Du starter med at downloade MobilePay-appen til din smartphone eller din tablet.
Du kan downloade appen i App Store til iPhone og iPad og i Google Play Store til Android.
Vil du senere bruge MobilePay fra en ny mobil, skal du downloade appen igen, vælge 'Log på (eksisterende bruger)' og herefter bekræfte med den aktiveringskode, du modtager via SMS. Dette gælder også, hvis du ved en fejl er kommet til at slette MobilePay-appen.
Der kan være forsinkelse på modtagelsen af SMS'en. Får du ikke en SMS, så kontakt support på 45 144 447.
Bemærk, at MobilePay kun virker med danske mobilnumre.
Du kan læse mere om, hvordan du tilføjer et kort i MobilePay her.
Der kan være flere grunde til, at dit betalingskort ikke virker med MobilePay.
Her er nogle af de mest almindelige grunde til, at et betalingskort ikke virker:
Læs her, hvilke kort du kan bruge i MobilePay
Du skal være MobilePay-bruger og have en bankkonto og et NemID. Når du tilføjer din konto, beder vi derudover din bank validere, at kontoen kan bruges. Ikke alle partnerbanker er klar på samme tid til at understøtte, at du kan tilføje din konto i MobilePay. Hvis din bank ikke er klar endnu, får du besked i appen, når du forsøger at indtaste dit kontonummer.
Ved faste betalinger og enkeltstående regninger kan du som bruger nu tilkoble nøjagtigt den bankkonto, du ønsker. Du kan betale regninger med MobilePay direkte fra fx budgetkontoen uden at skulle tænke på, hvornår dit kort udløber, eller om det bliver spærret.
Du slipper for manuelt at skulle flytte penge rundt mellem forskellige betalingskort og -konti i netbanken. Samtidig bevarer du det fulde overblik over de faste betalinger og regninger i appen.
Kontoen udløber ikke, som kortet gør.
Din modtagerkonto ikke er den samme som din afsenderkonto. Din modtagerkonto er som udgangspunkt den konto, som du har knyttet til det betalingskort, du har registreret som primært i appen.
Hvis du vil bruge den samme konto til begge dele, skal du tilføje den to gange (under ’Modtag penge’ og ’Send penge’).
For at du kan bruge MobilePay, kræver det, at du har NemID. Det er en del af vores høje sikkerhed. Er du under 15 år, kan du derfor ikke tilføje en konto i MobilePay-appen.
Da din konto i første omgang kun kan bruges til betaling af regninger og til faste betalinger, er det et krav, at du (fortsat) altid har mindst et kort tilknyttet MobilePay.
Hvis du heller ikke kan tilføje en konto efter, du har oprettet dig, kan der være flere grunde. Det kan fx være, fordi din bank endnu ikke understøtter, at du kan tilføje din konto. Det kan også være selve kontoen, der ikke kan bruges i MobilePay. Kontakt din bank for at få løst problemet.
Nej, det er helt op til dig selv, om du vil tilføje en eller flere konti.
Nej, det skyldes, at dine konti i første omgang alene kan bruges til faste betalinger og regninger.
Du kan nemt ændre, hvilket kort eller hvilken konto du skal bruge, når du skal betale i MobilePay-appen, du skal bare klikke på feltet lige under kommentarfeltet, inden du godkender betalingen. Sæt hak ved det kort eller den konto, du vil bruge, og godkend betalingen.
Det er en forudsætning, at du har aktiveret Touch ID-funktionen på din mobil for at kunne bruge den i MobilePay. Du aktiverer 'Touch ID & adgangskode' under 'Indstillinger'. Har du ikke allerede et fingeraftryk, skal du oprette et. Følg vejledningen på din mobil.
Du kan downloade appen i App Store til iPhone og iPad og i Google Play Store til Android.
For at du fuldt ud kan udnytte MobilePay, har vi behov for adgang til visse funktioner på din smartphone. Se herunder, hvad vi bruger de forskellige oplysninger og funktioner til:
Android
Android
Bemærk, at energibesparende funktioner på nogle Android-telefoner kan forhindre notifikationerne i at nå frem, medmindre appen er i brug eller kører i baggrunden. Kontakt evt. producenten for vejledning til telefon-indstillingerne.
Hvis du får fejlmeddelelsen ’Der skete en teknisk fejl. Prøv igen senere (E5)’ efter du er logget ind:
Andre fejlmeddelelser:
Bemærk, hvis du har tilknyttet flere kort i MobilePay, er det tallene fra det kort du oprettede først, du skal bruge til at genaktivere din adgang. Hvis du har fået nyt kort, er det fortsat dit gamle kortnummer du skal bruge til genaktivering.
Kan du ikke huske, hvilket kort du har registreret i MobilePay, så ring til MobilePay support på tlf. 45 144 447.
Du kan altid skifte din kode, når du er logget ind i MobilePay.
Sådan gør du:
Vær opmærksom på om det også er nødvendigt, at du ændrer dit kontonummer.
Det er nemt at ændre betalingskort, du har registreret i MobilePay. Du skal blot tilføje det/de nye betalingskort først og slette det/de gamle betalingskort efterfølgende.
Sådan ændrer du det kontonummer, du har registreret i MobilePay, at du gerne vil modtage penge på.
Husk at tjekke, om du samtidig skal ændre dit betalingskort.
Vil du ændre kontonummeret på konti, som du sender penge fra?
Du skal tilføje din nye konto i MobilePay-appen og slette din gamle konto. Se, hvordan du gør her.
Husk at tjekke, om du samtidig skal ændre dit betalingskort i MobilePay.
Du har modtaget en SMS fra os enten fordi
Kontroller at oplysningerne er korrekte. Hvis der er fejl i oplysninger skal du rette det i MobilePay. Har du brug for hjælp til dette, så klik på de relaterede spørgsmål nedenfor.
Når du har rettet dine oplysninger, bliver pengene som er sendt til dig i MobilePay indenfor de sidste 15 hverdage, sat ind på din konto efter nogle timer.
Du kan nemt rette din e-mail adresse i MobilePay.
Har du fået ny mobil, men beholder dit gamle mobilnummer, skal du blot downloade MobilePay på din nye mobil.
Du kan sagtens aktivere MobilePay på flere mobiler eller tablets. Du skal bare logge på som eksisterende bruger med det samme mobilnummer. Slet MobilePay-appen fra din gamle mobil eller tablet, hvis du ikke skal bruge den længere.
Bemærk, at der kan gå op til 1 time før du modtager aktiveringskoden.
Hvis du stadig har adgang til dit gamle mobilnummer:
Bemærk, at hvis du lige har skiftet mobilnummer og/eller teleselskab, kan der gå op til 24 timer før SMS virker korrekt. Modtager du ikke din aktiveringskode på SMS så prøv igen senere.
Hvis du ikke har adgang til dit gamle mobilnummer:
Hvis ikke du har et NemID, kan du kontakte vores support på tlf. 45 14 44 47.
Hvis du får en fejlbesked om "glemt kode", når du åbner appen, og "glemt kode" funktionen ikke virker, kan du ikke få adgang til din MobilePay aftale. Ring til MobilePay support på tlf. 45 144 447, så hjælper vi dig videre, så du kan logge på igen med din eksisterende bruger.
Hvis du har skiftet bank, har du både fået nyt betalingskort og nyt registrerings- og kontonummer. Disse oplysninger skal du sørge for at opdatere i MobilePay-appen.
Kort oplysninger (når du sender penge)
Sådan opdaterer du dine kortoplysninger i MobilePay
Kontooplysninger (når du modtager penge, går pengene ind på denne konto)
Det er nemt at overføre penge med MobilePay. Sådan gør du:
Har den person, du vil overføre pengene til, ikke MobilePay, får du tilbudt at sende et tip til almindelig SMS-takst. Pengene bliver på din konto, indtil modtageren har registreret sig. Hvis modtageren ikke registrerer sig inden for 30 dage, annullerer vi automatisk din overførsel.
Det er desværre ikke muligt at rette sit betalingskort i MobilePay. Du er derfor nød til at tilføje et nyt betalingskort. Læs mere om, hvordan du tilføjer og sletter et betalingskort her.
Sådan tilføjer du et betalingskort i MobilePay:
Du kan tilføje op til 10 kort og konti i din MobilePay.
Sådan tilføjer du en konto i MobilePay
MobilePay bruger automatisk det betalingskort, som er sat til at være det primære kort. Du kan let vælge et andet, når du betaler eller overfører penge. Du skal bare klikke på feltet lige under kommentarfeltet, inden du godkender betalingen. Sæt hak ved det kort, du vil bruge, og godkend betalingen. Husk at dit betalingskort er personligt og kun må ligge på din egen MobilePay-aftale.
Se hvordan du skifter mellem dine betalingskort her.
Sådan sletter du et betalingskort i MobilePay:
Bemærk, hvis du kun har ét betalingskort tilknyttet og du skal erstatte det med et nyt, så skal du først tilføje det nye kort ved at trykke på ’+ Tilføj’ og derefter slette det gamle. Hvis det nye kort har samme kortnummer som det gamle, overskrives det gamle automatisk.
Sådan tilføjer du en afsenderkonto i MobilePay:
Du kan tilføje op til 10 kort og konti i din MobilePay.
Sådan tilføjer du et kort i MobilePay
MobilePay bruger automatisk det betalingskort, som er sat til at være det primære kort. Du kan let vælge et andet kort eller en konto, når du betaler eller overfører penge. Du skal bare klikke på feltet lige under kommentarfeltet, inden du godkender betalingen. Sæt hak ved det kort eller den konto, du vil bruge, og godkend betalingen. Du kan også tilknytte et specielt kort eller konto til din betalingsaftale.
Hvis du får en besked om, at din adgang er spærret i MobilePay, skal du trykke på 'Ny kode'. Hvis dette ikke virker, så ring til support på +45 14 44 47.
Brug af NemID er et led i den høje sikkerhed, vi har i MobilePay.
Du skal bruge NemID, når du tilføjer en konto, på samme måde som du skal bruge 3D Secure (hvor du godkender en kode, du får tilsendt), når du tilføjer et kort.
Det skyldes, at vi i første omgang har valgt, at kontoen kun kan bruges til betaling af enkeltstående regninger eller til faste betalinger. Der vil komme flere muligheder til undervejs.
Sådan sletter du en konto i MobilePay:
Hvis du senere vil bruge den samme konto igen, skal du tilføje den igen.
Du kan tilføje op til 10 kort og konti i din MobilePay.
MobilePay bruger automatisk det betalingskort, som er sat til at være det primære kort. Du kan let vælge et andet, når du betaler eller overfører penge. Du skal bare klikke på feltet lige under kommentarfeltet, inden du godkender betalingen. Sæt hak ved det kort, du vil bruge, og godkend betalingen.
Se hvordan du skifter mellem dine betalingskort her.
Nej, en betaling i en webshop er altid en betaling med dit eget kort.
Nej, du kan kun se de betalinger i din MobilePay-app, som du selv foretager.
I første omgang har vi valgt, at kontoen kun kan bruges til betaling af enkeltstående regninger eller til faste betalinger. Der vil komme flere muligheder til undervejs.
Hvis betalingen har status 'Afventer' i aktivitetsoversigten, skyldes det , at vi er i gang med at gennemføre betalingen. Betalingen kan samtidig, have status 'Reserveret' i din netbank.
Du kan til enhver tid slette en anmodning, du selv har sendt, medmindre at modtageren, allerede har godkendt eller afvist anmodningen. Klik på anmodningen i aktivitetslisten og tryk på slet-ikonet i toppen.
Du kan altid se alle dine MobilePay overførsler mindst 13 måneder tilbage i aktivitetslisten.
Bemærk. Det er ikke muligt at slette gennemførte overførsler i aktivitetslisten. Din aktivitetsliste fungerer ligesom dit kontoudtog - hvor det heller ikke er muligt at slette overførsler.
Læs mere om hvad du gør hvis du fortryder en overførsel i MobilePay.
Din aktivitetsliste fungerer ligesom dit kontoudtog - hvor det heller ikke er muligt at slette overførsler.
Vil du have pengene retur, skal du selv kontakte virksomheden eller modtageren. Hvis overførslen var til en privat person, kan du evt. benytte MobilePay til at sende en anmodning.
Bemærk, det er ikke muligt at slette en ventende betaling til en virksomhed. Du skal kontakte den pågældende virksomhed hvis betalingen skal slettes.
Hvis pengene ikke når frem, kan du tjekke, om pengene er sendt til den rigtige modtager. Det ser du under ’Aktiviteter’ i MobilePay-appen.
Det er altid en god idé for modtageren at kontrollere, om bankkontoen pengene skal sættes ind på, er korrekt registreret i appen. Det kan kontrolleres ved at modtageren logger på sin MobilePay og klikker på 'Menu' (nederst i højre hjørne), vælg indstillinger (tandhjulet) og klik på 'Kontonummer'.
Eksisterer modtagerens bankkonto ikke, er spærret eller lignende, sender vi en SMS til vedkommende, der fortæller, at vi har forsøgt at sætte penge ind på kontoen og at den skal rettes. Når modtageren har rettet kontonummeret, bliver pengene overført til kontoen indenfor 24 timer.
Du kan ikke fortryde eller slette en MobilePay-overførsel, der allerede er gennemført. Er pengene ved en fejl overført til en forkert person, anbefaler vi, at du tager kontakt til personen og beder hende eller ham om at returnere beløbet. Du kan evt. benytte MobilePay til at lave en anmodning. Du har selv ansvaret for at vælge den rigtige modtager og sikre, at mobilnummeret er korrekt, så dobbelttjek altid, inden du swiper.
Er pengene sendt til et nummer, der endnu ikke er tilknyttet MobilePay, vil de ligge som en ventende betaling. Du kan slette en ventende betaling via 'Aktiviteter' i MobilePay-appen:
Butikker har mulighed for at tilbyde betaling med MobilePay via forskellige løsninger. Du kan opleve at betale via butikkens MobilePay-nummer (ofte små virksomheder), at betale via QR-koder eller via hvide MobilePay-bokse placeret ved kassen.
For at betale til butikkens MobilePay-nummer indtaster du bare beløbet og sender pengene til nummeret, der står på butikkens MobilePay-skilt. Vis herefter kvitteringen til butiksmedarbejderen og få godkendt betalingen.
Betal nemt i butikker via QR-koder. Sådan gør du:
Skal du betale med MobilePay via den hvide MobilePay-boks, gør du sådan:
Hvis du er medlem af et fordelsprogram i en af de butikker, vi samarbejder med, kan du registrere dit medlems-ID i MobilePay. Så får du automatisk adgang til de medlemsfordele, butikken tilbyder, hver gang du betaler med MobilePay i den pågældende butik.
Du kan se, hvilke butikker der understøtter løsningen i MobilePay-appen. Sådan gør du:
Du tilføjer et medlemskab i MobilePay-appen. Sådan gør du:
Du kan få oplyst dit medlems-ID hos den enkelte butik, der udbyder fordelsprogrammet.
Det koster ikke noget at have tilknyttet sit medlemskab til et fordelsprogram i MobilePay-appen.
Ja, du går bare ind i MobilePay-appen under 'Medlemskaber' og sletter det ønskede fordelsprogram.
Hvis du ved en fejl har overført penge til en butik, kan vi hjælpe dig med at få pengene tilbage.
Du kan også selv tage kontakt til butikken, hvor pengene er overført til og bede dem sende beløbet, de har modtaget ved en fejl, retur til dig. Se hvad butikken kalder sig på kvitteringen i MobilePay under 'Aktiviteter'.
Hvis det ikke er muligt at tage kontakt til butikken, så hjælper vi dig. Ring til MobilePay Support på tlf. 45 14 44 47.
Hvis du allerede har aktiveret til nethandel i MobilePay og fortsat oplever problemer kan det skyldes at:
For at få hjælp til dette, skal du kontakte din egen bank.
Kortet skal aktiveres, før det kan bruges i MobilePay. Dit kort kan blive afvist, hvis du endnu ikke har brugt kortet med pinkode i en butik eller automat.
Er kortet allerede aktiveret? Så bemærk, at der kan gå op til 30 minutter fra, at kortet er aktiveret til, at det kan bruges i MobilePay.
Du handler med MobilePay i andre apps når du fx betaler gennem PostNord, DSB, OK Benzin, ParkOne eller EasyPark.
Når du betaler med MobilePay i andre apps og får fejlbeskeden "Køb afventer gennemførsel", skal du kontakte afsenderen på den app du handler gennem.
Beløbet bliver automatisk reserveret på din konto og trukket efter 14 dage. Hvis beløbet skal trækkes før, skal du tage kontakt til afsenderen af den app du handler gennem.
Når du får fejlbeskeden "Beløbet trækkes efter købet er afsluttet" betyder det, at handlen er igangsat og så snart det endelige beløb kendes, vil det blive trukket.
Hvis købet aldrig bliver til noget, bliver beløbet frigivet igen. Hvis du oplever problemer med at pengene ikke bliver frigivet, skal du kontakte afsenderen på den app du handler gennem.
Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe til os på tlf 45 14 44 47.
Hvis der ved en fejl er reserveret et beløb fra MobilePay på dit kort, bliver pengene automatisk frigivet efter 30 bankdage. Du kan derfor afvente at reservationen udløber.
MobilePay kan ikke slette reservationen. Hvis du ønsker at få reservationen slettet, skal du kontakte din bank.
Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe til os på tlf 45 14 44 47.
Når du handler med MobilePay Checkout på nettet henter webshoppen automatisk din leveringsadresse, der er registreret i MobilePay. Så slipper du for at indtaste dine leveringsoplsyninger i forbindelse med afslutning af købet på dit site.
MobilePay Checkout sørger for at overføre din leveringsadresse samt dit navn, telefonnummer og e-mail direkte fra MobilePay til den webshop du handler i. Du kan derfor færdiggøre dit køb hurtigere, da du slipper for at indtaste informationen manuelt. Du kan altid rette dine leveringsoplysninger i MobilePay-appen:
Din hjemmeadresse er adressen på din bopæl. Når du bruger MobilePay Checkout, overføres din hjemmeadresse til webshoppen. Webshoppen registrer dine oplysninger og bruger dem i forbindelse med det igangværende køb og i forbindelse med levering af dine købte varer.
Du kan angive en eller flere leveringsadresser i MobilePay-appen, hvis du ønsker mulighed for levering til et andet sted end din bopæl (fx til din arbejdsplads). Angiver du en leveringsadresse, overføres både din hjemmeadresse og den valgte leveringsadresse til webshoppen.
MobilePay har gemt din hjemmeadresse i forbindelse med, at du oprettede din MobilePay-profil. Første gang du bruger MobilePay Checkout i en webshop, vil din hjemmeadresse være den adresse, som er blevet gemt i MobilePays adresseregister. Er det ikke længere din hjemmeadresse, kan du nemt ændre den til en anden adresse i MobilePay-appen: klik på 'Menu' (nederst i højre hjørne), vælg indstillinger (tandhjulet) og vælg 'Leveringsadresser'.
Webshops skal sikre, at de er klar til at modtage betalinger, som er godkendt med stærk kundeautentifikation, SKA, senest 11. januar 2021, når nye EU-regler for betalinger implementeres.
Danske privatbrugere vil dog allerede fra november 2020 kunne risikere at blive mødt med krav om enten at benytte 3D Secure eller NemID, når de handler på nettet.
Handler du på nettet med MobilePay kan du i en transitionsperiode risikerer at skulle godkende dine køb med NemID eller et personligt kodeord sammen med en sms-engangskode. Du kan oprette en personlig kode på nets.eu/3ds. Du møder din engangskode når du skal købe online.
Efter dit Swipe i MobilePay-appen, kan du i en periode risikere at blive mødt med endnu et godkendelseslag i form af f.eks. en sms-kode eller indtastning af NemID. Det er også det, der kaldes 3D Secure.
En MobilePay Online betaling omsætter i virkeligheden bare dit mobilnummer til de kortoplysninger, du har registreret i din MobilePay, hvorefter webshoppens betalingsudbyder gennemfører en almindelig kortbetaling. En MobilePay Online betaling er derfor afhængig af, hvilket kort der er tilknyttet betalingen og hvordan din bank håndterer kortbetalingen.
Den nye EU-lovgivning øger sikkerheden for e-handelsbetalinger og kræver, at der anvendes stærk kundeautentificering. MobilePay er født med SKA og to-faktor-godkendelse - men af tekniske årsager kan det alligevel i en overgangsperiode ske at kortudstedende bank kræver 3D Secure på kortbetalingen for at være sikker på at EU-lovgivningen overholdes.
I langt de fleste situationer, vil du opleve betaling i webshops med MobilePay, som du plejer. Du logger ind i appen og swiper.
I andre situationer vil du nu efter swipet blive mødt af det ekstra godkendelseslag: 3D Secure, dvs. en kode via sms som du skal indtaste eller verificering med NemID, før betalingen er godkendt.
Efter en kortere overgangsperiode i starten af 2021 forventer vi, at brugeroplevelsen med MobilePay Online igen vil blive den samme alle steder, så du blot logger ind og swiper.
Det er rigtigt, at den 14. september 2019 var sat til at være datoen for håndhævelsen af de nye lovkrav omkring SKA (Stærk kundeautentifikation) i danske webshops, men forløbet omkring de nye regler har skabt usikkerhed om, at alle betalingsløsninger kunne nå at være på plads. Derfor er fristen blevet forlænget, så alle nu skal leve op til SKA-kravet per 11. januar 2021.
Brugerrejsen for MobilePay køb i webshops vil kun midlertidigt indeholde det ekstra godkendelseslag.
Vi mener stadig, at dette er en bedre brugerrejse end at skulle indtaste dine kortdata manuelt og derefter udføre 3D Secure. Vi forventer derfor ikke, at de danske webshops konverteringsfrekvenser påvirkes negativt da 3D Secure nu forventes at blive udbredt brugt for almindelige kortbetalinger.
Det er op til de enkelte kortudsteder (banker). Den nye EU-lovgivning træder i kraft fra 11. januar 2021, hvor vi forventer at de fleste banker vil aktivere kravet. Af praktiske årsager kan nogle banker dog vælge at håndhæve dette før.
Det er ikke alle onlinebetalinger, der er omfattet af de nye regler. Småbetalinger under 30 Euro (225 kr.) vil være undtaget fra ekstra godkendelse, dog således at der skal ske to-faktor-godkendelse ved hver femte transaktion, eller hvor det samlede beløb for flere småbetalinger overstiger 100 Euro. Undtagelsen håndteres af din bank.
Nej, vi forventer, at det ekstra godkendelseslag via 3D Secure kun vil ske i en overgangsperiode, mens den nye EU-lovgivning implementeres fuldt ud.
Nej, det er i sidste ende en beslutning som træffes af din bank.
Så vil transaktionen blive afvist af din bank.
PSD2 (Revised Payment Service Directive) er det reviderede betalingsdirektiv fra EU, der trådte i kraft 14. september 2019. Se spørgsmål og svar om PSD2 her.
Du finder en samlet oversigt over dine faste betalinger i MobilePay-appen under menupunktet 'Betalingsaftaler'.
Her har du en oversigt over dine betalinger til virksomheden eller den offentlige instans.
Du kan se en kommende betaling i MobilePay-appen fra op til otte til en dage inden, beløbet bliver trukket.
Her har du en oversigt over dine betalinger til virksomheden.
Du kan afvise en enkeltstående betaling frem til dagen før betalingsdatoen. Hvis du afviser en enkeltstående betaling, fortsætter betalingsaftalen, og du betaler automatisk næste betaling via MobilePay, som du plejer. Du afviser en enkeltstående betaling i appen under menupunktet 'Betalingsaftaler'.
Bemærk. Har du afvist en betaling, er det ikke muligt at fortryde og senere gennemføre betalingen i MobilePay. Du skal derfor kontakte den virksomhed eller offentlige instans, som du betaler til, og aftale en anden betalingsform.
Hvis du er kommet til at afvise en enkeltstående betaling i MobilePay ved en fejl, så kontakt den virksomhed eller offentlige instans, du skulle betale til, for at aftale, hvordan du betaler den regning, du er kommet til at afvise. Selvom du har afvist en enkeltstående betaling, har du ikke afmeldt betalingsaftalen, så de næste betalinger vil blive betalt automatisk via MobilePay, som de plejer.
Ja. Hvis du ikke længere vil betale automatisk via MobilePay, kan du slette betalingsaftalen. Det gør du i Mobileay-appen under menupunktet 'Betalingsaftaler'.
Vær opmærksom på, at når du sletter en betalingsaftale i MobilePay, betyder det, at du ikke vil bruge MobilePay som betalingsform. Vil du opsige en fast betaling fra en virksomhed eller offentlig instans, skal du kontakte virksomheden eller den offentlige instans direkte.
Bemærk. Er betalingen ikke gennemført, skal du selv kontakte den virksomhed, du ville betale til, og aftale en anden betalingsmåde for den betaling, det handler om.
Det kan der være forskellige årsager til:
Hvis ikke du reagerer på en push-besked, kan betalingen godt blive gennemført inden for de kommende 48 timer, hvis der kommer dækning på kontoen.
Kan betalingen ikke gennemføres, skal du selv kontakte den virksomhed, du ville betale til, og aftale en anden betalingsmåde for den betaling, det handler om.
Virksomheden eller det offentlige (fx kommuner) kan sende regninger til dig direkte i MobilePay-appen, hvis du har givet lov til det.
Husk , at du også skal sørge for, at du har slået 'Modtag regninger' til i MobilePay-appen.
Sådan gør du:
Du betaler ved at swipe i MobilePay-appen. Klik på den meddelelse, du får, hvis du har givet virksomheden eller det offentlige lov til at sende regningen direkte. Eller find regningen under ”Aktiviteter” og ”Regninger” i MobilePay-appen, vælg ”Betal” og swipe.
Har du ikke sagt ja til at få regningen direkte i appen, får du et betalingslink fra virksomheden eller det offentlige. Når du klikker på linket, kan du se regningen i appen, og du kan swipe for at betale.
Ja. Når du har modtaget regningen i MobilePay, kan du finde regningen under ”Aktiviteter” og ”Regninger”. Hvis du vil afvise den, så klik på ”Annuller” i øverste venstre hjørne.
Hvis du ved en fejl er kommet til at afvise en regning/anmodning, kan du bede virksomheden om at sende regningen/anmodningen igen.
Du kan også betale regningen som et indbetalingskort via din net- eller mobilbank. Du skal kunne oplyse tallene fra indbetalingskort-kodelinijen, som er regningens FIK-nummer: kortart, betalingsidentifikation og kreditornummer.
(Se eksempel: +71< 000000000000026+88888888)
Nej, du har ikke mulighed for at ændre beløbet på regningen. Men du kan annullere regningen i MobilePay, hvis du mener, at beløbet ikke stemmer overens med det, du har aftalt med virksomheden eller den offentlige instans, du skal betale til.
Ja, du har mulighed for at ændre betalingsdatoen, inden du swiper for at betale. Du kan også vente med at swipe og dermed vælge at betale på et senere tidspunkt. Dagen før forfaldsdatoen, vil du modtage en SMS fra MobilePay.
Det afhænger af den virksomhed eller offentlige instans, som har sendt regningen. Så kontakt virksomheden eller den offentlige instans, hvis du er kommet til at overskride betalingsfristen.
Tag fat i den pågældende viskomhed eller offentlige instans, hvis du ikke længere ønsker at modtage regninger fra dem i MobilePay.
Vi har lukket for vores automatiske skattefradragsløsning, men du kan fortsat støtte NGOer ved at betale med MobilePay, og efterfølgende bede NGOen om at indberette dit skattefradrag for dig.
Det gør du ved at oplyse dit CPR-nummer og afhængig af organisation, eventuelt også indsende dokumentation for betalingerne til den pågældende velgørende organisation. Fradraget vil blive indberettet til Skattestyrelsen for dig af den velgørende organisation og vil være tilgængelig på din årsopgørelse for indeværende år.
Alle spørgsmål, der er relaterede til dine donationer og indberetning til Skattestyrelsen, skal du rette mod den pågældende velgørende organisation.
Kvitteringer i MobilePay er et samarbejde mellem MobilePay og Storebox, der gør det muligt for dig at få vist dine købskvitteringer i appen. Som bruger kan du se kvitteringer fra udvalgte butikker for dine køb med MobilePay og med de betalingskort, du har tilmeldt i MobilePay. I MobilePay kan du se, sortere og søge i dine kvitteringer. Du kan også dele dine kvitteringer med andre.
Nej, det koster ikke noget at få kvitteringer i MobilePay.
For at få kvitteringer skal du tilmelde dig i MobilePay og have en profil hos vores samarbejdspartner Storebox. Du kan tilmelde dig begge dele i MobilePay-appen, det koster ikke noget.
Sådan gør du:
Du er nu tilmeldt kvitteringer.
Har du allerede en profil hos Storebox? Sådan knytter du den til MobilePay:
Du er nu tilmeldt kvitteringer i MobilePay.
Hvis du tidligere har været tilmeldt digitale kvitteringer i MobilePay, kan du nemt aktivere det igen. Åbn MobilePay, Klik på menuen (profilikonet), vælg indstillinger (tandhjulet) og ’Kvitteringer’.
Du kan se dine kvitteringer under 'Kvitteringer' i MobilePay.
Sådan gør du:
Du kan sortere listen efter beløb, dato eller beløb, og du kan finde en specifik kvittering ved at søge på forretningens navn, på beløbet eller på datoen for købet.
Det er nemt at finde en bestemt kvittering i MobilePay.
Sådan gør du:
Du kan også sende dine kvitteringer videre til en anden MobilePay-bruger (der er tilmeldt kvitteringer), eller du kan sende kvitteringen via e-mail ved at klikke på ikonet til overfør.
Du kan sortere listen efter butik, dato eller beløb, og du kan finde en specifik kvittering ved at søge på forretningens navn, på beløbet eller på datoen for købet.
Du kan afmelde kvitteringer i MobilePay-appen under indstillinger.
Sådan gør du:
Du kan fortsat logge ind på din profil hos Storebox og se dine kvitteringer. Vil du både afmelde kvitteringer i MobilePay og hos Storebox, skal du afmelde begge steder.
Sådan afmelder du kvitteringer både i MobilePay og Storebox:
De fleste kassesystemer i butikkerne er online og sender kvitteringen til Storebox indenfor få sekunder efter din betaling. Nogle kassesystemer sender dog ikke kvitteringen med det samme, og der kan derfor gå længere tid, før du modtager kvitteringen.
Kan du ikke se dine kvitteringer i MobilePay senest 24 timer efter, at du har foretaget dit køb, så ring til Storebox Support på tlf. 7015 2152.
Bemærk. For at kunne få kvitteringer i MobilePay skal den butik, du handler med, have indgået en aftale med Storebox.
Du kan vælge at slette dine kvitteringer fra oversigten i MobilePay-appen. Sådan gør du:
Du kan ikke genskabe en kvittering i MobilePay, som er slettet. På storebox.dk kan du tjekke, om den fortsat ligger under menupunktet 'Alle kvitteringer' eller 'Slettet'.
Du skal bare vise kvitteringen på mobilen i butikken, ligesom du ville vise en fysisk kvittering.
Har du fået et nyt mobilnummer tilknyttet MobilePay, skal du logge ind på din profil hos Storebox og skrive dit nye mobilnummer. Så slipper du for at huske på dit gamle telefonnummer, når du skal logge på hos Storebox.
MobilePay deler de mest nødvendige oplysninger med Storebox, og de bliver sendt sikkert og krypteret. MobilePay deler følgende oplysninger med Storebox:
Storebox bruger dine brugeroplysninger og kortoplysninger til at oprette en profil og til at matche dit kort med de kvitteringer, du modtager fra en butik. Dine kortoplysninger bliver gemt sikkert i et PCI-certificeret miljø, der har samme sikkerhed som ved kortbetalinger på internettet. Der bliver gennemført kvartalsvise tests og en årlig certificering af de systemer, som håndterer kortoplysningerne. Certificering og tests bliver gennemført af et eksternt sikkerhedsfirma.
Storebox bruger kun dine brugeroplysninger og kortoplysninger, når de gemmer og sender dine kvitteringer til MobilePay. Dine brugeroplysninger og kortoplysninger bruger Storebox til at oprette en profil og til at matche dit kort med de kvitteringer, du modtager fra en butik.
Storebox får løbende nye samarbejdsaftaler med danske butikker – få overblik på storebox.com.
Du skal være 13 år eller derover for at kunne bruge MobilePay. Du skal desuden have dit eget betalingskort. Hvis du er under 18 år, skal dine forældre/din værge give lov til, at du opretter dig som bruger. De skal ikke gøre noget aktivt andet end at fortælle dig, at du gerne må få MobilePay.
Når du tilføjer et nyt betalingskort i MobilePay, skal du bruge enten NemID eller en éngangskode samt et personligt kodeord. Er du under 15 år og har ikke NemID, så læs mere her.
Dine beløbsgrænser afhænger af, hvilke produkter du bruger, og hvordan du er identificeret i MobilePay. Der er tre forskellige niveauer:
Der findes både en daglig og en årlig grænse for, hvor mange penge du kan overføre. Jo bedre du er identificeret, desto flere penge kan du overføre.
Tjek dit nuværende identifikationsniveau og din årlige beløbsgrænse under Indstillinger i appen. Din årlige beløbsgrænse nulstilles automatisk hvert år den 1. januar.
Bemærk, at når du hæver dit identifikationsniveau og dermed din beløbsgrænse, kan du ikke sænke den igen.
CPR-nummer
NemID
Billedlegitimation (fuldt identificeret)
Når du betaler med dit kort via MobilePay i online-butikker, er der ingen beløbsgrænser, hverken daglige eller årlige - uanset hvordan du er identificeret.
De samlede indbetalinger i din MobilePay Box kan maksimalt være på i alt 30.000 kr. årligt. Du kan dog godt have op til tre MobilePay Box på samme tid.
Du kan maksimalt modtage pengegaver for 30.000 kr. om året. Og du kan maksimalt have 30.000 kr. stående i pengegaver.
Hvis du er identificeret med NemID eller billedlegitimation, er din månedlige beløbsgrænse for betalingsaftaler 60.000 kr.. Hvis alle opkrævninger falder på den samme dag og overskrider den normale beløbsgrænse på 15.000 kr., kan du dermed godt betale alle opkrævninger samtidig, så længe det samlede beløb ikke kommer over 60.000 kr. på en måned.
Hvis du kun er identificeret med CPR-nummer, tæller betalingsaftaler som en del af dine daglige betalinger til butikker, og den daglige beløbsgrænse er derfor 3.000 kr.
Det betyder, at du nu kan du tilføje din konto direkte i MobilePay, også selvom du ikke har et kort tilknyttet kontoen.
Du kan tilføje op til 10 kort og konti, fx din budget- eller opsparingskonto, som du kan bruge til dine faste betalinger eller til at betale dine regninger i MobilePay. Du tilføjer nemt en eller flere konti i MobilePay-appen under menupunktet ‘Konti & kort’.
Se hvilke banker der gør det muligt at tilføje din konto til MobilePay
En konto er en bankkonto, du kan tilføje i MobilePay, og bruge til dine faste betalinger og betaling af enkeltstående regninger – på samme måde, som når du har tilføjet et kort.
Du kan lægge op til 10 kort eller konti ind i appen og navngive dem præcis, som du gerne vil, så du nemt kan se, hvilke kort og konti du bruger til en betaling. Du skal altid have mindst et kort tilknyttet i MobilePay.
Ja, hvis alle brugere er medkontohavere. Det er ikke nok at have fuldmagt til en konto.
Nej, i første omgang kan du kun bruge diverse konti, fx din budgetkonto, til dine faste betalinger, eller når du skal betale regninger via MobilePay.
Alle MobilePays partnerbanker forventes at være klar i løbet af 2021, men det er kun din bank selv, der kan svare præcist på, hvornår den er klar til at understøtte, at man kan tilføje sin konto i MobilePay.
Se hvilke banker der gør det muligt at tilføje din konto til MobilePay
Hvis du sletter en konto, der er tilknyttet en eller flere betalingsaftaler, bliver dine aktive betalingsaftaler automatisk tilknyttet det kort, du har valgt som primært under 'Konti & kort'. Du kan også selv tilknytte en ny konto eller et nyt kort.
Ønsker du at blokere eller opsige din MobilePay-aftale, skal du kontakte support på tlf. 45 14 44 47. Her får du følgende muligheder:
Hvis du opsiger din MobilePay-aftale sletter vi dine tidligere registreringer, og du er ikke længere MobilePay-bruger. Hvis du vil bruge MobilePay igen, og oprette en ny aftale, skal du vente indtil 1. januar det kommende år.
Du kan af sikkerhedsmæssige årsager, få mulighed for at blokere din MobilePay-aftale. Du kan til enhver tid få den åbnet, når du er klar til at bruge MobilePay igen. Hvis du åbner din MobilePay-aftale igen indenfor samme år, som du har blokeret din aftale, vil dit forbrug i indestående år fortsat være aktivt.
Det er kun muligt at have én MobilePay-profil pr. bruger som privatperson. Hvis du er erhvervsdrivende og ønsker at tilbyde dine kunder betaling med MobilePay, skal du have en erhvervsaftale.
Det koster ikke noget at overføre eller modtage penge med MobilePay for privat-brugere.
Ja, du kan godt have den samme MobilePay-konto tilknyttet flere mobile enheder. Sådan gør du:
Du kan ikke oprette flere MobilePay-profiler med separate kort og konti. Hver privatbruger må kun have én MobilePay-profil.
Har du en smartphone, kan du normalt uden problemer bruge MobilePay-appen. Vær dog opmærksom på, at der kan være flere tekniske krav, hvis du vil bruge særlige funktioner - fx betaling fra låst skærm.
Vi optimerer hele tiden appen til de nyeste versioner af operativsystemerne. Det giver den bedste oplevelse for langt de fleste brugere.
MobilePay-appen virker med følgende operativsystemer:
10.0 eller nyere
5.0 eller nyere
I begyndelsen af 2021 hæver vi kravene til, hvilken version vi kræver. Læs mere her.
MobilePay understøtter således alle de Huawei-telefoner, der bruger Google Play services og som i øvrigt lever op til vores generelle tekniske versionskrav.
MobilePay understøtter pt. ikke nye Huawei-telefoner, som kun kan benytte Huaweis egen app store (Huawei App Gallery). Huawei forventer at introducere de første Huawei App Gallery telefoner på det nordiske marked i løbet af 2020.
Baggrunden er de betydelige ekstra omkostninger i at udvikle og vedligeholde vores apps til tre frem for de nuværende to app stores, GooglePlay og Apple AppStore.
Vi har valgt at fokusere ressourcerne der, hvor de fleste kunder er. Det er også årsagen til, at vi i sin tid lukkede ned for Windows-appen og målrettede IT-ressourcerne mod de to andre app stores. Det er ligeledes – sammen med sikkerhedsvurderinger - forklaringen på, at vi løbende lukker ned for servicering af ældre iPhones og Android-telefoner.
Du skal opdatere MobilePay-appen for at bruge den. Hent den nyeste version i App Store eller Google Play.
Vi optimerer hele tiden appen til de nyeste versioner af operativsystemerne. Det giver den bedste oplevelse for langt de fleste brugere. Hvis din telefons styresystem ikke lever op til vores tekniske krav, kan du desværre ikke bruge MobilePay-appen.
Vi opdaterer løbende MobilePay og forsøger at understøtte ældre telefoner og gamle styresystemer. Af tekniske og sikkerhedsmæssige årsager stopper vi med at understøtte iPhones og Android telefoner med ældre styresystemer.
I begyndelsen af 2021 betyder den tekniske udvikling, at vi desværre er nødt til at lukke for iPhones, der bruger iOS 10 og Android telefoner med Android 5. Du skal derfor opdatere din iPhone til minimum iOS 11 og din Android telefon til minimum Android 6.0 for at kunne blive ved med at bruge MobilePay. Enkelte ældre telefonmodeller kan desværre ikke opdateres – det beklager vi. Men vi håber, at du vil fortsætte med MobilePay på en anden telefon.
Hvis du har en iPhone, kan du kontrollere om der er en opdatering til iOS på din telefon ved først at gå i 'Indstillinger' - 'Generelt' og i 'Softwareopdatering'. Bemærk, at det på ældre telefoner kan være nødvendigt at opdatere via iTunes på en computer.
Hvis du har en Android telefon, kan der være forskel på, hvordan du opdaterer styresystemet alt efter telefonmodel og Android version:
På nyere Huawei: ’Indstillinger’ – ’System’ – ’Softwareopdatering’.
På nyere Samsung: ’Indstillinger’ – ’Softwareopdatering’.
Hvis din telefons styresystem ikke lever op til vores tekniske krav, kan du desværre ikke bruge MobilePay-appen.
Nej, det er ikke muligt.
Er dit kort udstedt af en bank, der har indgået en aftale med MobilePay Denmark om at distribuere MobilePay, kan MobilePay overføre beløbet direkte fra din konto.
MobilePay er en løsning til private. Du må bruge appen til at sende penge mellem privatpersoner og til at betale i butikker og netbutikker.
Ønsker du at tilbyde dine kunder betaling med MobilePay via et nummer, skal du have en MobilePay MyShop-aftale.
Læs mere om MobilePay til erhverv.
Nej, det er desværre ikke muligt at overføre penge til en finsk MobilePay-bruger.
Den fejl betyder, at der er et problem på modtagerens MobilePay-aftale. Altså den I forsøger at sende penge til. Hvis modtageren har spørgsmål kan han/hun kontakte vores support på tlf. 45 14 44 47.
Ja, hvis du sender til en anden dansk MobilePay-bruger med et dansk telefonnummer, et dansk kredit- eller debetkort og en dansk bankkonto tilknyttet sin MobilePay. Vær opmærksom på, at din teleudbyder kan opkræve ekstra for brug af datatrafik i udlandet.
MobilePay Box er en ny funktion i din MobilePay-app, der gør det let for dig at samle penge ind til en fælleskasse – f.eks. en indsamling til en gave på arbejdet, klassekassen i skolen eller måske til madklubben. Dvs. MobilePay Box fungerer som fælleskassen – altså, en hvilken som helst kasse, man indbetaler til.
Når du opretter en MobilePay Box, får du dit eget Box-ID, som andre MobilePay-brugere nemt kan sende penge til.
Pengene, der bliver sat ind, ender i din MobilePay Box og bliver altså holdt separat fra din egen økonomi. Du kan nemt overskue, hvem der har betalt hvad, og når pengene skal bruges, kan du nemt distribuere dem.
MobilePay Box er gratis at oprette, og du kan eje og oprette op til tre af dem. Der er kun én person, der kan administrere den oprettede MobilePay Box.
MobilePay Box er en funktion (tilvalgsløsning) i MobilePay-appen og ikke en selvstændig app.
Du går ind i din MobilePay-app under menupunktet ’Box’ og følger vejledningen.
Du får dit eget Box-ID, som du kan dele med dem, der skal sende penge til din MobilePay Box.
Det koster ikke noget at oprette en MobilePay Box ligesom de første 999 kr. du modtager er helt gratis.
Det koster 15 kr. for hver tusinde kroner, der samlet bliver indbetalt til en MobilePay Box. Altså, når der er indsamlet 1.000 kr. i alt, koster det 15 kr. og når der er indsamlet 2.000 kr. i alt koster det igen 15 kr., osv. Pengene bliver automatisk trukket fra de indsamlede penge i en Box. På den måde er alle med til at dele omkostningen.
Hver Box har sit eget ID, som alle med MobilePay kan indbetale til. Der er tre nemme måder at indbetale til en boks:
Læs mere om mulighederne for at indbetale til en MobilePay Box
Nej, MobilePay Box må kun bruges til private formål.
Nej, MobilePay Box må kun bruges til private formål.
Hver Box har sit eget ID, som alle med MobilePay kan indbetale til. Der er tre nemme måder at indbetale til en boks:
Læs mere om hvordan du indbetaler til en MobilePay Box
Hvis du administrerer en MobilePay Box, kan du se alle aktiviteterne under ”Box” i MobilePay-menuen.
Hvis du har fået indbetalt op til 30.000 kr., som er maks. per MobilePay Box årligt, så kan du oprette en ny MobilePay Box og få et nyt MobilePay Box-ID.
Indbetalingsgrænsen på en MobilePay Box nulstilles hvert år d. 1. januar sammen med beløbsgrænsen på din private MobilePay.
Du kan oprette op til 3 MobilePay Box.
Ja. Du sagtens bruge din Box til en ny indsamling, så længe du ikke har ramt det årlige maks. på 30.000 kr. i indgående beløb. Og du kan til enhver tid ændre navnet på den. Selvom du ændrer navnet på din Box, vil du stadig kunne se tidligere indbetalinger.
Hvis du derimod har fået indbetalinger for op til 30.000 kr., som er det årlige maks. per MobilePay Box, kan du ikke bruge denne Box igen resten af indeværende kalenderår - heller ikke selvom du har udbetalt pengene. Men du kan oprette en ny MobilePay Box, hvor du så modtager et nyt Box-ID.
I alt kan du oprette og administrere op til tre MobilePay Box.
Du skal have den seneste version af MobilePay for at kunne se ’Box’ i menupunktet. Gå ind i App Store eller Google Play og opdater til den seneste version.
Hvis det er første gang du skal indbetale til en MobilePay Box, kan det skyldes, at du ikke har den nyeste version af MobilePay. Gå ind i App Store eller Google Play og opdater din app.
Hvis en MobilePay Box har nået sit maksimum for indbetaling (30.000 kr. årligt), vil du få en besked om, at du ikke kan indbetale til denne MobilePay Box.
Det er muligt at åbne betalingslinket på en computer. Når du åbner linket på en computer, får du en QR-kode på skærmen, som du bare skal scanne og derefter vælge beløb og godkende betalingen.
Nej, du kan ikke slette en Box, når den først er oprettet, men du kan ændre navnet på den, hvis du ønsker at bruge den til et andet formål. Fx hvis du ønsker at bruge den i fodboldklubben i stedet for klassekassen.
Du kan også vælge at deaktivere din MobilePay Box, så der ikke kan indbetales penge. Du vil dog stadig kunne se din MobilePay Box i appen, selvom du deaktiverer den. Sådan gør du:
Ja, du skal have MobilePay for at kunne oprette og betale til en MobilePay Box.
Hvis du mener, at der er gennemført betalinger med MobilePay, som du ikke har godkendt, medvirket til eller foretaget, skal du kontakte os hurtigst muligt, og lave en indsigelse.
Du kan modtage op til 30.000 kr. med en MobilePay Box årligt. Når du rammer grænsen på 30.000 kr., kan du ikke modtage flere penge i dét kalenderår - heller ikke selvom du udbetaler de 30.000 kr. Når et nyt år begynder, kan du igen modtage penge med Box.
Den samlede saldo i en Box kan max være 30.000 kr.
Du kan oprette op til tre MobilePay Box.
Bemærk, at når du overfører penge fra en MobilePay Box som du administrerer, har det indflydelse på din daglige beløbsgrænse i MobilePay.
At MobilePay Box er et e-penge-produkt betyder, at pengene bliver holdt elektronisk i MobilePay Box som e-penge, men bliver udbetalt som helt normale penge. Du kan bruge e-penge i butikker, der har MobilePay MyShop, sende pengene til din egen MobilePay eller til en privat bankkonto. Du kan læse mere om betingelserne for brug af MobilePay Box i vores betingelser i afsnittet om MobilePay Box.
Et Box-ID fungerer på samme måde som et telefonnummer eller en butiks MobilePay-nummer. Det er det nummer, som du skal indtaste, når du vil overføre penge til en MobilePay Box. Box-ID’et består af tal og bogstaver. For eksempel ’box12345’ eller '1234AB'.
Det er kun den person, der har oprettet MobilePay Box, som kan administrere den. Og der kan kun være én administrator per MobilePay Box. Du kan ikke overføre administrationen af en MobilePay Box fra en person til en anden person, når den først er oprettet ét sted.
Hvis der i et sjældent tilfælde sker det, at administratoren går bort - så indgår et evt. indestående på en MobilePay Box i personens dødsbo.
Ja, både når du indbetaler til en MobilePay Box, og når du som ejer af en MobilePay Box modtager og sender penge, vil det påvirke din årlige og daglige beløbsgrænse. Dog vil udbetalinger fra en MobilePay Box til din egen MobilePay ikke påvirke din årlige beløbsgrænse.
Det er kun administratoren (ejeren) af en MobilePay Box, der kan se, hvor meget der er indbetalt, eller hvor meget der er udbetalt fra den MobilePay Box, han/hun har oprettet.
Du kan oprette op til tre MobilePay-Box. Hver Box kan maximalt modtage 30.000 kr. årligt (kalenderår).
Hvis du har en MobilePay Box, der ikke har nået maksimum-beløbet på de 30.000 kr., kan du altid ændre navnet og bruge den til din næste indsamling.
MobilePay Box er en løsning til alle, der har MobilePay. Det er dog ikke muligt at oprette en MobilePay Box, hvis du har en iPhone med iOS 9-styresystem og ældre – det betyder bl.a., at du ikke kan tilgå ’Box’ området i MobilePay, hvis du har en iPhone 4 eller ældre.
Alle med MobilePay kan indbetale til en MobilePay Box.
Pengegaver er en ny funktion i din MobilePay-app, der gør det sjovt og nemt at give og modtage pengegaver.
Når du giver en pengegave, skal du vælge hvilken indpakning (digital animation), modtageren skal opleve, når pengegaven pakkes op i appen.
Til din pengegave kan du skrive en hyggelig besked, som bliver vist, når gaven er pakket op.
Du kan selv vælge, hvordan du vil give din pengegave:
Pengegaven bliver i modtagerens MobilePay-app indtil modtageren vælger at udbetale pengene til sin egen konto eller bruge pengene i en MyShop butik.
Pengegaver er en tilvalgsløsning i MobilePay-appen og koster et gebyr at bruge.
Hvis du foretrækker at give pengegaven med dine egne hænder, kan du vælge at få en gavekode, som du fx kan skrive ind i et kort. Modtageren skal så indtaste gavekoden i sin MobilePay-app under menupunktet ’Gaver’ for at indløse. Gavekoden er aktiv i 30 dage fra udstedelsesdato, herefter ryger pengene tilbage til afsender inkl. Beløbet for indpakning.
En gavekode er aktiv i 30 dage fra udstedelsesdato, herefter ryger pengene tilbage til afsender.
Ja, du skal have MobilePay for at kunne både give og modtage en pengegaver med MobilePay.
Under ’Gaver i din MobilePay-app vil du kunne:
Alle med en MobilePay-bruger kan oprette og modtage pengegaver.
Du kan finde de forskellige indpakninger/animationer i MobilePay-appen under menupunktet ’Gaver’. Vi forventer, at der på sigt kommer mange flere animationer/indpakninger i appen.
Du kan selvfølgelig altid vælge, at sende penge, som du plejer med MobilePay uden omkostning. Med vores pengegave-løsning og digitale indpakninger er det dog lidt sjovere at give og modtage en pengegave.
Nej, det er ikke det samme. Når man får en pengegave holdes pengene separat i MobilePay, som e-penge, og udbetales som normale penge. Man kan heller ikke have ligeså mange penge stående, som man kan have penge stående på en rigtig konto - og der tilskrives heller ikke renter.
Pengegaver er en ny tilvalgsløsning, som vores private brugere kan vælge at bruge. Udviklingen af disse tilvalgsløsninger, har en omkostning og vil vi typisk have et mindre brugsgebyr.
Hvis du har input eller gode ideer til forbedringer af pengegaver, så send din idé til brainstorm@mobilepay.dk.
Pengene bliver holdt elektronisk i MobilePay som e-penge, men bliver udbetalt som helt normale penge. Du kan betale med e-penge i butikker, der har MobilePay MyShop, sende pengene til din egen MobilePay eller til en privat bankkonto. Du kan læse mere om e-penge i vores betingelser.
Nej, da MobilePay ikke er en bank, er der ikke tale om et indlån. Derfor modtager du heller ikke renter af det beløb, du har pengegaver for.
Ja, både når du giver en Pengegave, og når du som modtager af en Pengegave udbetaler eller bruger pengene, vil det påvirke din årlige og daglige beløbsgrænse.
Du skal have den seneste version af MobilePay for at kunne se ’Gaver’ i menupunktet. Gå ind i AppStore eller GooglePlay og opdater til den seneste version af appen.
Når du køber en animation, skal du betale moms af beløbet og godkende handelsbetingelserne.
MobilePay har indgået samarbejde med GoGift A/S omkring salg af gavekort - og herunder også hverdagsgaver. Det betyder, at du nu meget nemt kan købe og give et gavekort med MobilePay.
I menuen i bunden finder du 'Gaver'.
I din MobilePay-app under ’Gaver’ kan du købe gavekort fra GoGift, og give dem til andre MobilePay brugere. Du kan også vælge at give en pengegave. Pengegaver udbydes af MobilePay. Se spørgsmål og svar om pengegaver her.
Du finder det gavekort, du ønsker at give og vælger enten antal eller beløb. Herefter vælger du, hvordan du vil give gavekortet. Du kan give gavekortet på tre forskellige måder:
Ja, du skal både have MobilePay for at kunne købe et gavekort og for at modtage et gavekort.
Du kan selvfølgelig altid vælge at sende penge, som du plejer med MobilePay. Med vores gaveunivers og digitale indpakninger er det dog lidt sjovere at give og modtage et gavekort og pengegaver.
Alle, der er oprettet som MobilePay-bruger, kan købe, give og modtage gavekort.
Når du vil bruge dit gavekort, så finder du det i din MobilePay-app under ’Gaver’ og ’mine gaver’.
Dine modtagne gavekort følger din MobilePay-bruger. Det vil sige, at selvom du skifter telefon, så har du naturligvis stadig dine gavekort.
Du følger anvisningerne på gavekortet. Det kan fx være en stregkode som skal scannes i den butik gavekortet er udsted til, eller et gavekortnummer som skal indtastes på den webshop, hvor du skal bruge det til.
Udløbsdato fremgår af gavekortet, som du kan se i din MobilePay.
Hvis du har slået notifikationer til i din MobilePay, vil du modtage en notifikation før dit gavekort udløber.
GoGift er sælger af gavekortet og det er GoGift, som du skal kontakte hvis du har spørgsmål til et gavekort.
Så håber vi, at du har været glad for gavekortet. Du vil stadig kunne se det i din MobilePay-app og her vil du kunne markere det som værende 'brugt'.
Ja, under ’mine gaver’ kan du se alle gavekort eller pengegaver, du har modtaget. Også selvom de er brugt.
MobilePay kan ikke omveksle dit gavekort til penge, da det ikke er MobilePay som er sælger. Butikken hvor gavekortet er udsted til kan hjælpe med en evt. omvekslingen til penge.
Der er ikke et max på antal, hvor mange gavekort, du kan købe. Det er dine beløbsgrænser, som i sidste ende sætter grænsen.
Der vil dog være gavekort som findes i et begrænset antal, her vil evt. begrænsninger fremgå af det enkelte gavekortstilbud.
Du kan maximalt handle for 10.000 kr. dagligt i MobilePays gaveunivers. Modtagne gavekort påvirker ikke dine beløbsgrænser.
Du køber ikke gavekortet af MobilePay, men af GoGift. Så ligesom, hvis du handlede på fx en hjemmeside skal du godkende handelsbetingelser for den virksomhed, du handler med.
Når du vælger fremtidlig levering eller levering via gavekode, så køber du faktisk e-penge af MobilePay, som bruges til at købe gavekortet ved leveringstidspunkt. Det betyder, at i den mellemliggende periode (fra købstidspunkt, at e-penge og køb af gavekortet) er udsted e-penge til dig, som er øremærket til den fremtidige handel med GoGift. Du kan til en hver tid annullere og få dine penge retur frem til leveringstidspunktet.
På det tidspunkt som afsender har valgt at gaven skal leveres. Forudsat at modtager har slået notifikationer til i sin MobilePay-app.
Ja, hvis du har valgt, at et gavekort enten skal gives ud i fremtiden eller via gavekode, kan du annullere det og få pengene retur med det samme. Du annullerer det i din MobilePay-app.
Nej. Ikke på nuværende tidspunkt, men det bliver muligt senere i 2021.
MobilePay kan ikke gøre noget, men du har 14 dages fortrydelsesret på køb af gavekort, så hvis du fortryder købet af gavekortet, så skal du rette henvendelse til GoGift og oplys dit ordrenummer og annullere og fortryde købet. Dette kan kun ske såfremt gavekortet ikke er indløst.
30 kalenderdage.
Fordi, at det er købt af GoGift. MobilePay er ikke sælgeren af gavekoret men alene platformen, du handler på.
GoGift er sælger af gavekortet og det er GoGift, som du skal kontakte hvis du oplever fejl.
Køb af gavekort påvirker dine beløbsgrænser i MobilePay på lige fod med når du sender penge.
Modtagne gavekort påvirker ikke dine beløbsgrænser.
Nej, det koster ikke noget (ud over gavekortets pris) at købe og sende et gavekort med MobilePay.
Hvis du har valgt at give en gave med fremtidig levering eller via gavekode udstedes der e-penge til dig, som bruges som betaling for dit gavekort. Men svaret er nej, da MobilePay ikke er en bank, er der ikke tale om et indlån. Derfor modtager du heller ikke renter af det e-penge beløb, du har stående.
Ja, vi udvider løbende – så hold øje.
Nogle gavekort har vi kun i begrænsede perioder.
Hvis du foretrækker at give dit MobilePay gavekort med dine egne hænder, kan du vælge at få en gavekode, som du fx kan skrive ind i et kort. Modtageren skal så indtaste gavekoden i sin MobilePay-app under menupunktet ’Gaver’ for at indløse. En Gavekode er aktiv i 30 dage fra udstedelsesdato, hvis den ikke indløses så ryger pengene tilbage til afsender, og der vil ikke være købt noget gavekort.
Afsender vil altid kunne se hvilken MobilePay-bruger, som har indløst et gavekort. Så snart modtager indløser gavekortet, så kan giver se det under 'Gaver' i appen. Man vil kunne se telefonnummer samt MobilePay-navn.
En gavekode er aktiv i 30 dage fra udstedelsesdato, hvis den ikke indløses så får giver sine penge retur automatisk.
Du kan max indtaste en forkert gavekode fem gange i døgnet.
Du kan max indtaste en gavekode forkert fem gange i døgnet. Hvis du forsøger herefter vil du blive udelukket i 24 timer.
Dine konto- og kortoplysninger er beskyttet i MobilePay-appen via den kode, du bruger til at logge på MobilePay. Alle overførsler bliver logget i vores system. Det betyder, at vi kan gribe ind og lukke MobilePay-profiler, hvis vi ser mistænkelige overførsler.
Når du har MobilePay, bør du passe ligeså godt på din mobil, som du passer på dine kreditkort og kontanter. Se, hvordan du selv kan øge sikkerheden:
Når du oplever problemer med at tilføje kort i appen, eller når du handler online, er det ofte fordi dit kort ikke er gjort klar til at bruge MobilePay. Du skal i de fleste tilfælde bruge NemID for, at gøre dit kort klar til MobilePay. Har du ikke et NemID eller er du under 15 år, så læs mere nederst på siden.
Der gælder de samme sikkerhedsregler for MobilePay, som når du normalt handler på nettet. Det betyder, at når et kort skal tilføjes i MobilePay, så skal kortet igennem en ekstra sikkerhedgodkendelse via det sikkerhedssystem, som er tilknyttet til dit kort. Ofte giver disse sikkerhedssystemer følgende muligheder:
Godkendelse via NemID
Godkendelsen via NemID-nøgleappen er typisk det nemmeste, men der er nogle forhold du skal være opmærksom på:
Engangskode tilsendt via SMS samt et personligt kodeord
Godkendelse via SMS og personlig kodeord, er et godt alternativ hvis du ikke har NemID-nøgleapp eller NemID-nøgleviser. Der er dog nogle forhold du skal være opmærksom på:
Kontakt din bank, så kan de hjælpe dig med, at gøre dit kort klar til nethandel.
Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor kan du opleve, at du skal vente, før du kan komme videre med din installation af MobilePay. Når nedtællingen er færdig, kan du trykke dig videre og få din aktiveringskode på SMS. Du er velkommen til at bruge andre apps eller låse telefonen, mens du venter.
Ring til MobilePay Support på tlf. 45 14 44 47 og spær din MobilePay, hvis du har mistanke om misbrug, eller din telefon er blevet stjålet.
Se hvordan du gør indsigelse ved misbrug her.
Andre kan ikke få adgang til din MobilePay-profil, med mindre de har adgang til din telefon eller dit SIM-kort, og samtidig kender din firecifrede kode eller kortnummeret på det kort, du har registreret i MobilePay.
Koden vælger du selv, når du tilmelder dig MobilePay, og du skal bruge den, hver gang du logger på.
Du kan selv gøre en del for at sikre dig bedst muligt mod misbrug, og vi anbefaler at du:
Der bliver ikke overført nogle oplysninger mellem MobilePay og MobilePay-boksen ved kassen. Boksen bliver kun brugt til at formidle en lokation til MobilePay-appen, så den ved, hvilken kasse/butik, du vil sende penge til. Betalingen sker i en sikker forbindelse gennem MobilePay-appen, præcis på samme måde, som når du sender penge til en privat person.
MobilePay-boksen skal være koblet til et kassesystem for at virke. Det er kun muligt at knytte én boks pr. kasse og kun den tilkoblede kasse kan anmode om penge, når du har påbegyndt en betaling ved at føre din mobil hen over MobilePay-boksen.
Opdager du overførsler i MobilePay eller på dine konti, som du ikke selv har lavet, skal du med det samme kontakte MobilePay Support på tlf. 45 14 44 47.
Husk altid at kontrollere navn og telefonnummer, inden du overfører penge eller accepterer anmodninger i MobilePay. Modtageren kan godt hedde noget andet i MobilePay end det navn, du har gemt i dine kontakter. Det er fordi, at navnet du ser i MobilePay, er det navn, som modtageren selv har valgt til sin MobilePay-aftale.
Hvis du ikke er kunde i en af vores partnerbanker, skal du identificere dig med NemID i appen, da vi kræver ekstra sikkerhed. I nogle situationer beder vi dig derfor registrere dit NemID med OCES-certifikat i forbindelse med tilmelding samt ved tilføjelse og/eller ændring af dit betalingskort/modtagerkonto.
Hvis du er kunde i en af vores partnerbanker og alligevel bliver bedt om NemID, er det, fordi vi ikke har kunnet validere dig med det kort eller den konto, du har tilføjet i MobilePay. Kan vi ikke forbinde dig med det kort eller den konto, har vi behov for, at du identificerer dig med NemID.
Se fuld oversigt over vores partnerbanker
Bemærk, at når du identificerer dig med NemID følger din beløbsgrænse automatisk med. Du kan ikke sænke dit ID-niveau og beløbsgrænse. Identifikation med NemID er en forudsætning for at øge beløbsgrænsen – uanset om du er kunde i en af vores partnerbanker eller ej.
Læs mere om beløbsgrænser
Som en ekstra sikkerhed skal du nu godkende med dit NemID eller en éngangskode samt et personligt kodeord. Et NemID er ofte nødvendigt for at du kan få dit kort tilføjet i MobilePay. Hvis du ikke har NemID så læs mere her.
Fordi vi altid er optaget af at styrke sikkerheden omkring MobilePay. ’3D-Secure’, 'Mastercard Identity Check', 'Visa Secure' og 'Dankort Secured by Nets' er en international kendt sikkerhedsstandard.
Når du tilføjer et nyt betalingskort i MobilePay, skal du bruge enten NemID eller en éngangskode samt et kodeord. Læs mere her.
Hvis der ikke er noget mobilnummer registeret på kortet, når du forsøger at tilføje kortet, kan du alternativt bruge NemID. Hvis du ikke har NemID kan du også tilføje et mobilnummer til din kortaftale via din bank. Læs mere her.
Hvis der er et forkert mobilnummer registeret på kortet, kan du i stedet bruge NemID. Hvis NemID ikke fungerer for dig, hvis du fx er under 15 år, så kontakt din bank – så hjælper de dig videre.
Hvis du får fejlbeskeden: ”Dit kort er ikke tilmeldt sikkerhedsløsningen Verified by Visa/MasterCard ID Check – kontakt din bank”, skal du kontakte din bank og bede dem om, at tilføje kortet til sikkerhedsløsningen.
Beskeden er en standardtekst som MobilePay ikke har mulighed for at ændre på. Du betaler ikke nogen penge. Beskeden er lavet til primært at blive brugt ved onlinekøb - derfor kan du opleve at teksten virker misvisende.
SMS-koden er korrekt, og du betaler ikke 0,01 DKK ved tilføjelse af nye kort i MobilePay.
Hvis du netop har registreret nummeret hos din bank, kan der gå op til 24 timer fra telefonnummeret er blevet tilknyttet kortet til at det fungerer. Vent derfor en dags tid. Oplever du fortsat problemer, så kontakt din bank.
Du kan ikke gøre noget for at fremskynde processen.
Hvis du har oplevet snyd med MobilePay og ønsker at gå videre med sagen til politiet, kan du gøre det på Politiets hjemmeside i forbindelse med ’it-relateret økonomisk kriminalitet’. Så vil sagerne blive samlet, hvis andre også melder personen.
Hvis du har oplevet snyd med MobilePay og skal lave en anmeldelse til politiet, skal du:
Når du bruger MobilePay, skal vi kende din adresse - også når du har beskyttet adresse. Derfor har vi brug for yderligere dokumentation fra dig.
Hvis du har beskyttet adresse, har vi ikke mulighed for automatisk at hente oplysninger om din adresse via CPR-registreret. Du skal derfor selv sende dokumentationen til os. I MobilePay-appen vil du via scannings-funktionen blive bedt om at tage et billede af fx dit pas og dit sygesikring.
Når du opretter dig til MobilePay, vil du automatisk i appen blive bedt om at indsende den nødvendige dokumentation. Er du allerede bruger af MobilePay og senere får beskyttet adresse, vil du også automatisk via appen blive bedt om den nødvendige dokumentation. Du vil herefter være fuldt identificeret og med højeste beløbsgrænse i MobilePay.
Vi er lovmæssigt forpligtet til at kende din identitet og din adresse. Hvis du har beskyttet adresse eller bor i udlandet, kan vi ikke hente dine oplysninger via CPR-registret eller NemID – derfor spørger vi dig om hjælp. De mest typiske årsager til at indsendte ID eller dokumenter bliver afvist er:
Hvis du har spørgsmål kan du kontakte vores support på tlf. 45 14 44 47.
PSD2 (Revised Payment Service Directive) er det reviderede betalingsdirektiv fra EU, der trådte i kraft 14. september 2019. Med direktivet er kravene til sikkerhed i forbindelse med elektroniske betalinger skærpet, dvs. dermed også MobilePay-betalinger. I praksis betyder det, at der skal minimum to faktorer til for at godkende en elektronisk betaling. Det, der i daglig tale bliver kaldt to-faktor-godkendelse.
Den 14. september 2019.
PSD2 gælder for elektroniske betalinger, dvs. også MobilePay-betalinger.
PSD2 omfatter virksomheder, der udbyder betalingstjenester.
SKA står for ”Stærk kundeautentifikation”. Stærk kundeautentifikation betyder, at der minimum skal to faktorer til for at godkende en elektronisk betaling. Det, der i daglig tale bliver kaldt to-faktor-godkendelse, og som skal indeholde to af de tre nedenstående faktorer:
MobilePay-betalinger bygger som udgangspunkt på to-faktor-godkendelse:
3D Secure (eller Verified by Visa, Dankort Secured by Nets eller MasterCard Identity Check) er et ekstra sikkerhedslag, som man bruger i forbindelse med kortbetalinger. Det betyder, at en kortindehaver ved betaling får tilsendt en OTP-kode (One Time Password) på sms, som kortindehaveren skal indtaste for at kunne gennemføre en betaling.
Løsningen bliver typisk brugt ved kortbetalinger online.
MobilePay bruger 3D Secure, Verified by Visa, Dankort Secured by Nets eller MasterCard Identity Check ved registrering af betalingskort i appen. Det betyder, at når du som bruger lægger et betalingskort i appen, godkender du kortet med en sms-kode, der bliver sendt til din telefon. På den måde sikrer vi, at den, der indtaster kortoplysningerne også er ejeren af det betalingskort, der bliver lagt i appen.
I forhold til selve transaktionen imødekommer MobilePay kravet om stærk kundeautentifikation (SKA) og dermed de skærpede krav til sikkerhed, så her er der ikke behov for det ekstra step med 3D Secure, Verified by Visa, Dankort Secured by Nets eller MasterCard Identity Check i betalingen. Imidlertid afhænger betalinger med MobilePay Online også af, hvordan din bank og betalingsformidleren i den webshop, hvor du handler, har implementeret de nye sikkerhedskrav.
På sigt forventer vi, at brugeroplevelsen online igen vil blive den samme alle steder, så du blot logger ind og swiper.
MobilePay-betalinger bygger som udgangspunkt på to-faktor-godkendelse:
Som udgangspunkt vil du fra den 14. september ikke opleve nogen forskel ved brug af MobilePay, fordi to-faktor-godkendelse ligger i MobilePay-betalingens DNA. De eneste situationer, hvor du vil kunne opleve en forskel, er:
De skærpede krav til sikkerhed, som udspringer af EU’s reviderede betalingsdirektiv, PSD2, betyder, at der minimum skal to faktorer til for at godkende en elektronisk betaling. Hvis du allerede er logget ind i MobilePay-appen og har lavet en betaling eller overførsel, og du vil lave en ny betaling eller overførsel, kræver reglerne derfor, at du skal indtaste din MobilePay-kode eller bruge fingeraftryk/ansigtsgenkendelse.
Et af formålene med de skærpede sikkerhedskrav er generelt at mindske misbrug ved betaling og derved sikre både forbrugeren og dig som virksomhed, så tilliden i samfundet til betalinger generelt bliver opretholdt.
Som udgangspunkt skal du som virksomhed ikke gøre andet, end du plejer.
Hvis en betaling ikke lever op til kravet om SKA, vil den ikke gå igennem – medmindre den lever op til nogle af undtagelserne fra SKA, som bankerne kan vælge at gøre brug af.
Nej, du skal som integrator af MobilePay Subscriptions-løsningen ikke lave nogen ændringer for, at MobilePay Subscriptions lever op til de skærpede sikkerhedskrav.
Ved betaling med MobilePay Subscriptions vil der ikke være nogen forskel i forhold til før den 14. september, fordi løsningen allerede imødekommer de skærpede sikkerhedskrav.
Når brugeren godkender betalingsaftalen, sker det via to-faktor-godkendelse:
De efterfølgende opkrævninger er undtaget fra kravet om to-faktor-godkendelse, fordi betalingerne betragtes som merchant-initierede (MIT), og det ligger i den aftale, som kunden har godkendt, at virksomheden må trække det aftalte beløb med en fast frekvens.
Brugeren godkender en one off-betaling via MobilePay Subscriptions med to-faktor-godkendelse:
Ændrer virksomheden væsentligt i aftaleforholdet med kunden, vil virksomheden skulle oprette en ny aftale, som kunden skal godkende. Væsentligt betyder fx hvis beløbet stiger betydeligt, eller kunden vælger et helt andet produkt.
I og med at betalingsaftalen godkendes via SKA (to-faktor-godkendelse) i aftaleoprettelsen, betyder det ikke noget, om de efterfølgende opkrævninger har varierende størrelse, hvis det tydeligt fremgår af den aftale, virksomheden har med kunden. Nogle aftaler afregner varierende forbrug, og her vil beløbet variere fra gang til gang. Så længe det er en del af virksomhedens aftale med kunden, er det ikke et problem.
Sker der væsentlige ændringer i aftaleforholdet mellem virksomheden og kunden, skal der oprettes en ny betalingsaftale med SKA.
Det er virksomhedens ansvar at sikre, at virksomhedens aftale med kunden lever op til kravene i PSD2. MobilePay sikrer, at selve betalingen via MobilePay Subscriptions er i overensstemmelse med de skærpede sikkerhedskrav.
Merchant-initieret opkrævning betyder, at kunden ikke er involveret i selve initieringen af opkrævningen. Eneste tidspunkt, hvor kunden direkte er involveret, er i oprettelsesøjeblikket, hvor der også i nogle tilfælde kan initieres en betaling. Kunden godkender altid selve betalingsaftalen med SKA (dvs. to-faktor-godkendelse).
De efterfølgende opkrævninger er udelukkende initieret af virksomheden, der med en aftalt frekvens, opkræver et beløb, der ligger inden for den aftaleramme, som virksomheden har med kunden.
Kunden har dermed ingen aktiv rolle i initieringen af opkrævningen. Først når opkrævningen vises i MobilePay-appen frem mod forfaldsdatoen, kan kunden afvise betalingen. Ellers sker betalingen automatisk på forfaldsdato.
GDPR står for ‘General Data Protection Regulation', og er en EU lov, der har til formål at sikre beskyttelse af EU-borgeres personlige data. Loven giver dels den enkelte et bedre overblik over og kontrol med de personlige data, som offentlige myndigheder, organisationer og virksomheder anvender, dels giver den bedre indsigt i, hvordan disse data bliver brugt.
Du kan se dine personlige data inde i MobilePay-appen under 'Menu' (nederst i højre hjørne) og indstillinger (tandhjulet).
Når man opretter sig som MobilePay-bruger, bliver følgende oplysninger registreret i vores systemer: dit mobilnummer, dine betalingskortinformationer, dit kontonummer, din e-mail adresse, dit navn og CPR-nummer. Hvis du benytter NemID, registrerer vi også det. Vi bruger fx dit CPR-nummer til at identificere dig som MobilePay-bruger. Du kan mere læse om, hvilke data MobilePay indsamler i dokumentet Information om MobilePay Denmarks behandling af personoplysninger.
Ring til os og sig, at du gerne vil have alle dine personlige data slettet. Det vil betyde, at du ikke længere kan bruge MobilePay.
Pga. lovgivning er vi dog forpligtet til at gemme dine data i optil syv år, så først derefter sletter vi dem.
Her er en beskrivelse omkring, hvordan en Tusass-kunde får et dansk nummer tilknyttet sit grønlandske:
Du kan oprette en MobilePay-aftale, hvis du har dansk CPR-nummer, har konto/kort udstedt af en dansk eller grønlandsk bank og har et dansk mobilnummer. Hvis du bor i Grønland og mangler et dansk mobilnummer, kan du via Tele Greenlands hjemmeside få et dansk mobilnummer til dit abonnement – ud over det nummer, du har i forvejen. Derefter downloader du MobilePay, indtaster dit danske mobilnummer og opretter dig i MobilePay. Det er vigtigt, at du skriver dit fulde navn, som det står i CPR-registret, når du opretter dig som MobilePay-bruger.
Du kan kun bruge et dansk mobilnummer i MobilePay. Det er derfor vigtigt, at du kender det danske mobilnummer på de personer, du sender penge til – ellers kommer pengene ikke frem til den rigtige modtager. Det er dit eget ansvar at tjekke, at modtageren er korrekt, inden du swiper ’Send penge’.
Ja, du kan både sende til og modtage penge fra en grønlandsk bruger – både som dansk bruger og som grønlandsk bruger. Når du sender penge til en grønlandsk bruger, er det vigtigt, at du bruger det danske mobilnummer, da det er dette, der er tilknyttet MobilePay.
Ja, du kan både betale i danske og i grønlandske butikker og webshops som grønlandsk bruger.
Det er de gældende åbningstider (dansk tid), som kan ses på mobilepay.dk for private her og erhverv her.
Akiliut-kort er et hævekort, specielt lavet for GrønlandsBANKENs kunder. MobilePay kan kun bruge Visa, Visa/Dankort samt MasterCard til betaling, f.eks. når du handler online.
De fleste betalinger er registreret i lokal tid, men for nogle produkter er betalinger registreret i dansk tid. MobilePay arbejder på en løsning, så alle betalinger vises i lokal tid på kvitteringer under ’Aktiviteter’.
Hvis du vil bruge MobilePay til offentlige indsamlinger, skal du have en skriftlig tilladelse fra MobilePay og et erhvervsprodukt, f.eks. MobilePay MyShop. Derudover skal indsamlingen overholde grønlandsk lovgivning vedr. indsamlinger, bl.a. via tilladelse fra det lokale politi.
Du kan ændre dit brugernavn/alias – dvs. det navn, som bliver vist til dem, du sender penge til eller modtager penge fra – under ’Indstillinger’ i MobilePay-appen. Du kan dog ikke ændre dit brugernavn til et navn med specialtegn, f.eks. â. Hvis dit ønskede brugernavn indeholder et specialtegn, kan du undlade tegnet eller lade dit fulde navn stå som brugernavn.
Du kan oprette en MobilePay-aftale til din grønlandske virksomhed, hvis virksomheden har et CVR-nummer, en dansk eller grønlandsk bankkonto og et dansk mobilnummer. Hvis virksomheden er i Grønland, og du mangler et dansk mobilnummer, kan du via Tele Greenlands hjemmeside få et dansk mobilnummer til dit abonnement – ud over det nummer, du har i forvejen. Derefter kan du via mobilepay.dk oprette din virksomhed.