27. juni 2019

Godt nyt til din tommelfinger


MobilePay har gjort navigationen endnu nemmere. Nu får du let adgang til de mest brugte funktioner i bunden af appens forside. Dermed kan alt nås med en tommelfinger.

MobilePay-appen har fået ny forside

MobilePay-appen har fået nyt design. De mest brugte funktioner nu ligger nederst på appens forside.

Det skal hele tiden være lettere at være MobilePay-bruger. Derfor har vi i længere tid analyseret, hvordan vi kunne gøre vores app mere brugervenlig. Resultatet er blevet en såkaldt bundbar, hvor de mest brugte funktioner nu ligger nederst på appens forside.

Det betyder, at du fremover kan holde telefonen i hånden og samtidig betjene de tydelige ikoner på forsiden med din tommelfinger. Du behøver ikke længere tage begge hænder i brug og strække fingrene til det yderste.

Ikonerne omfatter de mest brugte funktioner: Send penge, betal i butikker, aktiviteter, MobilePay Box og menuen.

”Det er med en vis ærefrygt, at man skruer på Danmarks mest udbredte app. Vi greb det derfor meget systematisk an og lavede grundige test hos vores brugere. Nu håber vi, at det nye design opleves som en reel forbedring,” siger Peter Gregersen, Chief User Experience designer hos MobilePay.

Billede af Peter Gregersen, UX specialist fra MobilePay
Det er med en vis ærefrygt, at man skruer på Danmarks mest udbredte app. Vi greb det derfor meget systematisk an og lavede grundige test hos vores brugere.

Peter Gregersen
Chief User Experience designer hos MobilePay

Nemt, ensartet og problemfrit

For mange danskere er app-design og funktionernes placering næppe noget, man skænker mange tanker. Men reelt set kan det have stor betydning for en apps succes. Derfor har MobilePays UX teams brugt meget tid på at studere andre apps navigationskoncepter. 

”En del navigationskoncepter er faktisk ret forvirrende. Det ville vi gerne undgå. Det skulle være nemt, ensartet og problemfrit uden forstyrrende overraskelser. Derfor endte vi med en klassisk bundbar. Går det, som vi håber, vil mange flere brugere nu opdage og benytte de forskellige betalingsmuligheder, MobilePay rummer,” siger Peter Gregersen.

Den nye MobilePay-forside udrylles løbende til alle brugere i MobilePay-appen.