29. august 2018

Nu kan virksomheder ordne fakturaer på et splitsekund

En ny funktion i MobilePay gør det muligt for privatkunder at betale fakturaer i realtid. Som den første regnskabsvirksomhed åbner Billy for, at tusindvis af erhvervsdrivende nemt kan koble sig på den forbedrede løsning og lette hverdagen for deres kunder.

Billede til nyhed om MobilePay Invoice via Billy

MobilePay har netop lanceret en stærkt forbedret udgave af løsningen MobilePay Invoice, som gør det lettere at sende fakturaer og modtage betaling på et splitsekund. Med MobilePay Invoice bliver fakturaen sendt og betalt i appen. Betalingerne overføres med det samme fra købers bankkonto til sælgers bankkonto via MobilePay. Det er en stor fordel for mindre erhvervsdrivende, som ofte står med et likviditetsproblem.

Hos regnskabsvirksomheden Billy kobler erhvervskunderne sig nemt på løsningen via den brugerflade, de er vant til. Så er de klar til at sende og modtage fakturaer direkte med MobilePay og få betalingen bogført automatisk i regnskabet.

”Vi har testet løsningen blandt vores brugere, og interessen har været overvældende, fordi de for første gang kan få betaling i realtid. Det betyder meget, at de ikke længere skal have en halv måneds omsætning bundet i deres betalingssystem,” siger Jonas Midtgaard, administrerende direktør i Billy.

Nemmere betaling betyder færre rykkere

Udover indvirkningen på likviditeten fremhæver adm. direktør i MobilePay, Mark Wraa-Hansen, at fakturaerne hyppigere bliver betalt inden betalingsfristen, fordi køber hverken skal finde girokort eller NemID frem.

”Jo lettere, vi gør det for forbrugerne at betale deres regninger, jo hurtigere bliver regningerne betalt. Når det er besværligt at betale regninger, bliver de hurtigere glemt, og det betyder rykkere og rykkergebyrer,” siger Mark Wraa-Hansen.

For at tjene penge skal der være noget at sælge

Jakob Søndergaard, indehaver af IT-forretningen Repower, sælger brugte IT-produkter og har testet løsningen i mere end en måned.

”I min branche handler det om at slå til på de gode tilbud. Det kræver jo, at der er penge på kontoen – gerne hurtigst muligt. Udover den hurtige betaling sparer det mig for alt det besvær, der følger med ubetalte fakturaer, fordi kunderne typisk betaler med det samme,” siger Jakob Søndergaard.

Flere MobilePay-integratorer på vej

Billy er det første regnskabsprogram, som er integreret med MobilePay Invoice. Over det næste halve år forventer MobilePay, at en stribe nye integratorer vil udbyde løsninger til regninger og faste betalinger, MobilePay Invoice og MobilePay Subscriptions.

Se mere hos Billy