kunden. Det er vigtigt at huske, at beløb blot er informativt, det påvirker ikke de reelle betalinger. Vi anbefaler dog at beløbet altid afspejler det beløb i reelt opkræver kunden.
Måden Subscriptions-betalingerne bliver oprettet er ved, at I sender betalingsoprettelser senest dagen før forfaldsdato, hvis jeres aftale med kunden tillader det. I kan kun have én ventende betaling pr. kunde. Det vil sige, at hvis en kunde skal betale hver måned, så skal I sende en betalingsoprettelse hver måned.
I kan sætte det beløb, I vil, for hver betaling, så det har ingen betydning, om det skifter fra måned til måned. Forbrugeren skal kunne se betalingen inden forfaldsdato. Det er muligt at vise betalingen i MobilePay-appen fra 8 dage før forfaldsdatoen og frem til dagen før forfaldsdato. Og det afhænger af jeres aftale med kunden, hvornår i denne periode I vælger at vise betalingen. Læs mere her.
Der er også mulighed for at opkræve på selve forfaldsdatoen, her vil det ikke være muligt at vise betalingen i appen.
Du kan vise regningen i appen eller linke til jeres eget miljø, hvor kunden kan se sin regning (hvis I fx har et selvbetjeningsmiljø).
Vi overfører hver dag alle transaktioner som er godkendt i en samlet postering til jeres konto. Det vil sige, at alle de transaktioner, som vi siger ’OK’ til i dag, har I (i en samlet postering) i jeres bank i morgen. Denne samlede postering kan afstemmes med de løbende callbacks, I modtager, når jeres opkrævninger bliver betalt. Hovedreglen er, at alle betalte opkrævninger fra dagen (kl. 00.01-23.59), overføres og kan ses i banken i morgen.
Vi stiller et afstemnings-API til rådighed, så din virksomhed automatisk modtager afstemningsdata.
Du behøver kun en MobilePay-aftale for at kunne modtage Subscriptions-betalinger. Vi håndterer processen i forhold til indløsning af transaktionerne.
ID'et, external_ID, bliver sendt med hver enkelt Subscriptions-betaling - også engangsbetalinger med Subscriptions. Din virksomhed bruger external_ID til identifikation af en bestemt betaling i jeres system. Se mere på vores site for udviklere.
Din kunde vil i sin MobilePay-app under 'Aktiviteter' eller under 'Betalingsaftaler' kunne se betalingen som en fremtidig betaling enten 8 dage inden betalingsdatoen eller i perioden frem til dagen før betalingsdatoen – afhængig af, hvornår din virksomhed vælger at gøre betalingen synlig i appen. Opkræver din virksomhed på forfaldsdatoen, kan din kunde ikke se betalingen på forkant, men her vil kunden modtage en kvittering.
Det er valgfrit for din virksomhed, om I vil tilbyde at notificere jeres kunder med en push-besked dagen før forfaldsdato. Hvis I tilbyder dette, vil kunden modtage en push-besked med oplysning om, at I trækker penge i morgen. Kunden kan selv frakoble, at modtage push-notifikationer. Ønsker I ikke at tilbyde jeres kunder denne service, får kunden ingenting.
Du kan refundere pengene i op til 30 dage efter betalingen. Kunden kan få refunderet pengene uanset om aftalen er aktiv eller annulleret - så længe betalingen er gennemført og at tilbagebetalingen finder sted indenfor 30 dage. Du har mulighed for at refundere det fulde beløb eller et mindre beløb end det oprindelige købsbeløb. Det er altså ikke muligt at refundere et beløb, der er større end det oprindelige købsbeløb.
På MobilePay-portalen kan du tilføje logo til din aftale.
Sådan gør du:
Bemærk, formatet skal være jpg eller png og max 5 MB. Vi anbefaler, at du bruger et billede med gennemsigtigt baggrund – sådan ser det bedst ud.
Nej. MobilePay er ikke en del af den aftale, som din virksomheden har indgået med kunden. Du vil som virksomhed modtage information i samme øjeblik, at din kunde framelder sig automatisk betaling i MobilePay-appen.
Herefter skal du sammen med kunden afklare, hvordan fremtidige betalinger skal foregå. Du vil stadig kunne tilbyde kunden at betale med MobilePay - kunden skal blot tilknytte sin MobilePay på ny.
Ja. Du kan sagtens lade din kunde betale et engangsbeløb og samtidig, i samme flow, lade kunden tilknytte MobilePay som betalingsmiddel for den fremtidige faste opkrævning. Et eksempel kunne være: 'Betal 2 kr. for de første 2 måneder. Herefter er prisen 59 kr. pr. måned'.
Ja. Når en kunde har valgt at bruge MobilePay som betalingsmiddel til et abonnement eller en fast betaling, så har du også mulighed for at udstille 'køb-funktioner’ til din kunde. Det kan fx være tilkøb af data til et telefonabonnement eller bare 'her og nu betaling' for noget, som ligger ud over en fast betaling som fx et månedligt abonnement. Kunden vil som udgangspunkt skulle godkende købet ved at swipe i MobilePay. I nogle tilfælde, fx til top up-løsninger, kan din virksomhed sætte det op, så kunden ikke skal godkende enkeltstående betalinger med et swipe. MobilePay skal godkende sådan en løsning.
Nej. Det er kun privatbrugere, der kan tilknytte deres betalingsaftaler til MobilePay.
Du kan oprette MobilePay Invoice til din virksomhed her.
Vælg 'Er du ny kunde? Opret dig her' og udfyld felterne.
Du skal ikke vælge andet end MobilePay Invoice ved produktvalg. Er du allerede MobilePay-erhverskunde, logger du bare på MobilePay-portalen og vælger MobilePay Invoice.
Opret din virksomhed på MobilePay-portalen.
For at du kan bruge MobilePay Invoice og sende regninger til betaling i MobilePay, skal dit faktureringssystem tale sammen med MobilePay. Se mere på vores hjemmeside for udviklere.
Som finansiel virksomhed har vi pligt til at indsamle oplysninger om vores kunder. Vi bruger oplysningerne til at sikre, at MobilePay ikke bliver misbrugt til ulovlige aktiviteter. Vi beder dig derfor om legitimation og information om din virksomhed, samt hvad du skal bruge MobilePay til.
Når du har udfyldt informationerne online, gennemgår vi de oplysninger, du har indtastet. Før vi kan begynde at overføre penge til din bankkonto, skal vi fx have bekræftet, at det er din virksomhed, der ejer kontoen. Det er for at sikre, at de penge, som dine kunder betaler via MobilePay, lander på din virksomheds konto.
Når vi gennemgår oplysningerne, ringer vi til dig. Vi sender dig en e-mail, så snart vi har gennemgået oplysningerne, og du kan bruge MobilePay.
Du kan altid se status for din oprettelse ved at logge ind på MobilePay-portalen.
I de fleste tilfælde bliver din konto bekræftet automatisk. Hvis vi ikke kan bekræfte kontoen automatisk, sender vi dig en e-mail med information om, hvordan du selv kan bekræfte kontoen.
Du bekræfter kontoen selv ved at overføre 1 kr. fra din konto til vores konto: reg.nr. 4183 kontonr. 0012126611.
Husk, at du skal overføre 1 kr. fra den konto, du har tilknyttet til dit betalingssted.
Når vi har modtaget overførslen, kan vi få bekræftet, at din virksomhed er ejer af kontoen, og vi kan begynde at overføre betalingerne fra dine kunder til din konto. Overførslen af alle betalinger sker én gang dagligt – med mindre du har valgt ’instant transfer’, hvor du modtager betalingerne med det samme. Vær opmærksom på, at den konto, du har registreret i MobilePay, skal være ejet af din virksomhed, for at vi kan godkende den.
For at du kan bruge MobilePay Invoice og sende regninger til betaling i MobilePay, skal dit faktureringssystem ”tale sammen” med MobilePay. Se mere på hjemmeside for udviklere.
Vi samarbejder med en række udvalgte leverandører af økonomi- og faktureringssystemer, som allerede er forberedt til MobilePay Invoice. Der kommer hele tiden flere til – så hold øje. Se, hvem vi samarbejder med.
Hvis dit faktureringssystem ikke allerede understøtter MobilePay Invoice, så tag fat i din systemleverandør og hør, om de er på vej til at integrere med Mobilepay.
Du kan også vælge selv at integrere API'et sammen med din egen IT-leverandør. Se vores API'er.
Vores udvikler-support er klar til til hjælpe i gang. Se mere på vores hjemmeside for udviklere.
Vi samarbejder med flere systemleverandører, som allerede har lavet integrationen, så du kan køre MobilePay Invoice via deres platform. Se certificerede IT-integratorer til MobilePay Invoice.
Hvis din systemleverandør ikke er på listen, så tag fat i dem og hør, om de er på vej til at få Mobilepay Invoice integreret.
Hvis din virksomhed har en fast IT-leverandør, kan du også vælge at bruge dem til integrationen. Det kan også være, at du selv vil gøre det. Vores udvikler-support sidder klar til at hjælpe din virksomhed eller din IT-leverandør i gang. Se mere på vores hjemmeside for udviklere.
Hvis du sender mange enkeltstående fakturaer med forskellige beløb på forskellige tidspunkter, passer MobilePay Invoice bedst til din virksomhed.
Hvis din virksomhed er en abonnementsvirksomhed, en medlemsorganisation, eller hvis dine kunder typisk betaler den samme beløbsstørrelse med en fast frekvens, fx hver måned, passer MobilePay Subscriptions bedst til din virksomhed.
Med MobilePay Subscriptions kan du dog også opkræve enkeltstående betalinger. Det kan fx være, hvis din kunde skal betale den første regning samtidig med tilmeldingen til betalingsaftalen. Et andet eksempel er, hvis du fx skal opkræve en kunde for en enkeltstående betaling i perioden mellem to faste betalinger – hvis en kunde fx har brug for ekstra data i et mobilabonnement eller tilkøber en times personlig træning til et fitnessabonnement.
Vores erfaring er, at det typisk er i selve betalingsssituationen, kunden skal se budskabet. Så ud over på din hjemmeside giver det også mening at have en ”Betal med MobilePay-knap på fakturaen og i selvbetjening - eller i velkomst- og ”win back”-mails. Du kan også sende betalingslinket i en sms eller via chat (fx i support). Få inspiration til, hvordan du eksponerer MobilePay Invoice, og hvad andre gør.
Vælger du at sende regningen direkte ind i din kundes MobilePay-app, er det vigtigt, at du har aftalt det med din kunde på forhånd. Aftalen kan både være skriftlig eller mundtlig, og det er din virksomhed, der har ansvaret for, at aftalen er gyldig.
Din virksomhed kan sende fakturaen på flere måder med MobilePay.
Du kan lade din kunde modtage fakturaen direkte i MobilePay-appen (InvoiceDirect). Herefter åbner din kunde appen, vælger betalingsdato og swiper.
Alternativt kan du sende fakturaen direkte til din kunde, fx som en PDF vedhæftet i en e-mail med en betalingsknap eller et betalingslink (InvoiceLink). Betalingsknapper med teksten ”Betal med MobilePay” er mest tydelige for brugerne. Når din kunde klikker på knappen eller linket, vil MobilePay-appen åbne på telefonen, og kunden kan se og betale sin regning med et swipe.
Vil du vide mere om, hvordan kunden kan betale sin regning, så se en film her.
Hvis du udfylder feltet 'PaymentReference', følger det ID, du har skrevet som reference, den enkelte betaling. Udfylder du ikke 'PaymentReference', vil det være inputtet fra feltet 'InvoiceNumber', der står som reference på betalingen.
Se mere om, hvordan du tilføjer ID’et i vores tekniske dokumentation.
Hvis du som virksomhed sender regningen med en MobilePay-betalingsknap eller et betalingslink (InvoiceLink), behøver du ikke at kende din kundes mobilnummer.
Hvis din virksomhed sender regningen direkte via MobilePay-appen (InvoiceDirect), skal du kende kundens navn og mobilnummer (kundens navn er det navn, der er registreret i MobilePay-appen). Husk, at du samtidig skal have en mundtlig eller skriftlig aftale med din kunde om, at du må sende regningen direkte til kundens MobilePay.
Ja, din kunde kan i MobilePay ændre datoen for, hvornår regningen skal betales, dog ikke længere end 30 dage fra forfaldsdatoen.
Nej, efter din kunde har accepteret betalingen, og valgt en fremtidig dato, kan han/hun ikke annullere den. Dog, kan du som virksomhed annullere regningen, hvis ikke den er i status 'paid', 'rejected' eller 'expired'.
Ja, uanset om du sender fakturaen direkte ind i MobilePay-appen, eller du benytter en betalingsknap eller et betalingslink, vil din kunde kunne se indholdet af regningen i appen. MobilePay laver en PDF-faktura, der indeholder alle de data, du har givet os. Du kan også sende et link til kunden, hvor du kan vise din egen faktura.
Hvis du bruger InvoiceDirect, hvor du har en aftale med kunden om, at du må sende regningen direkte til kundens MobilePay, modtager din kunde en notifikation på din telefon fra MobilePay-appen, når han/hun modtager en regning fra din virksomhed. Hvis kunden har valgt at slå muligheden for notifikationer fra i indstillinger, vil regningen vil stadig være synlig under aktiviteter som kommende betaling.
Din virksomhed modtager betalingen med det samme, når din kunde har godkendt og gennemført betalingen med et swipe i MobilePay-appen. Din virksomhed modtager betalingen til den konto, du har oplyst ved oprettelsen – medmindre andet er aftalt.
Du kan vælge at få hver enkelt transaktion håndteret og overført direkte til banken med det samme, eller du kan vælge at få overført dagens transaktioner som en samlet overførsel. Har du valgt den sidste løsning, modtager du betalingerne samlet én gang om dagen.
Nej. Du skal selv oplyse de nødvendige data til generering af fakturaen, herunder en fakturadato og en forfaldsdato.
Vi sender en besked til jer om status på betalingen (Call Back). Her giver vi en midlertidig status om, at betalingen er ’accepted’, og afventer herefter den endelige betaling. Den nye betalingsdato er ikke med i den oplyste ’Accepted’-status. Når fakturaen er betalt, modtager du en ny ’paid’-status.
Hvis en bruger har slået notifikationer til, vil brugeren få en sms dagen før forfaldsdatoen. Hvis brugeren først modtager sin opkrævning på forfaldsdatoen før kl. 13.30, bliver der sendt en sms samme dag, ellers bliver sms’en sendt den efterfølgende dag. Brugeren modtager også en sms, hvis betalingen fejler og ikke kan gennemføres.
Når brugeren modtager regningen, bliver der også sendt en push-besked. Brugeren kan se push-beskeden hvis han/hun har slået notifikationer til i sine indstillinger på telefonen.
Brugeren bliver ikke notificeret efter forfaldsdatoen.
Den oprindelige regning vil ligge som ubetalt i aktivitetslisten hos brugeren i 30 dage - eller indtil brugeren vælger at afvise eller betale regningen. Rykkeren vil blive håndteret som alle nye regninger i MobilePay Invoice.
Du behøver kun en MobilePay-aftale for at kunne modtage Invoice-betalinger. Vi håndterer processen i forhold til indløsning af transaktionerne.
Nej, din virksomhed kan ikke sende en faktura til andre virksomheder. Denne service er kun til private brugere af MobilePay-appen.
Nej. Det er ikke tilladt at lægge betalingsgebyrer forbundet med MobilePay over på forbrugeren.
På MobilePay-portalen kan du tilføje logo til din aftale.
Sådan gør du:
Bemærk, formatet skal være jpg eller png og max 5 MB. Vi anbefaler, at du bruger et billede med gennemsigtigt baggrund – sådan ser det bedst ud.
Du betaler en samlet pris pr. måned baseret på, hvor mange MobilePay Invoice-transaktioner din virksomhed har. Prisen pr. transaktion er mellem 1,75 kr. og 2,75 kr. og bliver beregnet ud fra det gennemsnitlige antal transaktioner over de sidste 12 måneder. Har din virksomhed færre end 75 transaktioner årligt, betaler du et minimumsbeløb på 250 kr. for transaktionerne.
For at du kan bruge MobilePay Invoice og sende regninger til betaling i MobilePay, skal dit økonomi- eller faktureringssystem tale sammen med med MobilePay. Det betyder, at faktureringssystemet skal tilpasses, så det kommunikerer med vores API.
Du kan ikke ændre en regning, som allerede er sendt via MobilePay Invoice, men du kan slette den og sende en ny.
Ja, du kan slette en regning med MobilePay Invoice, hvis den fx ikke længere er relevant, eller der er fejl i den.
Nej, du kan ikke sende en kreditnota via MobilePay Invoice. Men du kan slette en regning, du har sendt.
MobilePay-appen fortæller brugeren, når betalingsfristen nærmer sig og sender en sms på forfaldsdatoen, hvis brugeren ikke har åbnet regningen og set den – og brugeren ikke har slået notifikationer fra.
Du kan ikke sende rykkere via MobilePay, men du kan tilføje en “Betal med MobilePay”-knap på de rykkere, du sender til brugeren, så brugeren har mulighed for at betale den rykker, du sender, via MobilePay.
For at du kan bruge MobilePay Invoice og sende regninger til betaling i MobilePay, skal dit økonomi- eller faktureringssystem tale sammen med MobilePay. Vi samarbejder med udvalgte leverandører af økonomi- og faktureringssystemer, som allerede er forberedt til MobilePay Invoice. Der kommer hele tiden flere til – så hold øje.
Hvis dit faktureringssystem ikke allerede understøtter MobilePay Invoice, så tag fat i din systemleverandør og hør, om de er på vej til at integrere MobilePay Invoice. Se certificerede IT-integratorer til MobilePay Invoice.
Du kan også vælge selv at integrere API'et via din faste IT-leverandør, eller gøre det selv, hvis du har styr på det med API’er.
Ja. MobilePay Invoice kan sagtens være et supplement til dine eksisterende faktureringsløsninger.
Ja. I API’et vælger du selv referencenummeret, som kan være virksomhedens FIK kreditor-ID. Der er ingen særlige krav til virksomhedens FIK kreditor-ID for at kunne bruge det til MobilePay Invoice.
Det er vigtigt, at brugerne af MobilePay-appen ikke bliver overraskede over at modtage en regning via MobilePay. Som virksomhed skal du derfor sikre, at din kunde er informeret og har accepteret at modtage en regning via MobilePay. Aftalen kan være mundtlig eller skriftlig.
Som finansiel virksomhed har vi pligt til at indsamle oplysninger om vores kunder. Vi bruger oplysningerne til at sikre, at MobilePay ikke bliver misbrugt til ulovlige aktiviteter. Vi beder dig derfor om legitimation og information om din virksomhed, samt hvad du skal bruge MobilePay til.
Når du har udfyldt informationerne online, har du bestilt MobilePay AppSwitch til din virksomhed. Vi gennemgår oplysningerne og sender dig en e-mail, så snart du kan bruge MobilePay. Hvis vi har behov for yderligere oplysninger, kontakter vi dig hurtigst muligt. Du kan altid se status for din oprettelse ved at logge ind på MobilePay-portalen.
Vi arbejder på en selvbetjeningsløsning, hvor din virksomhed fx kan oprette og slette AppSwitch ID'er eller lave saldotømning online. Indtil den er klar, hjælper vi med at oprette ID'erne, som I efterfølgende indsætter i jeres app.
Ved implementering af vores AppSwitch API’er, har du mulighed for at lave en reservation af beløbet, så beløbet først bliver trukket, når varen er udleveret.
Du behøver kun en MobilePay-aftale for at kunne modtage AppSwitch-betalinger. Vi håndterer processen i forhold til indløsning af transaktionerne.
AppSwitch API’erne giver mulighed for, at du via 'refund amount' kan tilbageføre et beløb – enten helt eller delvist – til en MobilePay-bruger.
Tilbagebetalingen sker direkte fra din virksomheds system og er dermed kun tilgængelig, hvis din virksomhed har implementeret vores API’er.
Der er plads til maks. 66 karakterer i beskeden. Og den bliver både vist på kvitteringen umiddelbart efter betaling, og på kvitteringen, der i aktivitetslisten i MobilePay.
Få svar på dine spørgsmål om, hvordan du administrerer din AppSwitch-løsning i Business online, log ind her.
MobilePay AppSwitch koster 1 % af transaktionsgebyret, dog minimum 1 kr. pr. transaktion.
Se den fulde prisliste.
Når den anmodede betaling er gennemført i MobilePay, modtager forretningsappen en underskrevet kvittering. Den underskrevne kvittering indeholder det originale ordre-ID og MobilePay-transaktionens ID.
MobilePay SDK bekræfter underskriften og sikrer, at ordre-ID’et, som forretningsappen sender til MobilePay SDK, svarer til det ordre-ID, der er modtaget fra MobilePay.
MobilePay MyShop erstatter MobilePay Business og er en forbedring på flere parametre, som mange af vores kunder har efterspurgt. Derfor har vi lukket ned for MobilePay Business og har opfordret alle til at komme over på MobilePay MyShop.
Se alle fordelene ved MobilePay MyShop her.
Hvis du ikke har skiftet til MobilePay MyShop, vil du per den 1. november 2019 ikke længere kunne modtage betalinger med MobilePay. Du kan oprette MobilePay MyShop, så du igen kan modtage MobilePay-betalinger.
Det er nemt og enkelt at oprette sig på MobilePay MyShop:
Hvis du opretter dig til MyShop inden den 1. november 2019 er det ikke nødvendigt at indsende alle dokumenter igen. Hvis du først opretter dig efter den 31. oktober 2019, har vi desværre ikke mulighed for at overføre dine virksomhedsdeltaljer, fordi MobileBusiness er lukket ned.
Når du indtaster din adresse ved oprettelsen af MobilePay MyShop, sørger vi for at sende dig nye klistermærker. Når du modtager de nye klistermærker, må du meget gerne pille de gamle ned og erstatte dem med de nye. Du kan altid bestille flere klistermærker inde på MobilePay-portalen under MyShop.
Nej. Du kan kun oprette dig til MobilePay MyShop, hvis din virksomhed har et CVR-nummer eller et SE-nummer.
Det koster højst 0,75 kr. pr transaktion og ned til 0,30 kr. Prisen falder jo flere transaktioner du har. Du kan se fuld prisliste her.
Prisen på MobilePay MyShop er den samme som for MobilePay-Business. Prisniveauet bliver opgjort på baggrund af de sidste 12 måneder (løbende måneder).
Hvis du skiftede til MobilePay MyShop inden den 1. september 2018, vil du fastholde det transaktionsniveau, du lå på med MobilePay Business.
Vi lukker MobilePay Business den 1. november 2019.
Nej, det er ikke muligt at beholde din MobilePay Business-løsning. Det 8-cifrede nummer lukker pr. den 1. november 2019.
Nej, du kan ikke beholde dit 8-cifrede MobilePay-nummer fra MobilePay Business (du kan selvfølgelig stadig bruge det som et normalt telefonnummer, dog ikke til MobilePay-betalinger).
Når du skifter til MobilePay MyShop får du et MyShop-nummer. Det virker på samme måde som det mobilnummer, du kender fra tidligere, men nu har du ikke brug for et telefonnummer (SIM-kort) for at kunne modtage betalinger.
Du vil automatisk blive tildelt dit første MyShop-nummer i forbindelse med oprettelsen. Man kan ikke selv vælge sit nummer, men man kan vælge refresh og få præsenteret et andet automatisk genereret nummer.
Herefter har du mulighed for at oprette flere betalingssteder og dermed flere MyShop-numre, hvis du eksempelvis har flere butikker eller betalingssteder.
Til hvert MyShop-nummer tilknytter du en konto, som betalingerne automatisk bliver overført til én gang om dagen. Det kan være den samme konto eller forskellige konti i egen bank.
Nej, det kan du desværre ikke. Vi opfordrede alle berørte kunder til selv at gemme gammel historik, inden MobilePay Business lukkede.
Det er kun MobilePay Business-løsningen, vi lukker ned. Har du andre MobilePay-produkter, vil du fortsat kunne administrere dem i District/Business Online modulet.
Dine andre produkter bliver der, hvor de hele tiden har været, indtil videre.
Hvis du ikke nåede at tømme din konto inden den 1. november 2019. Så skriv til os via erhverv@mobilepay.dk, hvilken konto du ønsker, at et evt. indestående skal overføres til, så vil vi give din bank besked. Alternativt kan du selv kontakte din bank og aftale nærmere.
Du behøver ikke at have flyttet dine betalingssteder over fra MobilePay Business. Du skal i stedet oprette dem på ny inde på MobilePay-portalen, hvor der bliver genereret et MyShop-nummer til hvert nyt betalingssted.
Din MobilePay Business-aftale lukker pr. den 1. november 2019.
Hvis du har en Danske Bank-konto og Danske Bank Business Online tilknyttet til MobilePay Business, er vi i henhold til MobilePay Business vilkår berettiget til at give Danske Bank information om ophør af din aftale, således at Danske Bank kan foretage den nødvendige support og lukke i deres systemer.
Du må endelig fjerne de gamle MobilePay Business-klistermærker. Mangler du klistermærker til MobilePay MyShop, kan du bestille dem på MobilePay-portalen.
Det er muligt at eksportere Excel-filer med transaktioner fra MobilePay MyShop. Du skal selv hente dem ned via MobilePay-portalen. Det er ikke muligt at modtage afstemningsfiler fra os.
Ja, det skal du gøre. Du kan i stedet hente MobilePay MyShop-app'en. Find den i Google Play eller i App Store.
I forbindelse med lukningen af MobilePay Business lukker vi også for alle 4-cifrede numre. Den nye platform er baseret på 5- og 6-cifrede numre. Dette gør, at du som NGO eller virksomhed kan oprette ligeså mange numre, som du har lyst til. Tidligere har de 4-cifrede numre været afhængige af et 8-cifret nummer, som så skulle laves om til et 4-cifret nummer.
Dit 4-cifrede nummer vil virke helt frem, til vi i MobilePay lukker ned for din MobilePay Business-løsning. Lukningen af MobilePay Business sker i løbet af andet kvartal i 2019 - vi sender den endelige dato og opsigelse senest 30 dage før lukning.
Nej, du kan ikke beholde dit 4-cifrede nummer eller 8-cifrede telefonnummer som dit Mobilepay-nummer (Du kan stadig bruge det 8-cifrede nummer som et normalt telefonnummer, dog ikke til MobilePay-betalinger).
Med MobilePay MyShop får du et MyShop-nummer. Det virker på samme måde som det 8-cifrede mobilnummer, du kender fra tidligere, men nu har du ikke brug for et telefonnummer og dermed et SIM-kort for at kunne modtage donationer.
Du vil automatisk blive tildelt dit første MyShop-nummer i forbindelse med oprettelsen. Man kan ikke selv vælge sit nummer, men man kan vælge refresh og få præsenteret et andet automatisk genereret nummer.
Herefter har du mulighed for at oprette flere betalingssteder og dermed flere MyShop-numre, hvis du eksempelvis har flere butikker eller betalingssteder.
Til hvert MyShop-nummer tilknytter du en konto, som donationerne automatisk bliver overført til én gang om dagen. Det kan være den samme konto eller forskellige konti i egen bank.
Frem til andet kvartal 2019 kan du både bruge det 4-cifrede, 8-cifrede og det nye MyShop-nummer, så vi sikrer os, at du som kunde i denne periode kan modtage MobilePay-donationer.
Nej, du skal ikke indsende oplysninger en gang til. Vi har gemt alle dine virksomhedsoplysninger fra dengang, du oprettede dig til MobilePay Business, og ud fra dit CVR-nummer kan vi genkende dig.
Din MobilePay Business-aftale bliver automatisk lukket ned i andet kvartal 2019. Hvis du ønsker adgang til historiske betalingsdata, skal du sørge for at gemme gammel historik, inden din gamle MobilePay Business-aftale lukker.
Indtil andet kvartal 2019 vil både det 4-cifrede, 8-cifrede og det nye MyShop-nummer kunne bruges, så vi sikrer os, at du som kunde hele tiden kan modtage MobilePay-donationer.
Ønsker du at lukke din MobilePay Business-aftale allerede nu, og få frigivet telefonnummeret til anden brug, er du meget velkommen til at skrive til os på erhverv@mobilepay.dk.
Din NGO-aftale vil automatisk overgå til MobilePay MyShop, så transaktionerne vil fortsat være gebyrfri for dig som NGO.
Hvis du har en Danske Bank-konto og Danske Bank Business Online tilknyttet til MobilePay Business, er vi i henhold til MobilePay Business' vilkår berettiget til at fortælle Danske Bank, at din aftale ophører, så Danske Bank kan foretage den nødvendige support og lukke i deres systemer.
Vi opfordrer til, at du sørger for at tømme din konto inden lukning i andet kvartal 2019. Du har også mulighed for at skrive til os via erhverv@mobilepay.dk, hvilken konto et evt. indestående skal overføres til, så vil vi videreformidle dette til din bank. Alternativt kan du selv kontakte din bank og aftale nærmere.
Transaktionerne vil fortsat være gebyrfri for dig som en NGO. Når du har tilmeldt dig MobilePay MyShop, flytter vi din NGO-aftale med over i MyShop, så du får transaktionerne til 0 kr.
Du kan få adgang til MobilePay-portalen ved at logge på her fra mobilepay.dk, hvor du kan klikke på 'Log ind' oppe i højre hjørne og vælge 'Virksomheder'. Du kan også bare logge ind på MobilePay-portalen ved at klikke her.
Du kan se dine daglige salgstransaktioner – og se transaktionsdetaljer.
Bemærk, at indholdet i filerne under henholdsvis “Salg” og “Overførsler” vil være forskellige.
I ”Salgsfilen” indgår kun salgstransaktioner.
I ”Overførselsfilen” indgår det samlede overførselsbeløb til bankkontoen per betalingssted og oversigt over de underliggende salgstransaktioner og gebyrer. Som noget nyt er inkluderet posteringsteksten/overførselsreferencen, samt angivelse af modtager-kontoen i ”Overførselsfilen”, så det er lettere at afstemme bankkonto med de underliggende transaktioner.
Eksempel på format af en overførselsreference
Posteringsteksten/overførselsreferencen består af 20 tal.
Eksempel: 02001234560010411191
02 = overførsel fra MyShop
00123456 = overførsel fra betalingsstedet med nummer 123456
001 = første overførsel til bankkonto den dag
041119 = dato for overførsel
1 = kontrolnummer
Posteringsteksten/referencen 02001234560010411191 skal læses således, at det er en overførsel foretaget fra produktet MyShop for betalingsstedet med nummer 123456 den 4. november 2019.
Klik her for at se flere detaljer om indhold i afstemningsfiler i MobilePay-portalen.
Vi har af juridiske grunde ikke lov til at vise disse oplysninger.
Du kan se eventuelle kommentar, som kunden har skrevet på en MyShop betaling i ‘Transaktionsdetaljer’ under ‘Salg’.
Du kan nemt oprette flere betalingssteder, hvis du har flere butikker eller salgssteder.
Det nye MyShop betalingssted er klar med det samme. Klistermærker vil automatisk blive sendt til den registrerede adresse.
På MobilePay-portalen kan du tilføje dit logo og din adresse til dit MyShop-nummer. MobilePay-appen viser fem butikker under 'Butikker i nærheden,' og er dit logo ét af dem, kan dine kunder bare klikke på det for at betale.
Husk at skrive adressen så præcist som muligt. Det har betydning for, hvorvidt logoet kommer frem mellem de fem butikker under 'Butikker i nærheden', der bliver vist i appen.
Du kan altid ændre bankkontoen for et bestemt betalingssted på MobilePay-portalen.
Vi vil herefter overføre penge til den nye valgte bankkonto. Hvis du ikke har fået bekræftet bankkontoen, skal du gøre det, før vi kan begynde at overføre penge til den.
Hvis du har deaktiveret et betalingssted, kan du ikke længere modtage betalinger via det.
Husk også, at du ikke kan redigere et MobilePay-nummer. Hvis du ønsker et andet nummer, skal du oprette et nyt betalingssted.
Du får automatisk klistermærker, når du bestiller et nyt MyShop betalingssted – men du kan altid bestille flere efter behov på MobilePay-portalen.
Vi producerer dine klistemærker og sender dem til dig inden for ca. en uge. Du kan også lave dine egne mærkater, som du selv kan printe. Se mere på siden, hvor du også kan oprette et betalingslink, her.
Du kan se alle de bankkonti, du har registreret, og tilføje nye bankkonti i bankkontooversigten under ‘Indstillinger’ i venstremenuen.
Husk, at du skal have bekræftet din bankkonto, før vi kan begynde at overføre penge til den.
Du modtager herefter en e-mail med et link til en side, hvor du kan oprette en ny adgangskode.
Du kan ændre din adgangskode, e-mail og dine brugeroplysninger øverst i højre hjørne, når du har logget dig ind.
Du kan se alle beløb, der er blevet overført til din konto, samt hvilke gebyrer, der måtte være blevet trukket under 'Overførsler' i venstremenuen.
Du kan altid tilvælge nye MobilePay produkter i MobilePay-portalen ved at klikke på ‘Tilføj produkt’ i venstremenuen.
Som et e-pengeinstitut er vi forpligtet til, at kende vores kunder grundigt og løbende holde os opdateret på vores kunders forretning og brugen af MobilePay. Nye erhvervskunder skal derfor, som en del af oprettelsesprocessen, sende os relevante virksomhedsoplysninger til dokumentation. Vi har brug for følgende oplysninger:
Med flerbruger-login har din virksomhed mulighed for at tilknytte mere end én bruger til MobilePay administrationsportalen. På den måde får flere medarbejdere i din virksomhed mulighed for at administrere dine MobilePay-produkter, se status på MobilePay-transaktioner på de enkelte betalingssteder og administrere jeres brugere.
Vi introducerer tre niveauer af roller, som kan tilknyttes en bruger:
Nej, der er på nuværende tidspunkt ikke noget loft på hvor mange brugere, man kan tilknytte. Vi anbefaler dog, at man som minimum har tilknyttet to Super Managers, så der altid er en stedfortræder.
En Super Manager kan se og gøre alt i portalen og vil være den, der opretter andre brugere. Det er kun Super Manager rollen, der kan tilvælge nye MobilePay-produkter og oprette nye betalingssteder til disse produkter. Det er Super Manageren, der tilknytter og administrerer modtagerkonti, samt vælger, hvordan virksomheden vil gebyropkræves og kan ændre virksomhedsoplysninger. Samtidig er Super Manager den, der kan tilknytte alle typer roller og foretage tilbageførsler i portalen.
En Manager kan kun se og administrere de betalingssteder, han bliver tilknyttet via Super Manageren, herunder se de daglige transaktioner og overførsler. En Manager kan oprette Assistent-brugere til disse betalingssteder, men personen kan ikke oprette en Super Manager eller Manager rolle. En Manager rolle kan eksempelvis benyttes til en afdelingsleder, en kampagneleder, en brand manager eller tilsvarende, som står for den daglige drift af bestemte betalingssteder.
En Assistent har begrænsede rettigheder og kan som udgangspunkt kun se salgstransaktioner for de betalingssteder, som denne tilknyttes. En Assistent-rolle kan oprettes af enten Super Manager eller Manager. Det er muligt at tilknytte to yderligere tilladelser til en Assistent, nemlig:
En Assistent kan eksempelvis benyttes til butiksassistenten ude i ”butikken” eller til revisoren, der skal hjælpe med afstemningen og regnskaberne.
Ja, det er muligt at tilknytte yderligere tilladelser til henholdsvis Manager og Assistent-rollen. En Super Manager har mulighed for at tilføje yderligere tre tilladelser til en Manager-rolle, da det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed hvor meget kontrol, man vil uddelegere.
Til en Manager-rolle kan der tilknyttes tilladelse til:
Til en Assistent-rolle kan der tilknyttes tilladelse til:
Ja, man kan altid gå ind i MobilePay-portalen og ændre en brugers rolle og tilladelser. Det gør man ved at gå ind under ’Brugere’ i venstremenuen og klikke på det lille tandhjul ud for den bruger, man ønsker at ændre rolle på.
Ja, når man opretter en ny bruger, vælger man den eller de betalingssteder, brugeren skal have adgang til. Man kan altid senere gå ind i MobilePay-portalen og ændre disse adgange.
Ja, en bruger vil i MyShop-appen kun kunne se de betalingssteder, personen er tilknyttet til.
Ja, men i første omgang kræver det, at du kontakter MobilePay Erhvervssupport, så de kan hjælpe med sletningen. Vi vil senere på året gøre det muligt selv at slette en bruger direkte i portalen.
Nej, det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at søge en specifik bruger eller betalingssted frem. Denne mulighed kommer dog i portalen senere på året.
Ja, en bruger vil kun kunne se de betalingssteder, man er blevet oprettet til i MyShop-appen.
Hver enkelt bruger får med lanceringen af flerbruger-login nu sin egen pinkode til MyShop-appen.
Ønsker du, at MyShop-appen skal benyttes på flere smartphones/tablet til samme bruger, kan dette login benyttes til alle dem, du vælger. Så kan den enkelte bruger gå ind i portalen og selv hente aktiveringskoden til hver enkelt enhed.
I kan fx oprette en Assistent-rolle i MobilePay-portalen og kun give denne rolle adgang til lige præcis det/de betalingssteder, som den rolle skal kunne se. Herefter kan I lave en aktiveringskode og oprette PIN-kode til MyShop-appen i MobilePay-portalen for denne Assistent-rolle og så videregive denne til de indsamlere, som herefter skal kunne se transaktionerne i MyShop-appen - og så kan de dele dette login.
I kan oprette lige så mange Assistent-roller I har behov for til brug i jeres forskellige indsamlinger.
Du kan som Super Manager nu gå ind i MobilePay-portalen og ændre en brugers adgange. Så hvis en bruger ikke længere skal have adgang til at se betalingssteder i MyShop-appen, går du ind og fravælger de betalingssteder brugeren har haft adgang til, og herved kan brugeren ikke længere få adgang til disse i MyShop-appen.
Brugeren vil så blive mødt med en besked ”du er ikke blevet tildelt adgang til nogen betalingssteder”.
Ja, på MobilePay-portalen kan du let oprette flere brugere, hvis I er flere, der skal kunne se overførsler, lave afstemning m.v.
Du kan oprette rollerne: Super Manager, Manager og Assistent. Se mere om rollerne her.
Bemærk: Hvis du administrerer flere virksomheder med forskellige CVR-numre og skal have adgang til alle CVR-numrene på MobilePay-portalen, er der to muligheder for adgang:
Følg linket og se priserne på MobilePays produkter til virksomheder:
Hvis du allerede har et MobilePay-produkt, dog ikke MobilePay Online, skal du ikke betale oprettelsesgebyr igen. Det er altså kun første gang, du opretter dig, at du betaler for oprettelse.
Det er Payment Service Providers, der forhandler MobilePay Online, så det er også dem, du indgår MobilePay-aftalen med (ikke MobilePay). Hvis du derfor har MobilePay Online og ønsker et andet MobilePay-produkt, vil det være en nyoprettelse, og der vil være oprettelsesgebyr.”
Det oprettelsesgebyr du skal betale kan variere i forhold til hvornår du har oprettet MobilePay. Hvis du har oprettet dig via MobilePay-portalen:
Som MobilePay-business-kunde skal du ikke betale oprettelsesgebyr ved migrering til MyShop. Dette gælder dog kun frem til andet kvartal af 2019, hvor vi lukker helt ned for MobilePay Business, herefter vil gamle MobilePay Business-kunder skulle oprette sig på ny og dermed også betale oprettelsesgebyr.
Efter den 15. november koster det 999 kr. i oprettelse, ligegyldigt hvilket MobilePay-produkt du opretter, hvis du ikke er kunde i forvejen.
Hvis du er NGO, eller du har MobilePay Bonus, lukker MobilePay Business først senere, og perioden, hvor du kan oprette MobilePay MyShop uden oprettelsesgebyr, er derfor længere.
Det dækker en del af omkostningen til de opgaver, der er forbundet med at få registreret en ny virksomhed i henhold til gældende regler om håndtering af data og AML-behandling (hvidvaskningsloven).
Du bliver opkrævet umiddelbart efter din MobilePay-aftale er aktiv. Vi sender dig en mail med en faktura for oprettelsesgebyret.
Hvis I har modtaget en rykker fra os, så er det, fordi det ser ud til, at vi ikke har fået betaling for en faktura, som vi tidligere har sendt. I de filer, vi vedhæfter i rykkeren, er der en specifikation af de manglende betalinger.
Det kan være en faktura på:
Vi har sendt en faktura i forbindelse med oprettelse af jeres MobilePay-aftale.
Vi fratrækker normalt abonnementet af den løbende omsætning på MobilePay-aftalen, men hvis I har måneder uden transaktioner, sender vi jer en faktura på abonnementet for disse måneder. I kan læse mere om det månedlige abonnement for MobilePay MyShop her.
Hvis I har valgt månedlig afregning, sender vi hver måned en faktura på den foregående måneds gebyrer (transaktions-, abonnements- og faktureringsgebyr). Hvis I ikke har fået denne betalt, eller der er gået noget galt med opkrævningen via LeverandørService, sender vi påmindelse, så I kan se, at vi ikke har registreret betalingen.
Hvis I har opsagt/lukket jeres aftale, opkræver vi abonnementsgebyr for den måned, hvor aftalen er blevet opsagt, samt evt. udestående fra tidligere måneder.
I vores mail har vi vedhæftet to dokumenter, som begge kan hjælpe jer med at få et overblik over, hvad der ikke er betalt, samt hvordan I kan betale.
Tjek, om I har betalt det rigtige beløb. Hvis det beløb, I har indbetalt, ikke matcher beløbet i den oprindelige faktura, vil rykkeren være på den difference, som I mangler at betale. Hvis I mener, at alt er, som det skal være, kan I læse mere om, hvad I skal gøre her.
Hvis I fremover ønsker, at jeres gebyrer skal afregnes anderledes, så læs mere her.
I kan for eksempel ændre gebyrafregningen til månedlig betaling via LeverandørService (det koster 29 kr. pr. md.), hvis I ønsker, at vi automatisk opkræver jeres gebyrer og trækker disse på jeres bankkonto.
Tjek først, om I har betalt det rigtige beløb. Hvis det beløb, I har indbetalt, ikke matcher beløbet i den oprindelige faktura, vil rykkeren være på den difference, som I mangler at betale.
Hvis alt ved betalingen ser ud til at være korrekt, beder vi jer om at sende os en mail med nedenstående informationer til erhverv@mobilepay.dk.
I emnefeltet beder vi jer om at skrive: Dokumentation for betaling af faktura.
I mailen har vi brug for følgende oplysninger fra jer:
Lige så snart vi modtager jeres mail, ser vi på sagen og vender tilbage til jer hurtigst muligt.
Der er fremover tre valgmuligheder:
Leverandørservice er en betalingsløsning fra Nets, der håndterer tilbagevendende betalinger mellem virksomheder. Ønsker du at betale månedligt for MobilePay-transaktionerne i din virksomhed, skal du ændre betalingsform i MobilePay-portalen og tilmelde dig Leverandørservice. Det gør du her via Leverandørservice online tilmelding.
Der bliver pålagt et administrationsgebyr på 29 kr. (ekskl. moms) pr. faktura (momssatsen er 25%), hvis du bliver opkrævet via en af de to løsninger:
Som eksisterende kunde kan du skifte din betalingsform under 'Gebyr' i indstillinger på MobilePay-portalen.
Opretter du dig som ny kunde, kan du vælge, hvordan du ønsker at betale gebyrer, ved tilmeldingen.
Nej, fra d. 11. juni 2018 opkræver vi gebyr for månedlig betaling for MobilePay Subscriptions og MobilePay Invoice, og fra denne dato vil I modtage en faktura fra os hver måned.
Som Subscriptions- og Invoice-kunde er din virksomhed ikke tidligere blevet opkrævet de pålagte gebyrer for brug af din MobilePay-løsning. Derfor vil den første faktura indeholde gebyrer fra den dag din virksomhed startede med løsningen til d. 31. maj 2018.
Fremadrettet vil der være et faktureringsgebyr på 29 kr. (ekskl. moms) pr. faktura (momssatsen er 25%), hver gang du modtager en faktura. De 29 kr. dækker administration og er altså et ekstra gebyr, der ligger ud over dine øvrige gebyrer.
Nej, det er kun muligt at have én opkrævningsmetode pr. CVR nr. Har du fx enten MobilePay Subscriptions eller MobilePay Invoice samt et andet produkt, vil gebyrerne for alle produkter blive opkrævet månedligt, da Subscriptions og Invoice p.t. kun understøttes af månedlig betaling.
Fra d. 11. juni 2018 giver vi næsten alle MobilePay-kunder en ny mulighed for at betale deres gebyrer via Leverandørservice eller EAN. Hvis du har MobilePay Subscriptions eller MobilePay Invoice, vil du fra denne dato modtage en faktura fra MobilePay hver måned – du kan altså ikke selv vælge, hvordan du vil modtage gebyrer.
Hvis du ønsker at betale pr. måned frem for pr. dag for MobilePay-transaktionerne i din virksomhed, skal du ændre betalingen til månedlig betaling på MobilePay-portalen og herefter tilmelde dig Leverandørservice.
Sådan ændrer du din betaling på MobilePay-portalen:
Du tilmelder dig her via LeverandørService online tilmelding.
Det er vigtigt, at du først skifter betalingsform til Månedlige betaling via LeverandørService på MobilePay-portalen. Herefter er det vigtigt, at du opretter en aftale enten her via Leverandørservice online tilmelding, eller ved at logge på MobilePay-portalen og tilmelde dig via linket dér.
Så snart vi har fået besked fra Nets om, at du er tilmeldt hos Nets Leverandørservice, skifter vi dig automatisk til månedlig opkrævning, og gebyrerne for transaktionerne i resten af måneden vil først blive opkrævet, når måneden er slut. Det er altså muligt at skifte midt i måneden.
OBS. Der kan gå et par dage, fra du tilmelder dig Leverandørservice, til vi modtager en bekræftelse fra Nets. I denne periode vil dine gebyrer stadig blive opkrævet dagligt.
Alle kunder, der har valgt månedlig gebyrafregning (gælder både EAN og Leverandørservice), vil modtage en faktura via e-mail. Kunder på Leverandørservice vil modtage mailen et par dage før, gebyret bliver trukket via Leverandørservice.
Fakturaen vil indeholde information om antal transaktioner for alle salgssteder, stykpris, totalomkostninger samt en momsspecifikation.
GDPR står for ‘General Data Protection Regulation' og er en EU lov, der har til formål at sikre beskyttelse af EU-borgeres personlige data. Loven giver dels den enkelte et bedre overblik over og kontrol med de personlige data, som offentlige myndigheder, organisationer og virksomheder anvender, dels giver den bedre indsigt i, hvordan disse data bliver brugt. Loven giver rettigheder til både privatpersoner og enkeltmandsvirksomheder.
Du kan se dine personlige data inde i MobilePay Portalen under ’Indstillinger’, som du finder under ’Admin’ i menuen til venstre.
Der skal ikke være en dataprocessor-aftale mellem din virksomhed og os, fordi din virksomhed ikke bearbejder data for MobilePay. Både du og vi kan bestemme, hvad vi bruger data fra fælles kunder til. Det betyder, at der er ”delt dataejerskab”.