26. september 2018

Nu kan københavnerne oprette MobilePay-betalingsaftaler

Fremover kan københavnerne benytte MobilePay, når de betaler for daginstitutionen, biblioteksgebyret eller andre kommunale opkrævninger. KMD står bag løsningen, som nu også udbydes til alle landets øvrige kommuner.

Billede til nyhed om MobilePay og KMD samarbejde

Landets største kommune, København, tilbyder nu alle sine borgere, at de kan oprette automatisk abonnementsbetaling og betalingsaftaler med MobilePay. Dermed kan de helt mobilt klare fx daginstitutionsbetaling, klubbetaling, biblioteksgebyrer og parkeringsafgifter.

”Vi er glade for den nye betalingsmulighed, som vi især tror de yngre københavnere vil benytte. Løsningen kan være med til at give borgerne bedre overblik over deres betalinger. Det kan også sikre en hurtigere dialog mellem kommune og borgere, hvis betalingerne udebliver, fordi vi straks får besked,” siger Michael Møller, chef for Center for Betaling og Debitorstyring i Københavns Kommune.

KMD har bygget løsningen

Det er kommunernes største it-leverandør, KMD, der har bygget MobilePay-løsningen ind i sin kommunale økonomistyringsplatform. Over de kommende måneder er KMD klar til at koble alle andre interesserede danske kommuner på MobilePay-betalingssystemet.

”Vi lever af at tilbyde offentlige og private kunder stadig bedre løsninger ud mod deres slutbrugere. Med MobilePay til faste betalinger giver vi kommunerne og borgerne et brugervenligt, transparent og effektivt opkrævningssystem gennem en app, som er særdeles populær hos danskerne,” siger Torben Mols, direktør for området for økonomi- og koncernstyring i KMD.

Mobil regningsbetaling med et swipe

Hos MobilePay er der glæde over, at løsningerne MobilePay Subscriptions (faste automatiske betalinger) og MobilePay Invoice (engangsbetalinger) har stor fremgang i både den offentlige og private sektor.

”Vi er glade for, at København med over 600.000 indbyggere og KMD nu udbyder vores løsning til faste betalinger. Vi tror, at rigtigt mange kommuner vil følge efter, og at danskerne for alvor bliver glade for mobil abonnementsbetaling, hvor oprettelsen klares med et swipe, hvorefter det hele kører automatisk,” siger Mark Wraa-Hansen, CEO i MobilePay.

Sådan opretter borgerne betalingsaftaler

Fra efteråret 2018 kan borgere i København betale deres faste regninger automatisk via MobilePay:

  • Borgeren går ind i MobilePay-appen under ’abonnementsbetalinger’ og klikker sig videre til Mit Betalingsoverblik.

  • Borgeren kan også starte fra et link på fakturaen, der leder ind til Mit Betalingsoverblik.

  • I Mit Betalingsoverblik vælger borgeren de betalinger, der skal køre med MobilePay.

  • I Mit Betalingsoverblik har borgeren overblik over de betalinger, der kører via MobilePay.

Vidste du?

  • Københavns Kommune har ca. 620.000 indbyggere, og samlet over 600.000 faste betalinger årligt. 
  • Hvert år beregner og udbetaler KMD’s systemer i omegnen af 400 mia. kroner.
  • MobilePay til faste betalinger er i kraftig vækst og udbydes nu bl.a. af SEAS-NVE, Alka, Dating.dk, Luxplus, Berlingske, Jyllands-Posten og 3.