Din MobilePay bliver nu endnu mere sikker

Nyt år og nye betingelser
I dag har vi udgivet de nye betingelser og vilkår for MobilePay. Her kan du læse, at vi tilføjer tre sikkerhedsopdateringer i din kommende MobilePay-app. Det sker tidligst den 12. marts 2024. 

Hvorfor opdaterer vi sikkerheden?

Din sikkerhed og tryghed med MobilePay er noget, vi prioriterer højt. Når vi lægger hovedet på puden, sover vi allerbedst, når vi har gjort, hvad vi kunne, for at forhindre kriminelle i at misbruge MobilePay.

Dit fulde navn vil altid blive vist

Både når du sender og modtager penge. Gennemsigtighed er det bedste værktøj vi har på hånden til at gøre det meget, meget klart, hvem du udveksler penge med. Det betyder også, at du ikke kan kalde dig selv for Julemanden, og at samtlige navne (ligesom i ens pas) bliver vist. 

MobilePay person icon blue

Du kan nu blokere brugere

Den nye blokeringsfunktion tilføjer vi for at give dig en kontrol over, hvem du ønsker at være forbundet med i MobilePay. Vi ved, at flere brugere har haft denne funktion på sin ønskeliste i lang tid.

MobilePay Shield block icon blue

Du kan kun være aktiv på MobilePay på én enhed ad gangen

For at minimere risikoen for misbrug af MobilePay, skal du logge ind med både MitID + SMS-kode, når du logger ind på MobilePay på en ny enhed (heldigvis er det meget, meget nemt). Det er relevant for dig, der bruger MobilePay på forskellige smartphones eller tablets.

MobilePay phone icon blue
Hakuna Matata! Alt det her gælder først fra tidligst den 12. marts 2024. Her introducerer vi MobilePay i en ny, enklere og bedre udgave. Vi glæder os til at fortælle og vise dig endnu mere!  

Hvorfor fortæller vi dig det nu? Juridisk er vi forpligtet til at fortælle dig om betydelige ændringer i god tid, før de træder i kraft (så vi håber du har læst til ende).  
 
Har du spørgsmål? Så har vi forberedt en FAQ til dig. Se den lige her.  
Friends hanging out in a scate park.

Spørgsmål og svar

 

Timing for ændringerne er en del af en større teknisk opdatering, fordi vi bygger en ny, smartere MobilePay-app. Denne øvelse giver os mulighed for at redesigne og genoverveje appen. Ændringerne kan ses som en grundig forårsrengøring af krogene i appen med ét overordnet mål på den lange bane: nemlig at gøre MobilePay enklere, bedre og endnu mere sikker for dig som bruger. Fra den 12. Marts 2024 tidligst vil en MobilePay-brugers fulde juridiske navn altid blive vist ved alle MobilePay-betalinger. Det har vi valgt for at skabe transparens, så en bruger altid kan se den sande identitet af den bruger, der sendes penge til eller modtages penge fra. Det sikrer gennemsigtighed og gør det meget sværere for kriminelle at gemme sig bag opdigtede navne. Vi ved at en vis form for anonymitet – som nogle brugere af forskellige grunde foretrækker – ikke længere er muligt med denne ændring. Men vi mener, at det er nødvendigt at gøre MobilePay-overførsler så tydelige som muligt for at opnå højere sikkerhed, tryghed og transparens i den daglige brug af MobilePay. At vise det fulde navn på en bruger (eller en kunde) er også en standard, der bruges af flere finansielle institutioner i Denmark i dag.  


Vi viser det fulde juridiske navn for at gøre det lettere for dig at identificere, hvem du sender penge til eller modtager penge fra. Ændringen sikrer gennemsigtighed og gør det sværere for kriminelle at gemme sig bag opdigtede navne. Ved at vise det fulde navn som betalingstjenesteudbyder, så sikrer vi transparens mellem brugere, så man altid er sikker på hvem, man modtager penge fra eller sender penge til. 


Du kan blokere en person i appen, hvis du ikke ønsker, at personen kan komme i kontakt med dig på MobilePay-appen. Hvis du blokerer en person, kan brugeren ikke sende penge, anmode om penge eller sende en besked til dig. Hvis du blokerer en person, så kan de godt søge på dit nummer og se dit navn. Du kan altid trække din blokering tilbage. 


Ja, du kan stadig bruge gavekort i den gamle MobilePay-app, indtil vi lancerer den nye app – som tidligst er den 12. Marts 2024  og du er også velkommen til at bruge dem. Dog kan du ikke planlægge dit gavekort eller en pengegave til frem i tiden. Du kan heller ikke oprette gavekoder. Disse funktioner forsvinder fra MobilePay 30 dage før lanceringen af den nye app.