9. januar 2024

Vi styrker sikkerheden i MobilePay

Til foråret opdateres MobilePay-appen til et nyt format. Som led i den proces styrker vi sikkerheden i appen. Dit brugernavn vil fremover være dit fulde juridiske navn. Du får mulighed for at blokere uønskede personer. Og appen kan kun være aktiv på en mobiltelefon ad gangen.

Billede til nyhed om ældres brug af MobilePay

Hos MobilePay har vi i dag udsendt varsling om en kommende opdatering af vores privatbrugerbetingelser, der træder i kraft, når vi lancerer den nye app. Overfor alle vores 4,5 millioner brugere gør vi i den forbindelse opmærksom på, at vi styrker sikkerheden i appen, når vi til foråret 2024 lancerer appen i et nyt og fremtidssikret format.

De nye sikkerhedselementer vil være:

  • Dit fulde juridiske navn vil altid fremgå i MobilePay, både når du swiper og modtager penge. Det vil derfor ikke længere være muligt at benytte et såkaldt alias, f.eks. at kalde dig selv for Julemanden eller Superkvinden. Baggrunden er, at vi over årene i stigende grad har set kriminelle gemme sig bag opfundne navne, når de eksempelvis sælger fiktive varer over nettet og lokker andre brugere til at sende dem penge. Det ønsker vi at sætte en stopper for!
  • Du kan nu meget enkelt blokere en anden bruger. En sådan blokeringsfunktion har været et stort ønske hos nogle brugere i lang tid. Den vil gøre det muligt straks at lukke ned for stalking og trusler, som uønsket fremkommer gennem kommentarer til betalinger i appen. 
  • Som bruger kan du kun være aktiv på MobilePay på én enhed ad gangen. For at minimere risikoen for misbrug af MobilePay, skal en bruger logge ind med MitID + SMS-kode (heldigvis er det meget, meget nemt), når brugeren logger ind på MobilePay på en ny enhed. Det er relevant for brugere, der benytter MobilePay på forskellige smartphones eller tablets. 
Vipps MobilePay management
Næsten alle danskere benytter MobilePay. Derfor har vi et stort ansvar for at skabe det højest mulige niveau af sikkerhed i vores app. Det er derfor, vi planlægger disse tiltag.

Anette Bøje
Landechef hos Vipps MobilePay

“Vi er bevidste om, at for et mindre antal brugere vil brugen af fuldt navn fremfor alias være bekymrende eller generende. Ved samtidig at introducere en blokeringsfunktion giver vi imidlertid vores brugere mulighed for straks at lukke ned for uønskede personer. Samlet set gør vi MobilePay-appen mere sikker og mere transparent at benytte.” fortæller Anette Bøje. 

Læs mere om ændringerne i MobilePay her.

Få svar på dine spørgsmål her.

Læs mere om vores tilgang til chikane, stalking og trusler her.