2. januar 2023

MobilePay i rekordår: Passerede 500 mio. transaktioner

Efter endnu et rekordår nåede MobilePay over en halv milliard transaktioner, da nytårsklokkerne ringede ind. Gennem året voksede især erhvervs-transaktionerne stærkt. I nethandel shoppede danskerne med MobilePay for over 56 mia. kroner om året.

For tiende år i træk havde MobilePay i 2022 høj vækst og passerede nytårsaften en stor milepæl, nemlig en halv milliard transaktioner, helt præcist 503 millioner. Danskerne benyttede med andre ord den populære app 19% mere end forrige år, svarende til overførsler på 189 mia. kr.

Samtidig var væksten særlig markant for erhvervsbetalinger og andre betalte løsninger. De nåede for første gang over 50% af årets samlede transaktioner. Målt i kroner i 2022 er MobilePay’s erhvervsbetalinger i bl.a. butikker og webshops steget med 25% og løber nu op i 89 mia. kr. Af dette beløb udgør godt 56 mia. kr. salg af varer og ydelser på nettet, MobilePay Online.

”MobilePay er blevet en bærende del af Danmarks finansielle infrastruktur. Med en halv milliard transaktioner benyttes vi nu langt over 100 gange om året i gennemsnit af vores 4,5 millioner brugere,” siger Claus Bunkenborg, Deputy CEO i Vipps MobilePay og landechef for Danmark:

”Samtidig er det en stor glæde, at de voksende overførsler mellem private nu overgås af erhvervsbetalingerne, der bare buldrer derudaf. Særligt MobilePay til nethandel udbyggede sin position som danskernes foretrukne indkøbsmåde online og voksede målt på omsætning 26% gennem året, trods danskernes stigende bekymring for økonomien.”

Nye MobilePay-løsninger også i vækst
Også andre MobilePay-løsninger oplevede solid vækst. Hver måned indbetalte omkring 600.000 danskere til en MobilePay Box. Det er løsningen, der gør indsamlinger af enhver art nemt og hurtigt. Danskerne benyttede også i stigende grad MobilePay til faste betalinger og regninger. Over 1,6 millioner brugere benytter nu MobilePay til faste betalinger.

”Alle ved, at konkurrencen skærpes, men fordi MobilePay er en universel løsning, der kan bruges i alle betalingssituationer, kan vi fortsætte den positive udvikling. Samtidig er vores fusion med norske Vipps nu godkendt. Sammen kan vi sætte fokus på at skabe endnu mere innovation og grænseoverskridende nordiske løsninger til vores brugere og erhvervskunder,” siger Claus Bunkenborg.

Vipps MobilePay i Norden når 1 mia. transaktioner
November måned 2021 med Black Friday som motor satte ny månedsrekord for MobilePay, da antallet af transaktioner i Danmark nåede 47,5 millioner, og overførslerne målt i kroner nåede 17,7 mia. kr. December landede en halv million transaktioner lavere, men målt i kroner 0,8 milliarder højere.

For den nye virksomhed Vipps MobilePay - på tværs af Norge, Finland og Danmark - blev et magisk tal rundet i første halvdel af december: 1 milliard transaktioner.
Vipps MobilePay management
MobilePay er blevet en bærende del af Danmarks finansielle infrastruktur. Med en halv milliard transaktioner benyttes vi nu langt over 100 gange om året i gennemsnit af vores 4,5 millioner brugere.

Claus Bunkenborg
Deputy CEO i Vipps MobilePay

Ekstra informationer om Vipps MobilePay

  •  Vipps MobilePay kom til verden 1. november som en fusion mellem de to selskaber og brands
  • Begge brands er nyligt af YouGov blevet kåret som de stærkeste i Norge og Danmark – i Finland er MobilePay desuden den førende højdespringer i 2022
  • Vipps MobilePay har over 11 millioner brugere, over 400.000 butikker og webshops som betalingssteder og kunder, og 650 medarbejdere