MobilePay til unge

Sådan får du MobilePay som ung

Er du mellem 13 og 15 år? Så kan du sagtens få MobilePay, selvom vejen dertil har et par bump. Vi har lavet en guide med de trin, som du sandsynligvis skal igennem. Det hele afhænger dog af, hvilket kort og hvilken bank du har.

Hvad skal der til?

Tjek først, at du opfylder alle kravene. Dernæst gælder det om at få dit kort åbnet til nethandel. Det kan dine forældre måske klare - ellers skal de kontakte banken. Måske dit nuværende kort ikke kan åbnes for online handel – alt det kan banken fortælle dig mere om.

Bagefter skal kortet tilmeldes 3D Secure, som er en sikkerhedsløsning, der bruges ved nethandel. Det kræver for det meste et NemID, som banken måske kan give dig, selvom du er under 15 år. Bemærk at nogle banker er stoppet med at udstede NemID. Så skal du spørge, hvordan du tilmelder dit kort til 3D Secure.

Når alt det er på plads, kan du endelig tilmelde dig MobilePay. Der er altså lidt benarbejde for dig, før du overhovedet kan komme i gang med at få MobilePay.

1.

Kontakt din bank

For at få MobilePay skal dit betalingskort være sat op til online handel. Måske kan dine forældre selv gøre det i deres netbank. Ellers skal de kontakte banken. 

 

Dine forældre kan eksempelvis sige til banken: “Jeg vil gerne åbne mit barns kort for online handel og tilknytte et mobilnummer til kortet.

 

Dit kort skal også kunne aktiveres til 3D Secure. Det er lettest at gøre via en kode på SMS, så du skal sikre dig, at banken har tilknyttet dit mobilnummer til dit kort. I flere banker kræver det alternativt et bankudstedt NemID, som du måske allerede har fået tilsendt med posten. Bemærk, som Danske Bank-kunde skal du springe dette trin over og i stedet bruge denne side.

 

Man kan ikke bruge MitID til indrullering af kortet endnu. Men du får brug for det senere, og du kan let få det det som 13-årig ved at downloade MitID appen og scanne dit pas.

Billede af mobil og bank ikon.
2.

Aktiver NemID

Log på din netbank for at aktivere dit NemID fra banken. Brug dit bruger-ID og den midlertidige adgangskode, som der står i dit brev.

 

Hvis dit kort kan tilmeldes uden NemID fra banken (fx hvis du er kunde i Danske Bank), kan du springe trinnet over.

Billede af desktop og bank ikon.
3.

Tilmeld dit kort til online handel

“Jamen, har banken ikke allerede gjort mit kort klar til online handel?

 

Jo, banken har åbnet dit kort op for online handel. Nu skal du selv aktivt tilmelde dit kort til online handel ved at forbinde dit kort og telefonnummer igennem et kodeord på denne side: nets.eu/3ds.

 

Der findes også en udførlig vejledning om 3D Secure. Det er skabt for at gøre det mere sikkert at handle på nettet – så det er bare for vores alles bedste og ikke for at drille. Kodeordet, du opretter herinde, skal du huske, for du skal bruge det lige om lidt. Du kan desværre endnu ikke bruge MitID til at tilmelde dit kort til 3D Secure.

Billede af betalingskort.
4.

Åbn MobilePay

Nu er du endelig klar til at gå videre. Åbn MobilePay-appen og opret dig som bruger.

 

Når du har indtastet dine kortoplysninger, bliver du sandsynligvis bedt om dit NemID eller MitID. Men som ung virker dit NemID fra banken ikke her. Hvis du ikke har fået MitID, skal du i stedet skal du trykke på knappen “SMS+kode”.

 

Her skal du logge ind med dit telefonummer og det kodeord, du oprettede på nets.eu/3ds.

 

Et par tryk til og så...

Billede af mobil med MobilePay-logo.

...Tillykke, du har nu MobilePay 🎉

Friends hanging out in a scate park.Gode råd om sikkerhed til unge og forældre