21. december 2017

MobilePay får gennembrud i dansk erhvervsliv

Hver dag kobler 200 nye butikker og webshops sig på MobilePay, som er på vej til at blive en must have-løsning i danske virksomheder. 2017 blev endnu et rekordår med en vækst i transaktioner på over 60 millioner.

1600x1200-hero-newyear-nyhed

MobilePay havde et rekordår med transaktioner for i alt ca. 65. mia kr.

Væksten i nye virksomheder med MobilePay-betaling var i 2017 så massiv, at løsningen er på vej til at blive en ny must have-løsning i dansk erhvervsliv. Ved udgangen af året benytter over 75.000 butikker og webshops nu MobilePay. 40.000 nye butikker og webshops er kommet til gennem året. Hver dag kobler 200 nye butikker sig på.

Samtidig vokser erhvervstransaktionernes andel af MobilePays samlede transaktioner. Mod slutningen af året passerede de 27%. Og for hele året handlede danskerne 54 millioner gange i butikker med MobilePay svarende til et beløb på 10 milliarder kroner.

”2017 var et nyt MobilePay-rekordår præget af et gennembrud i den brede skare af danske virksomheder og i nethandlen, hvor vi er tilstede i 8000 webshops. Fremgangen skyldes især det tætte samarbejde med landets 65 banker, markedets mest konkurrencedygtige priser og konstant forbedring af vores løsninger,” mener Mark Wraa-Hansen, direktør for MobilePay.

Overførsler for 65 milliarder kroner
MobilePays samlede transaktioner gennem 2017 voksede med 35% svarende til en stigning på 60 millioner. Nytårsaften passerer de 230 millioner transaktioner. Målt i penge løber det op i omkring 65 milliarder kroner. Også antallet af danske brugere voksede kraftigt, nemlig fra 3,3 millioner til 3,7 millioner.

”Konkurrencesituationen er intens. Nye globale aktører er kommet til og flere vil følge. I den situation glæder vi os over at have etableret brugervenlige løsninger til alle betalingssituationer og skabt en konto-til-konto platform med meget lave omkostninger,” siger Mark Wraa-Hansen:

”I 2018 vil vi øge udbredelsen på erhvervsområdet yderligere. Vi vil også styrke vores løsninger indenfor bl.a. nem fakturering, effektiv onlinehandel og hurtig sign-in til websites. Desuden har vi fokus på at blive Finlands førende mobilbetalingsløsning.” 

Stærk fremgang i Danmark i 2017

  • 40.000 nye butikker og webshops - MobilePay er i 75.000 butikker ved årets udgang
  • 3,7 mio brugere
  • Stigning i antal transaktioner på 35%, svarende til 60 mio. 
  • Samlet antal transaktioner for ca. 65. mia. kr.