MobilePay bruges i stor stil over grænserne

Danskere, nordmænd og finner sender penge til hinanden cirka 1000 gange dagligt – hvilket er nogenlunde som vi forventede, da vi lancerede betaling over grænser med MobilePay. Men på ét punkt, har brugerne opført sig anderledes end ventet.

Phone that shows a MobilePay screen with different currencies

Den 19. juni skød vi gang i muligheden for at sende penge mellem MobilePay og den norske søsterapp, Vipps, og dermed også betalinger mellem Danmark, Norge og Finland. Så længe du har telefonnummeret på din ven, kan du sende penge – eller vippse, som de siger i Norge, uanset om din ven er i Trondheim eller Tampere. 

“Vi havde en målsætning om at nå cirka 1000 daglige betalinger på tværs af landegrænser efter sommerferien. Det har vi nået med god margin. Da to måneder var gået tidligere på ugen, havde vi sendt penge til hinanden 65.000 gange i Norden. Gennemsnitsbeløbet har samtidig vokset sig større end hvad vi troede, det ville", siger produktchef i Vipps MobilePay, Espen Andreassen. 

Han har en teori om, hvorfor gennemsnitsbeløbet er blevet større end ventet og ser i den forbindelse på, hvem der sender penge til de andre nordiske lande oftest. For selv om det er de unge, som er mest flittige med at sende hinanden penge, ligger gruppen over 50 år også højt på listen. 
Vi har en god håndfuld nordiske brugere over 90 år. Det synes vi er herligt, og det siger noget om, hvor utrolig enkelt det er at bruge vores app. Modtageren skal blot huske at indstille sit modtagerkort, og så kan man betale venner og bekendte på tværs af Norden,

Espen Andreassen.
Produktchef i Vipps MobilePay

“Vores teori er, at de unge i løbet af sommeren ofte sender penge til hinanden for at købe en omgang en is eller øl. Men at vi har set så meget aktivitet blandt brugere over 50 skyldes måske, at flere forældre end vi troede, sender penge til deres børn, der måske studerer i udlandet,” siger han. 

Det er dog ikke kun børn og forældre, der sender penge og vippser over landegrænser. Det gør også bedsteforældre og oldeforældre. 

“Vi har en god håndfuld nordiske brugere over 90 år. Det synes vi er herligt, og det siger noget om, hvor utrolig enkelt det er at bruge vores app. Modtageren skal blot huske at indstille sit modtagerkort, og så kan man betale venner og bekendte på tværs af Norden,” siger Espen Andreassen.