29. november 2021

Black Week 2021: Den største e-handelsuge nogensinde

Danskerne har handlet på nettet som aldrig før under Black Week og Black Friday. Henover ugen nåede MobilePay op på 2,2 milliarder kroner i omsætning og 3,3 millioner transaktioner.

Billede til nyhed om Black Week 2021

Årets overraskelse: stort comeback for Black Friday, der oplevede en voldsom vækst på 102% i MobilePay-betalinger

MobilePay slog i den forgangne uge med afstand alle hidtidige uge-rekorder for handel på nettet. Ved midnat søndag oversteg omsætningen 2,2 milliarder kroner igennem Black Friday-ugen. Målt i transaktioner swipede indkøbsivrige danskere 3,3 millioner gange.

Som markedsledende betalingsløsning blev MobilePay benyttet på nettet omkring hver anden gang, danskerne handlede ind henover Black Week, altså fra mandag morgen til i går søndag aften.

For hele ugen løb væksten op i 75%, sammenlignet med samme uge sidste år.

Black Friday fik kæmpe comeback

De sidste år har tendensen været, at Black Friday i stigende grad er blevet til Black Week. Mandag til torsdag voksede MobilePay i e-handel da også med 61%. I kroner er det en stigning fra 523 mio. i 2020 til 882 mio. i år.

Årets overraskelse var imidlertid et stort comeback for Black Friday, der oplevede en voldsom vækst på 102% i MobilePay-betalinger. Black Friday blev dermed klart den største omsætningsdag i ugen. Ved midnat fredag havde MobilePay rundet 740 mio. kr., mere end dobbelt så højt som de 366 mio. kr., betalingsselskabet nåede sidste år.

Målt i transaktioner blev det også absolut rekord for både Black Friday og nogen handelsdag nogensinde, nemlig godt én million MobilePay Online-transaktioner.

Claus Bunkenborg, CEO at MobilePay
For MobilePay er det en kæmpe oplevelse at se vores onlineløsning benyttet over tre millioner gange på en uge. Jeg er ikke i tvivl om, at den gode og hurtige brugeroplevelse er nøglen til successen

Claus Bunkenborg
CEO, MobilePay

Undervejs i forløbet satte MobilePay timerekord, da danskerne kl. 21-22 fredag swipede for 54 millioner kr. svarende til 80.000 transaktioner. Gennemsnitskøbet på dagen var 701 kroner. Så der er lagt op til gavmilde julegaver under træet.

Den høje omsætning fortsatte lørdag og søndag med massive rekorder begge dage.

For MobilePay er det en kæmpe oplevelse at se vores onlineløsning benyttet over tre millioner gange på en uge. Jeg er ikke i tvivl om, at den gode og hurtige brugeroplevelse er nøglen til successen,” siger Claus Bunkenborg, direktør for MobilePay:

Danskerne føler sig i år trygge omkring privatøkonomien og er samtidig tidligt ude, fordi de er bekymrede for leveringsproblemer omkring julegaverne. Samtidig har pandemien på kun et år øget antallet af unikke MobilePay e-handelsbrugere med 800.000 til 3,3 mio. Tilsammen har det skabt den største e-handelsuge herhjemme nogensinde, måske også den største samlede handelsuge nogensinde.

Læs mere om vores løsning MobilePay Online