2. januar 2024

Danskerne er blevet storforbrugere af MobilePay

For 11 år siden eksisterede MobilePay ikke. I 2023 benyttede hver dansker i gennemsnit appen 124 gange og overførte mere end 47.000 kroner. Danskerne er blevet storforbrugere af MobilePay, som i dag er en central del af landets finansielle infrastruktur.

Picture for new year news story

Selvom dansk økonomi var i slæbegear, havde MobilePay for 10. år i træk stærk vækst og nåede nytårsaften 2023 op på 557 millioner transaktioner i år, en stigning på 11%. 

Det betød, at 4,5 millioner danskerne nu i gennemsnit brugte MobilePay 124 gange om året. Gennemsnitligt købte vi varer og sendte penge til hinanden med MobilePay for over 47.000 kroner om året, svarende til omkring 213 milliarder kroner i 2023. Tallene dækker over, at mange danskere bruger MobilePay dagligt og overfører langt større beløb. Andre har et mere beskedent forbrug.

Overordnet er danskerne blevet storbrugere af MobilePay. Den nemme betalingsform er blevet en helt central del af den finansielle infrastruktur i Danmark. Det er vi stolte af. Vort fokus er fortsat at levere simple, sikre og brugervenlige betalings-løsninger,” siger Anette Bøje, dansk landechef for Vipps MobilePay, selskabet bag den populære app.

Vipps MobilePay management
Overordnet er danskerne blevet storbrugere af MobilePay. Den nemme betalingsform er blevet en helt central del af den finansielle infrastruktur i Danmark. Det er vi stolte af. 

Anette Bøje
Landechef hos Vipps MobilePay

Erhvervsbetalinger overhaler private betalinger

Historisk var MobilePay en nem erstatning for kontanter, når danskerne betalte hinanden privat. Men i dag har erhvervsbetalinger og andre betalte løsninger overhalet de klassiske private betalinger, som er nede på at udgøre under 47% af MobilePays overførsler. 

Vi oplever, at danskerne nu benytter MobilePay til alle typer formål i både fysiske butikker, til regninger, klassekasser og meget andet. Særligt MobilePay til nethandel udbygger konstant sin position som danskernes foretrukne indkøbsmåde online,” siger Anette Bøje.

MobilePay Online blev gennem året benyttet til at net-handle varer og ydelser for omkring 67 mia. kr. og voksede med 19%. Næsten 4 millioner danskere køber i dag skjorter, møbler og meget andet med MobilePay på nettet. 

Også andre MobilePay-løsninger oplevede solid vækst. Over 2 millioner brugere benyttede eksempelvis MobilePay Box i løbet af 2023. Det er løsningen, der gør indsamlinger af enhver art nemt og hurtigt. Over 1,3 mia. kr. blev samlet ind i en box i løbet af året, mere end 40% vækst.

Vipps MobilePay på vej mod fælles nordisk platform

Vækstraterne var også høje hos Vipps i Norge – og endnu højere hos MobilePay i Finland. Så det er med selvtillid, at virksomheden Vipps MobilePay ser frem til at fusionere sine tekniske platforme inden sommer 2024.

Med en fælles teknologiplatform, fælles produkter og en fælles app kommer vi til at blive yderligere styrket og vil kunne sætte endnu mere fokus på innovation og grænseoverskridende nordiske løsninger til vores brugere og erhvervskunder,” siger Anette Bøje.