20. september 2017

MobilePay og partnerbankerne styrker samarbejdet

MobilePay passerer i september flere milepæle i ambitionen om et skabe et stærkt partnersamarbejde. Konto-til-konto-betalingsformen er under udrulning. MobilePays design udskiftes og bliver uafhængigt og bredtfavnende. Og Finanstilsynet har godkendt MobilePay som selvstændigt selskab med egen e-betalingslicens.

1600x1200-hero-stykerpartnerbanker-nyhed

MobilePay og partnerbankerne styrker samarbejdet.​

Fra september er de første af partnerbankernes kunder begyndt at modtage fyldestgørende posteringstekster i deres mobilbank, netbank og kontoudtog, når de gennemfører betalinger med MobilePay. Over de kommende måneder forventes denne serviceforbedring gradvist udbredt til alle 3,6 millioner danske MobilePay-brugere.

Konto-til-konto modellen indebærer markante omkostningsfordele for danske virksomheder og bankerne, fordi MobilePay ikke længere skal betale kortgebyr for de over 200 millioner årlige transaktioner. Besparelserne er allerede sendt videre til erhvervskunderne i form af reducerede og meget konkurrencedygtige transaktionspriser.
 
MobilePay får et nyt og bredtfavnende design
I dag passerer partnersamarbejdet samtidig en anden milepæl. Her skifter MobilePay gradvist visuel identitet. Ændringen skal medvirke til at styrke danskernes forståelse af, at MobilePay er alle bankers betalingsvirksomhed. Butikker i hele Norden, som er MobilePay-kunder, vil begynde at modtage materiale med det ændrede design de kommende uger.

Hos partnerbankerne er der glæde over udviklingen i MobilePay og udmøntningen af konkrete fordele for bankernes kunder.

”Vi glæder os over lanceringen af MobilePays nye og selvstændige visuelle identitet, som er med til at underbygge og styrke signalgivningen omkring MobilePay-samarbejdet. Det samme gælder den omkostningseffektive konto-til-konto model, der hele tiden har været et af målene i distributionssamarbejdet om MobilePay. Det er glædeligt, at vi nu er så langt, at man kan påbegynde udrulningen,” siger Jesper Schiøler, formand for BOKIS og direktør i Lån & Spar Bank.

Finanstilsynet godkender ny selskabsstruktur
Med virkning fra 1. oktober har Finanstilsynet tildelt MobilePays danske distributionsselskab licens til at blive et e-pengeinstitut. Dermed passerer MobilePay en tredje central milepæl, nemlig at etablere et distributionsselskab, som kan samarbejde ligeværdigt og transparent med alle danske partnerbanker.

Etableringen af MobilePay som uafhængig enhed betyder, at selskaberne nu er adskilt klart fra sin ejer Danske Bank. Hos de største danske partnerbanker er der tilfredshed med det stadig mere intensiverede distributionssamarbejde omkring MobilePay og etableringen af MobilePay som et uafhængigt selskab.

”MobilePay er vokset til at blive landets mest brugte mobile transaktionskanal. Samtidig er det en brugervenlig og billig kanal med et konstant øget udbud af betalingsmuligheder til danskerne. Vi er meget glade for, at de vigtigste oprindelige ambitioner bag banksamarbejdet omkring MobilePay nu er på plads,” siger Frank Vang-Jensen, Nordeas landechef i Danmark.

MobilePay er et finansielt økosystem
Hos MobilePay glæder direktøren Mark Wraa-Hansen sig over udviklingen.

”Vi er stadig kun lige begyndt. Der ligger fortsat utallige muligheder i MobilePay. Samarbejdet med partnerbankerne er en meget positiv oplevelse og udmønter sig i konkrete fordele for både brugere og virksomheder på MobilePay-platformen. MobilePays styrke er netop det fintmaskede økosystem rundt om brugernes betalingsbehov. De mange partnerbanker åbner for en lang række nye perspektiver, som vi vil fortsætte med at afsøge i Danmark og i Norden,” siger Mark Wraa-Hansen.

Fakta

  • Pr. 1. oktober 2017 bliver MobilePay udskilt som selvstændigt selskab
  • Over de kommende måneder udruller vi konto-til-konto i samarbejde med partnerbankerne
  • MobilePay udruller gradvist nyt design over det næste halve år. De første elementer, bliver udskiftet de kommende dage 
  • Fra i dag kan du se det nye logo
  • Fra den 25. september vil de første forbrugere opleve vores nye app-ikon, der bliver udrullet over nogle dage

 

Læs mere om MobilePays nye design her.
Hent det nye logo her.