29. september 2017

Hurtige MobilePay-betalinger klar i store danske kæder

Matas, MENY, Taxi 4x27 og flere hundrede mindre danske virksomheder tilbyder nu kunderne hurtige MobilePay-betalinger fra låst skærm gennem den eksisterende betalingsterminal. Også SPAR, Min Købmand og Let-Køb er snart klar med næste generation af MobilePay-betalinger.

1600x1200-hero-laastskaerm-nyhed

MobilePay er klar med betaling fra låst skærm.

En række store danske kæder er nu klar til at tilbyde kunderne hurtige MobilePay-betalinger fra både iPhone og Android-telefoner. Kunden kan fra låst skærm blot holde telefonen hen til betalingsterminalen og straks få beløbet op på skærmen som MobilePay-betaling. Derpå godkender kunden med et tryk, lidt forskelligt fra telefon til telefon.

Ved beløb over 250 kroner logger man ind i MobilePay-appen, hvor beløbet automatisk kommer op på skærmen, og kunden godkender med et swipe. 

”Nu kan vores kunder endnu nemmere betale digitalt fra mobiltelefonen. Vi har kørt grundige test i samtlige butikker og er på plads med hurtige mobilbetalinger i hele MENY-kæden,” siger Per Ahlmann, IT direktør i Dagrofa, en af landets største dagligvarekoncerner med over 500 butikker og over 2.000 
Verifone-betalingsterminaler.

De kommende måneder går også de øvrige Dagrofa-kæder, SPAR, Min Købmand og Let-Køb samme vej og tilbyder hurtige MobilePay-betalinger direkte fra betalingsterminalen. 
 
Alle Matas-butikker og Taxi 4x27-vogne er klar
Kunderne i samtlige 290 butikker i Matas-kæden kan også betale med MobilePay på kædens betalingsterminaler fra Verifone. De kan ligeledes betale fra låst skærm for beløb under 250 kroner.

”Vores kunder kan vælge nøjagtigt den betalingsløsning, de selv foretrækker. Samtidig ønsker vi, at betalingen også skal være enkel og brugervenlig for vores butikspersonale. Derfor ønsker vi ikke at opsætte flere bokse i vores butikker, men er tværtimod gået forenklingens vej og bygger al betaling op omkring vores betalingsterminaler,” siger Thomas Grane, IT direktør hos Matas.

Hos Taxi 4x27 er hurtig MobilePay-betaling også nu til rådighed for taxakunderne i over 250 vogne i København, Aarhus, Odense og Frederikshavn.

”For mange kunder er det nemmere og smartere lige at holde telefonen hen over terminalen og betale gennem MobilePay-appen, som de kender så godt. Samtidig er det et super alternativ, hvis du har glemt din pung,” siger Thomas RB Petersen, direktør hos Taxi 4x27.

Det er et langt sejt træk
Hos MobilePay er direktør Mark Wraa-Hansen stolt over, at modellen med MobilePay-betalinger direkte fra betalingsterminalen nu tager fart.
 
Han glæder sig over, at løsningen appellerer til både større og mellemstore erhvervskunder, som ofte benytter Verifone-betalingsterminaler, og mindre kunder, hvor både Verifone og Bambora spiller en rolle som terminal-leverandør. Flere hundrede erhvervsdrivende har allerede nu adgang til mobilbetaling gennem terminalen, ligesom Verifone regner med ved årsskiftet at have 10.000 betalingsterminaler i produktion med MobilePay.

”Det har været – og er stadig - et langt sejt træk. Vi skal fortsat teste og arbejde intenst med at få mange forskellige telefonmodeller til at kunne kommunikere hurtigt og nemt ved kasserne. Samtidig skal brugerne og butikkerne også fortsat vænne sig til at benytte mobilbetaling i kassesituationer, hvor tempoet er højt. Men vi lægger øret tæt til brugernes reaktioner og er meget optimistiske,” siger Mark Wraa-Hansen.

Fakta om MobilePay

  • MobilePay har flere end 3,6 mio. brugere.
  • Appen er den næstmest benyttede i Danmark, kun overgået af Facebook.
  • Sidste år passerede MobilePay 170 mio. transaktioner svarende til 43 mia. kr.
  • For 2017 passerede MobilePay samme volumen efter kun syv måneder.
  • En fjerdedel af de månedlige transaktioner er p.t. erhvervsbetalinger.

Læs mere om MobilePay-betalinger fra låst skærm her.