Spær din MobilePay hvis din telefon bliver stjålet

Udenlandske bander stjæler telefoner og passwords for at få adgang til MobilePay. Hvis du følger to gode råd, vinder du kampen mod banditterne.

Phone getting stolen

Udenlandske tyvebander har de seneste måneder stjålet mange telefoner i Danmark. I ugerne efter oplever MobilePay-brugere misbrug af de apps, der er installeret på deres gamle telefon, herunder også deres MobilePay. Her har enkelte brugere oplevet misbrug af deres MobilePay aftale også selvom de har anskaffet sig en ny telefon og lagt nye kort ind i MobilePay. 

For har en svindler fat i ens gamle telefon – og fundet frem til den pinkode, man har til sin MobilePay - så kan tyven frit bruge MobilePay.  Med andre ord: Hvis du er uforsigtig med dine koder og får telefonen stjålet, så står porten åben på vid gab for kyniske kriminelle.

MobilePay giver dig to gode råd

  • Spær din MobilePay så hurtigt som muligt, hvis din telefon bliver stjålet. Du kan enten ringe til vores support og få hjælp på telefon +45 70 80 39 00 og vi er klar til at hjælpe dig døgnet rundt. Du kan få adgang til MobilePay igen med din nye telefon ved brug af MitID – husk at ændre din pinkode til appen i samme omgang.

  • Stop med at bruge samme kode til MobilePay og din telefon. Hvis en svindler har skaffet sig en kode til din stjålne telefon, vil han typisk tjekke om koden også virker på MobilePay. Gør den det, er du i stor risiko for misbrug. Vælg derfor en anden MobilePay-kode.

Brug forskellige koder til login

”Jeg vil opfordre alle vores brugere til at hjælpe hinanden og deres pårørende til at følge de to råd: Spær din MobilePay ved tyveri. Og vælg forskellige koder til telefon og app. Ved at have to forskellige koder til telefon og apps – som MobilePay, kan du nemmere  begrænse skaderne. Om hjørnet venter juleferien, hvor mange danskere også er ude i nattelivet. Derfor er der god grund til at være på vagt, passe på hinanden og dele de her to råd med dem, du kender,” siger Sune Gabelgaard, chef for sikkerhed hos MobilePay.
MobilePay login

Læs mere om sikkerhed i MobilePay