Send penge mellem Danmark, Norge og Finland

Du vil elske det her!

Juhuu! Så skete det endelig! Nu kan du sende penge til nordmænd, der har Vipps, og til finner, der har MobilePay. Det eneste, du skal bruge, er deres telefonnummer 📲

Hvordan fungerer det med valuta?

Okay, så når du sender penge til en person i udlandet, vil det foregå ud fra deres valuta. Men når du indtaster beløbet, kan du med det samme se cirka, hvad det bliver i danske kroner. Nemt!
Billede der viser valutaer kroner og euro

I skal begge vælge et modtagerkort

Det er nemt at komme i gang med at sende penge til og modtage penge fra folk i udlandet. Både du og din modtager skal bare sørge for at have valgt et modtagerkort.

Det er heldigvis meget, meget nemt. Og så snart du har gjort det, er du i hvert fald klar! ✨

An illustration of a blue payment card

Hvad skal jeg vide, før jeg går i gang?

For at kunne modtage penge fra vores nordiske venner skal du vælge et modtagerkort. Heldigvis er det meget, meget nemt og tager kun et par sekunder. 
Nu kan du sende penge til venner og familie i Norge og Finland – og de kan sende til dig. Præcis som du plejer i MobilePay. Først skal du vælge et modtagerkort – det gør du under indstillinger > Kort og Konti > Vælg et kort som dit modtagende kort. Og så er du klar til at sende: Indtast telefonnummer, vælg beløb og swipe præcis som din tommel er vant til.


For at modtage penge fra nogen i Norge eller Finland, skal du have valgt et 'modtagende kort' i din app, så du aktivt vælger hvilket kort – og dermed konto – pengene lander på. Det samme gælder for din modtager, så hvis du vil sende penge til nogen i Norge eller Finland, skal din modtager også have valgt et 'modtagende kort'.


Prisen fra os er et gebyr på 4 %, som bliver lagt til det beløb, du sender i modtagerens valuta. Her er et eksempel:
Du sender 200 NOK med MobilePay til din ven Linn i Norge. Prisen for 100 NOK er cirka 64,95 DKK, når man omregner valutaen (vi bruger vekselkurs fra Norges Bank som pejlemærke i appen). Derefter opkræver vi et gebyr på 4 % af de 100 NOK. Den samlede pris for at sende de 100 NOK bliver dermed cirka 67,34 DKK.

Derudover tilføjer de fleste banker et valutatillæg (gebyr for at betale med kort i udlandet). Det er en seperat omkostning, vi ikke har indflydelse på. Det nøjagtige beløb, du kan se på dit kontoudtog for overførslen, afhænger derfor af din egen bank.Nej, denne service er kun tilgængelig for brugere over 15 år. En bruger kan begynde at sende penge til Norge og Finland fra den dag, han eller hun fylder 15 år.


I den nærmeste fremtid kommer vi til at tilbyde betaling i butikker - også på tværs af Norden. Men i første omgang vil vi starte med de såkaldte person-til-person betalinger, og senere vil betalinger med MobilePay til butikker også komme med.


Det fungerer præcis på samme måde, som når du sender penge til venner og familie i Danmark. De brugere i MobilePay, du deler dit telefonnummer med, kan se dit fulde navn. Hvis du vil være mere privat, så anbefaler vi at være selektive med, hvem du deler dit telefonnummer med.


Har du brug for hjælp?