27. december 2018

45.000 nye butikker og webshops kobler sig på MobilePay i 2018

Danskernes brug af MobilePay til butikskøb udgør nu næsten en tredjedel af årets transaktioner. Samtidig er antallet af butikker og webshops med MobilePay vokset eksplosivt til 120.000 gennem 2018.

MobilePay MyShop

200 nye butikker hver eneste arbejdsdag i 2018

For andet år i træk strømmede nye danske virksomheder ind i MobilePay i et omfang, så omkring 120.000 butikker og webshops ved årets udgang tilbyder den populære betalingsløsning til deres kunder. Væksten gennem året var den højeste nogensinde, nemlig 45.000 butikker, svarende til 200 nye butikker hver eneste arbejdsdag i 2018.

Samtidig voksede erhvervstransaktionernes andel af MobilePays transaktioner kraftigt. Ved årets start foregik omkring 27% af transaktionerne i butikker. I de sidste af årets måneder var det oppe på 32%. Anslået vil danskerne have brugt MobilePay til erhvervsindkøb 80 millioner gange, når nytårsklokkerne ringer ind, svarende til mobile indkøb for omkring 18 mia. kr., næsten en fordobling sammenlignet med forrige år.

”Det er en milepæl for os, at næsten hver tredje MobilePay-betaling foregår i fysiske butikker og webshops. Det er et udtryk for, at MobilePay i dag er blevet et allround betalingsmiddel for danskerne og ikke længere kun benyttes til personbetalinger. I dag kan du bruge MobilePay i alle betalingssituationer,” siger Torben Gamst, direktør for MobilePay Danmark.

Rekordomsætning i november og december

MobilePays samlede betalinger gennem året vil nytårsaften have passeret 280 millioner. Det er en vækst på 50 millioner transaktioner sammenlignet med 2017. Målt i penge løb årets samlede overførsler op i 80 mia. kr. Både november og december satte rekorder, da antallet af transaktioner begge måneder oversteg 26 millioner, mens erhvervsomsætningen oversteg 2 mia. kr. på månedsbasis.

”Vi kniber os selv i armen hvert år og spørger, om væksten kan fortsætte. Det kan den, fordi danskerne i stigende grad vænner sig til at betale mobilt i forretninger. Og fordi den ældre del af befolkningen i øget omfang hopper på MobilePay, så vi nu nærmer os 4,1 million danske brugere,” siger Torben Gamst.

Også stor MobilePay-vækst i Finland

Også på MobilePays andet marked, Finland, er der stor vækst, om end fra et lavere niveau. Antallet af transaktioner ligger nu over en million om måneden. For hele året blev der overført omkring 260 millioner Euro, en vækst på 140% sammenlignet med 2017.

”Finland har haltet efter de øvrige nordiske lande, men begynder nu at blive et rigtigt mobilbetalingsland. Vores ambition er at blive den vindende finske løsning og stå stærkest muligt i Norden, uagtet stigende konkurrence. Med vores erfaring og position er vi også klar til gennem partnerskaber at opbygge nye markeder, hvis lejligheden byder sig,” siger Mark Wraa-Hansen, CEO for MobilePay-koncernen.

Læs mere

Fra lancering i 2013 til største danske app. Læs mere om MobilePays udvikling.