10. oktober 2019

MobilePay er den app, danskerne nødigst vil undvære

For første gang er MobilePay lykkedes med at blive den app, som danskerne nødigst vil leve uden. MobilePay er røget et mulehoved foran den tidligere topscorer Facebook og distancerer også klart Messenger, Instagram og Snapchat.

Billede til nyheden om at MobilePay er den app, danskerne nødigst vil undvære

Efter tre år i hælene på Facebook er det lykkedes MobilePay at blive den app, danskerne nødigst vil undvære på deres smartphone. Det viser 2019-rapporten fra AudienceProject, baseret på 13.000 repræsentative online-besvarelser fra syv lande.

I år siger 25% af danskerne, at MobilePay er den app, de nødigst vil undvære. 24% siger Facebook. Derpå følger Messenger og Instagram med 15% og 13%.

Usædvanligt at finans-app slår de sociale medier

Det er meget usædvanligt internationalt, at en finansiel app er i stand til at overgå de globalt stærke sociale medie brands. Derfor er direktøren for MobilePay i Danmark også glad og stolt over den nye førsteplads.

”Danskerne er øjensynligt stadig taknemmelige over, at vi for seks år siden kom med en app, der gjorde betalinger meget nemmere. Samtidig har vi med bl.a. tekstbeskeder og smileys gjort pengeoverførsler til noget hyggeligt, næsten som at sende et digitalt postkort. Det tror jeg er forklaringen på, at danskerne så nødigt vil undvære MobilePay,” siger Torben Gamst, direktør for MobilePay Danmark.

Danskerne er øjensynligt stadig taknemmelige over, at vi for seks år siden kom med en app, der gjorde betalinger meget nemmere.

Torben Gamst
Direktør, MobilePay i Danmark

Kvinderne større MobilePay-fans end mændene

I analysen er der også kigget på kønsfordelingen. Her viser det sig, at MobilePay når op på 23% af mændene, som synes appen er uundværlig, mod 22% til Facebook. Hos kvinderne synes 27%, at MobilePay er uundværlig mod 26% til Facebook.

”Det bekræfter, at MobilePay efterhånden bredt afspejler den danske befolkning. Vi har i flere år også oplevet, at den hurtigste vækst i udbredelsen foregår blandt de ældste danskere over 70 år. Så MobilePay er i dag en bredt forankret infrastruktur i det danske samfund,” konkluderer Torben Gamst.

Læs mere om undersøgelsen fra AudienceProject og hent hele rapporten her.