Historien om MobilePay

2013

MobilePays første år

Danske Bank lancerer en ny app, der gør pengeoverførsler lettere. Appen bliver døbt MobilePay, og brugere kan i første omgang overføre 1.000 kroner om dagen til hinanden. I december lancerer MobilePay i Finland.

Friends at railway station paying with MobilePay.

100.000

har hentet appen efter de første måneder.

2014

Forretningen vokser

Folk er vilde med MobilePay, så vi bygger mere på løsningen. Man begynder at kunne betale med MobilePay i butikker via butikkens telefonnummer, i webshops, i andre apps og på terminalen i supermarkedet.

Årets app 2013

Den pris tager vi med hjem.

Kalles kaffe-logo

Kalles kaffe er vores allerførste erhvervskunde i DK.

Årets ord

er MobilePay. Vildt...

2015

2 mio. brugere

På vores to års fødselsdag er vi på den anden side af to millioner brugere og mere end 1100 kr. bliver overført med MobilePay i sekundet.

Send penge med MobilePay
2016

Familien vokser

I slutningen af foråret kommer WeShare til verden, MobilePay har fået en lillesøster. Sammen med Danske Bank laver vi en løsning til sælgere af hjemløseavisen ’Hus Forbi’, så det er lettere at sælge avisen på gaden. Og mod slutningen af året byder MobilePay nye partnerbanker i Danmark velkommen – det lægger op til en helt ny måde at gøre tingene på.

Family having fun in a park.
McDonalds-logo

Burgere på menuen - McDonalds bliver første store kæde i Finland med MobilePay.

2017

På egne ben

MobilePay bliver sit eget selskab i Danmark. Vi får nyt logo, nye farver og begynder at kigge os om efter et nyt hjem.

MobilePay's logo on dark background.

En ny måde til faste betalinger

Vi lancerer abonnementsbetaling med MobilePay. Man skal bare swipe én gang og så kører betalingen automatisk. I Finland er aftalen på plads om at tilbyde abonnementsbetaling sammen med den største Finske avis Helsingin Sanomat.

Og prisen går til…

WeShare! Til årets DIA og DDA-awards tager appen hele 4 priser med hjem.

1 mio. transaktioner

i Danmark på én og samme dag.

Kontantløse festivaler

MobilePay er på flere af sommerens festivaler.

2018

Nye venner i Finland og Danmark

Året starter godt. De nye MobilePay-farver og logoet er alle steder nu – i appen og i forretningerne. WeShare får også nyt logo. I Finland er vi klar med et nyt spændende partnerskab med Finlands detailgigant S Group. Og i Danmark indleder MobilePay og Tivoli et to årigt strategisk samarbejde om mobilbetaling i den traditionsbundne have.

 

 

MobilePay til fælleskassen

Vi introducerer MobilePay Box – det første tilvalgsprodukt i appen. Med Box bliver det nemt at være kassemester for fælleskassen fx den i fodboldklubben eller klassekassen.

Swipe MobilePay Sound


Som første danske virksomhed får vi godkendt vores send/modtag penge-lyd som et lydvaremærke.

Største danske app…

Efter vi passerede 4 millioner brugere, tør vi godt kalde MobilePay den største danske app.

2019

Spar tid og penge…

En ny rapport fra Betalingsrådet viser, at MobilePay både sparer folks tid og sparer samfundet for millioner af kroner.

 

Transfer money to friends with MobilePay.

Et samarbejde om internationale betalinger

Sammen med 6 andre Europæiske mobile betalingsplatforme grundlægger vi European Mobile Payment System Association (EMPSA). Ambitionen er at gøre mobile betalinger mulige over grænser.

MobilePay passerer 100 milliarder kroner i overførsler i 2019

Drevet frem af danskernes stigende brug af MobilePay i butikker og webshops passerer MobilePay i år 100 mia. kr. i overførsler. Omsætningen fra betalte transaktioner er øget med 60%, og antallet af butikker med MobilePay er steget kraftigt til nu 140.000.

2020

MobilePay gør pengegaver nemt og smart

Vi introducerer MobilePay Pengegaver. Nu kan danskerne give hinanden personligt indpakkede elektroniske pengegaver med MobilePay - som alternativ til kontanter. Målet er at gøre det sjovere og nemmere at give og modtage pengegaver.

Tilføj din favoritkonto til MobilePay

Før kunne man kun betale gennem kortet. Nu kan du tilknytte nøjagtigt de bankkonti, du ønsker, til dine faste betalinger eller regninger. Så klarer vi resten.

Corona-virus styrker mobile betalinger

11. marts 2020 lukker coronaen det danske samfund ned. Det rammer MobilePay hårdt i de fysiske butikker. Til gengæld eksploderer brugen af MobilePay til onlinehandel. Ved udgangen af sommeren er MobilePay på alle områder tilbage i topform. Og august slår månedsrekord. Samlet set styrker corona-forløbet opfattelsen af MobilePay som en uundværlig, ren og brugervenlig betalingsform.

MobilePay er kommet til Grønland

August 2020 lancerer vi, at alle grønlandske borgere samt virksomheder kan få MobilePay. Adgangen gælder alle MobilePay-produkter og svarer helt til de løsninger, som er kendte og meget brugt i Danmark. Samtidig kan alle brugere af MobilePay fremover betale både i Danmark og Grønland.